Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Džeimss: "Pievienošanās "Lakers" ir lielisks pavērsiens ne tikai man, bet visam basketbolam"

Džeimss: "Pievienošanās "Lakers" ir lielisks pavērsiens ne tikai man, bet visam basketbolam"
Lebrons Džeimss
Foto: AP/Scanpix

Lebrons Džeimss uzskata, ka Losandželosas "Lakers" jaunieguvumu - Ražona Rondo, Lensa Stīvensona, Džavala Makgī un Maikla Bīzlija - spēles kvalitāte viņus raksturo vairāk nekā iegūtā reputācija kā NBA sliktajiem puišiem.

"Mēs dabūjām puišus, kuri mīl basketbolu," intervijā ESPN savas skolas "I Promise" atklāšanas pasākumā norādījis Džeimss. "Man tas patīk, un domāju, ka tas patīk arī [Robam] Pelinkam un Maģiskajam [Džonsonam], tādēļ viņi veica šos darījumus. Lenss un Džavāls, Bīzs un Rondo - tie ir puiši, kuri kopš pamošanās no rīta domā par basketbolu. Viss pārējais ir otršķirīgs."

"Ar nepacietību gaidām visus izaicinājumus. Ja ir iesaistīts mans vārds, tad allaž tiek rauktas uzacis, tādēļ izaicinājumi nebūs nekāds pārsteigums," saka Lebrons. "Šajā manas karjeras posmā, tāpat kā reizē, kad devos uz Maiami, ikviens uz mani raugās tā, it kā es pievienotos superkomandai. Taču, ja cilvēki palūkotos uzmanīgāk, tad "Heat" iepriekšējā sezonā pirms manas pievienošanās bija bilance 35-47."

Tā gan nav gluži taisnība. "Heat" pirms Lebrona pievienošanās aizvadīja 47-35 sezonu, bet nākamajā jau ar Džeimsu ierindā bilanci uzlaboja līdz 58-24 un aizkļuva līdz finālam. "Lakers" pagājušajā sezonā uzrādīja bilanci 35-47, bet izslēgšanas spēlēs 16-kārtējie NBA čempioni nav iekļuvuši kopš 2013. gada.

"Man patīk izaicinājums palīdzēt komandai sasniegt tos augstumus, kurus kādu laiku nav izdevies iekarot. "Lakers" pēdējos gados nav tikuši play-off spēlēs, bet organizācija un tās vēsturiskie panākumi ir pielīdzināmi visiem slavenākajiem klubiem. Varat paraudzīties uz Dalasas "Cowboys" vai Jaunanglijas "Patriots", uz "Manchester United" vai Bostonas "Celtics" - tie visi ir vēsturiski klubi. Būt daļai no šāda kluba ir lielisks pavērsiens ne tikai man, bet arī manai ģimenei un visam basketbolam kopumā."

Decembrī Lebronam apritēs 34 gadi un šī būs viņa 16. sezona NBA. Trīskārtējais NBA čempions kopumā finālā spēlējis deviņas reizes, ieskaitot pēdējās astoņas sezonas pēc kārtas. Vai pāreja uz jaunu un vēl nesaspēlējušos komandu nav sezonas ziedošana no viņa karjeras labākajiem gadiem?

"Es uz to tā nemaz neraugos, jo es nedomāju, ka šis būs viena no pēdējām sezonām manas karjeras labākajos gados," norāda Džeimss. "Tas ir tikai statistikas skaitlis, bet es allaž esmu bijis daļa no prognožu apgāšanas. Nejūtos tā, ka šis mums būtu pārbūves laiks. Mums ir iespēja paveikt to, ko daudzi uzskata par neiespējamu. Mums patīk, ka cilvēki runā par pārbūvi un to, kas mums trūkst. Tas tikai vēl vairāk motivēs mūsu spēlētājus. Šobrīd man nav nekādu ekspektāciju par mūsu komandu. Bet mēs noteikti būsim labāki nekā iepriekšējā sezonā. Domāju, ka būs mēneši, kuros būsim ļoti labi, un būs mēneši, kuros mums neklāsies tik labi."

Tāpat intervijā Lebrons skaidro, kādēļ šoreiz par savu lēmumu paziņojis jau 1. jūlijā. "Pēc sezonas es ar pienācīgu rūpību izvērtēju katras komandas plusus un mīnusus. Ieskaitot "Cavaliers", Filadelfiju, Hjūstonu un Losandželosu. Lēmums netika pieņemts strauji, lai gan tā varētu šķist. Tas vienkārši nenotika tik vēlu kā iepriekšējās reizēs. Ar ģimeni šo jautājumu pārrunāju visvairāk un sajutu, ka šis ir nākamais solis manā ceļojumā. Esmu tajā dzīves posmā, kad zinu, ko vēlos un kas man patīk... Nav vajadzības mēģināt izvilināt kādus dramatiskus secinājumus."

