Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Smita izgāšanās: spēlētājs noliedz, ka nezināja rezultātu

Smita izgāšanās: spēlētājs noliedz, ka nezināja rezultātu
Lebrons Džeimss un Dž. R. Smits
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas finālu ar uzvaru atklāja Goldensteitas "Warriors", kas savā laukumā ar 124:114 pagarinājumā pieveica Klīvlendas "Cavaliers". Viesu rindās izcilu maču aizvadīja Lebrons Džeimss, tomēr pēc zaudējuma lielāka uzmanība tika veltīta Dž. R. Smita paveiktajam.

Aizraujošā ceturtā ceturtdaļa kulmināciju sasniedza pašās beigās – 4,7 sekundes līdz noslēgumam pie iespējas izdarīt divus soda metienus tika Klīvlendas "Cavaliers" basketbolists Džordžs Hils. Pirmo viņš realizēja, panākot izlīdzinājumu, bet otro raidīja mērķim secen. Atlēkušo bumbu uzbrukumā savāca Dž. R. Smits, taču viņš nevis mēģināja izraut uzvaru, bet izskrēja perimetrā un turēja bumbu, gaidot piezīmi. Beidzot sapratis, ka "Cavaliers" nav vadībā, viņš piespēlēja Hilam, tomēr metienam jau bija par vēlu.

Taču Smits pēc spēles noliedza, ka nav zinājis rezultātu. "Zināju, ka bija neizšķirts, taču domāju, ka pieprasīsim minūtes pārtraukumu. Ja domātu, ka atrodamies vadībā, turētu bumbu līdz galam un ļautu pretiniekiem uzsist piezīmi," skaidroja aizsargs, taču viņa vārdi un darbi nesakrīt. Internetā milzīgu popularitāti ieguvis attēls, kurā Lebrons Džeimss ar neizpratni sejā vēro Smita darbības, un tas pamudināja aizsargu beidzot rīkoties. Tāpat Klīvlendas "Cavaliers" galvenais treneris Tairons Lū pēc mača atklāja, ka Smits viņam atzinies: "Viņš domāja, ka esam vadībā ar viena punkta pārsvaru, tāpēc arī nolēma pieturēt bumbu."

"Jāskatās uz priekšu – spēle ir beigusies, vairs nevaram neko mainīt. Jā, mums bija iespējas izcīnīt uzvaru, taču nevēlos kritizēt savus komandas biedrus," pauda Džeimss, kurš guva 51 punktu un aizvadīja savu rezultatīvāko play-off maču karjerā. Viņš sacīja, ka Smits pēc dueļa komandas biedriem neko nav paskaidrojis. "Es zināju, ka pēc Hila soda metiena rezultāts bija neizšķirts. Domāju, ka visi zinājām, ka ir neizšķirts, taču nevaru ielīst Dž. R. prātā un pateikt, ko viņš tiešām domāja."

Tāpat bija strīdīga epizode ar Džeimsa līdzdalību – viņš aizsardzībā nostājās Kevina Durenta ceļā un izprovocēja pretiniekam piezīmi uzbrukumā, tomēr tiesneši pēc atkārtojuma skatīšanās mainīja lēmumu un sodīja tieši Džeimsu. Viņš bija neizpratnē par šādu lēmumu: "Situāciju nolasīju labāk nekā jebkad karjerā un dzīvē. Nostājos ceļā un biju ieņēmis aizsardzības pozīciju. Domāju, ka tiesneši skatās, vai manas kājas atradās ārpus zonas, kurā netiek fiksēti šādi pārkāpumi. Pat pateicu komandai, ka bumba būs mums." Komandas līderim pievienojās arī galvenais treneris Lū, sakot, ka šāds tiesnešu lēmums apzaga Klīvlendas "Cavaliers".

