Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Augsta rezultativitāte "Nets" zaudējumā pret tiešajiem konkurentiem

Augsta rezultativitāte "Nets" zaudējumā pret tiešajiem konkurentiem
Rodions Kurucs šī vakara spēlē pret "Magic". Foto: AP/Scanpix.

Zaudējumu pirmajā oficiālajā spēlē pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas atsākšanās piedzīvoja Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets", ar 128:118 piekāpjoties Orlando "Magic" vienībai. Kurucam šoreiz bija jāiztiek bez divciparu skaitļa gūto punktu ailē.

Orlando "Magic" galvenais treneris Stīvs Klifords pirms spēles neslēpa, ka viņa vadītās komandas sastāva rotāciju šajā mačā noteiks tieši latviešu basketbolista Rodiona Kuruca pozīcija laukumā. Ja 2,06 m garais cēsinieks spēlēs centra pozīcijā, tad "Magic" attiecīgi izmantos spēlētājus, kuri vislabāk pielāgoti spēlei pret Bruklinas īso sastāvu.

Šī spēle bija ļoti svarīga abām komandām, jo tās ir tiešās konkurentes turnīra tabulā, cīnoties par 7. vietu austrumu konferencē. Pirms mača "Magic" un "Nets" abas bija izcīnījušas pa 30 uzvarām, taču Bruklinas klubs bija aizvadījis par vienu spēli mazāk un tāpēc atradās priekšā. Spēles intensitāte, cīņasspars un regulārās sezonas basketbols bija jūtams jau no pirmajām minūtēm, kas vainagojās ar ļoti rezultatīvu pirmo ceturtdaļu (39:36 Bruklinas labā), abām komandām metot ar vairāk kā 60% precizitāti no laukuma (Bruklinai pat 69,6%). Otrajā ceturtdaļā metienu precizitāte samazinājās, taču ātrā bumbas kustība un cīņa par katru centimetru laukumā gan saglabājās. "Magic" spēlētāju 9:0 izrāviens pēdējā pusotrā minūtē ļāva Kliforda trenētajiem vīriem pārtraukumā doties ar komfortablu pārsvaru - 70:59.

Otrajā puslaikā Orlando "Magic" turpināja savu atrāvienu un trešajā ceturtdaļā guva gandrīz uz pusi vairāk punktu kā pretinieki - 41:23. Jau vairāk kā 20 punktu lielo pārsvaru "Magic" spēlētāji pēdējās divpadsmit minūtēs neizlaida (lai gan teju septiņas minūtes neguva nevienu punktu) un ar 128:118 izcīnīja savu otro uzvaru pēc kārtas Disneja Pasaulē, paceļoties uz 7. vietu austrumu konferencē. "Magic" uzvaru kaldināja divi leģionāri - Francijas izlases aizsargs Evans Furnjē, kurš guva 24 punktus, kā arī melnkalniešu centrs Nikola Vučevičs, kura kontā 22 punkti.

Interesanti, ka 2007. gada NBA čempionam Sanantonio "Spurs" sastāvā Žakam Vonam, kurš Bruklinas "Nets" galvenā trenera amatā ir kopš marta sākuma, šī ir tikai trešā oficiālā spēle kā galvenajam trenerim pie "Nets" stūres, bet bilance pagaidām ir pozitīva (2-1). 45 gadus vecais Vons iepriekš kā galvenais treneris strādāja trīs sezonas (2012-2015) tieši Orlando "Magic" komandā, kad šis klubs vēl bija starp vājākajiem visā līgā.

Tailers Džonsons savā pirmajā oficiālajā spēlē "Nets" sastāvā guva 11 punktus, trāpot tikai divus no astoņiem metieniem no laukuma. Rezultatīvākais Bruklinas rindās ar 24 punktiem bija francūzis Timotē Luvavu-Kabaro, savukārt "Nets" tālmetienu speciālists Džo Heriss šajā mačā turpināja savu trīspunktu metienu sēriju, trāpot vismaz vienu tālmetienu 55. spēli pēc kārtas.

Rodions Kurucs, kurš iepriekšējo maču pabeidza, pēc oficiālas informācijas, ar gurna kontūziju jeb sasitumu, pēc vairāku dienu pauzes šīs dienas spēlē laukumā pavadīja 16:16 minūtes. Spēlēdams ar uzrakstu "peace" (miers) uz muguras, Kurucs guva septiņus punktus (2/2 soda metieni, 1/1 divpunktu metieni, 1/3 tālmetieni), sešas atlēkušās bumbas (viena uzbrukumā), divas rezultatīvas piespēles, piecas personīgās piezīmes, kā arī negatīvu +/- rādītāju -5.

Žaka Vona trenētajai komandai nākamā spēle būs 2. augustā pulksten 21:00 pēc Latvijas laika tieši pret Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards", kas austrumu konferencē ieņem 9. vietu (24-40).


, 2020-08-01 00:13, pirms 4 gadiem
Skatoties spēli nelikās,ka Nets var iemest tik daudz..Nu spēle viņiem vnk drausmīga..Galvenais kādam uzšaut trīnīti
, 2020-08-01 07:00, pirms 4 gadiem
EEhhhhh kā pietrūkst skatītāju šādās spēlēs..
, 2020-08-01 07:07, pirms 4 gadiem
GOGO KP 36 jau ir..laiks vēl ir un punktus vajag... -5
, 2020-08-01 07:07, pirms 4 gadiem
39!!!
, 2020-08-01 07:12, pirms 4 gadiem
rip
, 2020-08-01 07:13, pirms 4 gadiem
Dončičs čigāns pajāja kārtīgi spēli
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.