Vienlaikus Džeimss nenoliedz, ka joprojām ir dīvaini identificēt sevi kā "Lakers" spēlētāju. "Es daudz un dikti domāju par iespējām spēlēt kopā ar Benu Simonsu un Džoelu Embīdu vai Džeimsu Hārdenu un Krisu Polu," atzīst Lebrons. Tomēr tas pieder pagātnei. Tāpat kā Kavi Lenarda vai Pola Džordža nedabūšana "Lakers" rindās. Kādēļ Džeimss nepieprasīja veikt darījumu ar Lenarda pārēju pirms paša pievienošanās "Lakers"? "Jo man patīk jaunie spēlētāji, kas ir komandā, un es nemēģinu kādu piespiest. Uzskatu, ka Robs, Maģiskais un Džinija [Basa] ir paveikuši lielu darbu, lai komandā notiktu pozitīvas pārmaiņas. Tādēļ domāju, ka viņi zina, kas ir labākais komandai, bet es gribēju kļūt par daļu, kas turpina kustību, lai komanda atkal kļūtu par čempionu titula pretendenti."

"Mums ir labs jauno spēlētāju kodols, mums ir labi veterāni, bet pat galvenais - mums ir lieliska sistēma un organizācija. Tādēļ visam jābūt kārtībā," piebilst Lebrons.


, 2018-08-01 14:18, pirms 6 gadiem
Jā, Lebron, nāc pie tēva, ļauj Lonzo Bolam tevi padarīt par labāku basketbola spēlētāju! Tētiņš trenēs jūs visus, varbūt pat parādīs jums vienu vai divas lietas par basketbola spēli. Varbūt tevi uzaicinās uz TV šovu kopā ar lielo Lavaru! Un karjera būs izdevusies par spīti visiem zāģiem finālsērijās. Happy end! Kļūsi par BBB seju, ar laiku dabūsi cienījamu darbu līmēt zeltainas uzlīmes uz kedām vai T krekliem.
, 2018-08-01 15:24, pirms 6 gadiem
Nu divdabju un divdabja teicienus lieliski zinat, bet kas ir ekspektācijas?

Šobrīd man nav nekādu ekspektāciju par mūsu komandu...
, 2018-08-01 16:08, pirms 6 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Nu divdabju un divdabja teicienus lieliski zinat, bet kas ir ekspektācijas?

Šobrīd man nav nekādu ekspektāciju par mūsu komandu...
tas ko tu ekspektē!
, 2018-08-01 21:43, pirms 6 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Nu divdabju un divdabja teicienus lieliski zinat, bet kas ir ekspektācijas?

Šobrīd man nav nekādu ekspektāciju par mūsu komandu...
vienkārši ir dzeņi kas neprot pārtulkot angļu vārdu expectations uz sagaidu, gaidu vai kā tamlīdzīgi atkarībā no konteksta, un tādēļ izdomā jaunus vārdus. Galvenais jau vārdus un uzvārdus "pareizi" izkropļot, par pārējo vienalga.
, 2018-08-01 23:25, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Jā, Lebron, nāc pie tēva, ļauj Lonzo Bolam tevi padarīt par labāku basketbola spēlētāju! Tētiņš trenēs jūs visus, varbūt pat parādīs jums vienu vai divas lietas par basketbola spēli. Varbūt tevi uzaicinās uz TV šovu kopā ar lielo Lavaru! Un karjera būs izdevusies par spīti visiem zāģiem finālsērijās. Happy end! Kļūsi par BBB seju, ar laiku dabūsi cienījamu darbu līmēt zeltainas uzlīmes uz kedām vai T krekliem.
Neadekvāta nīdēšana, šķiet, ka Lebis būtu atstājis mašīnu Tev rezervētajā stāvvietā!!!
, 2018-08-02 12:41, pirms 6 gadiem
Lebronam būs tagad neierasta situācija. Cīņa par play-offiem. Viņi pretendē tagad uz 7-8 vietu. Bet nu viņš var arī izmantot LAL lai beidzot atslābtu un izbaudītu dzīvi nevis bezjēdzīgu dzīšanos pēc trofejas, būs honey moon.
, 2018-08-02 16:14, pirms 6 gadiem
Protams komanda buutu jaudiigaaka,ja veel pievienotos Leonards vai Dzordzs,bet tas tomer nenotika. Taču beigu beigās,ja paskatās uz tiem spēlētājiem ,kā ir spēlējuši iepriekš,neko sliktu pateikt nevaru. Visi jaunie, Tie kas pievienojās Lakers visi ir reāli kapaatāji. Bus interesanti
, 2018-08-22 13:00, pirms 6 gadiem
Rons Veikers rakstīja: Lebronam būs tagad neierasta situācija. Cīņa par play-offiem. Viņi pretendē tagad uz 7-8 vietu. Bet nu viņš var arī izmantot LAL lai beidzot atslābtu un izbaudītu dzīvi nevis bezjēdzīgu dzīšanos pēc trofejas, būs honey moon.
LAL šogad kopā ar Hjūstonu cīnīsies par 2 vietu .... Nākošgad ar Kawai vajadzētu būt pirmajiem ...
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
60

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.