Protams, pavisam pretējās domās bija Durents. "Man pagājušajā sezonā bija tieši tāda pati epizode aizsardzībā – vispirms tiesneši piezīmi piešķīra uzbrucējam, tad noskatījās atkārtojumu un mainīja lēmumu. Zināju, ka viņi var skatīties atkārtojumu un apspriesties. Zināju, ka Lebrons vietu ieņēma novēloti – tiku garām sedzējam, bet viņam vajadzēja laiku, lai pagūtu. Kad sākumā parādīja uzbrukuma piespēli, biju izbrīnīts, bet priecājos, ka lēmums tika mainīts." Tieši Durents pašās beigās neatbloķēja Smitu, ļaujot viņam savākt atlēkušo bumbu uzbrukumā. "Nogulēju, bet uzreiz biju klāt – ja viņš mestu no groza apakšas, tad būtu labas iespējas iztraucēt metienu. Izskatījās, ka viņš meklē Lebronu, bet nezinu, kas notika patiesībā."

Izmantotie resursi:
JR Smith's late blunder leads to Golden State...


, 2018-06-01 09:25, pirms 6 gadiem
Smits ar kooolu vienkārši toto salikuši bija
, 2018-06-01 09:28, pirms 6 gadiem
Jā, Šmits vēl dzīvo kokā. Domāju, ka ģerbtuvē Smits no Lebja atrāvās tā tīri neko.
, 2018-06-01 09:29, pirms 6 gadiem
Ja Lebrons tā spēlētu Eirolīgā, tad, iespējams, būtu uzbrukuma piezīme. Tomēr NBA tā viennozīmīgi ir aizsardzības piezīme. Abas kājas bija uz zemes, tomēr kustība vēl nebija pabeigta un plecs izvirzīts uz priekšu.
, 2018-06-01 09:53, pirms 6 gadiem
ir video, kur JR saka Lebronam, ka domāja, ka ir vadībā viņi. Uzreiz pēc tās epizodes. Tā kā te nav vieta diranai
, 2018-06-01 09:59, pirms 6 gadiem
From possible HERO - to Zero
, 2018-06-01 10:14, pirms 6 gadiem
Sīkums, nākamgad atkal būs jauna pirmā finālspēle starp Goldensteitu un Klīvlendu.
, 2018-06-01 10:25, pirms 6 gadiem
Nav pirmā reize šāda JR izpildījumā
, 2018-06-01 10:44, pirms 6 gadiem
Vergi nav pieraduši domāt, tad kāds tur brīnums, ka šādi gadījumi notiek..
, 2018-06-01 11:07, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Sīkums, nākamgad atkal būs jauna pirmā finālspēle starp Goldensteitu un Klīvlendu.
Nākamgad maz ticams, ka Cavaliers vispār tiks izslēgšanas spēlēs.
, 2018-06-01 11:16, pirms 6 gadiem
Ok, pieņemsim, ka viņiem būtu +1. Viņš bija tuvu grozam ar labu iespēju panākt +3.
, 2018-06-01 11:37, pirms 6 gadiem
Pumalv rakstīja: Ok, pieņemsim, ka viņiem būtu +1. Viņš bija tuvu grozam ar labu iespēju panākt +3.
Nu jā, bet tad paliek laiks ~3sek Wariorrs uzbrukumam, kas viņiem atstāj teorētiskus variantus. Tādā ziņā jau neko nepareizu viņš nedarīja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-01 12:31, pirms 6 gadiem
Tur labāk mūsu pašu Rolands Šmits derētu ne šitais
, 2018-06-01 12:46, pirms 6 gadiem
Stephen A.Smith pateica precīzu apzīmējumu par JR - braindead. To pašu arī varētu lietot par mazo Taironu, jo jābūt braindead, lai nepaņemtu minūtes pārtraukumu. Pilnīgi saprotu, kādēļ Lebronam viss besī (lai gan pats viņš tādu situāciju, kad komandā ir palīgskolotājs un atpīpējies dežurants, ir panācis).
, 2018-06-01 15:27, pirms 6 gadiem
Hah tāds lašara, labāk būtu gājis uz tīrumu kokvilnu audzēt
, 2018-06-01 18:30, pirms 6 gadiem
nekļūdās kas neko nedara. šoreiz kaut kā otrādi sanāca
, 2018-06-01 19:58, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: nekļūdās kas neko nedara. šoreiz kaut kā otrādi sanāca
Nu pat tu pats iebrauci auzās ar diviem noliegumiem. Nesanāca otrādi. Sanāca, ka kļūdījās, kas kaut ko darīja, kas ir tas pats, ka nekļūdījās neviens, kas neko nedarīja.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.