Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Saspringtā latviešu spēlē uzvar Bertāna "Spurs", Kurucam 9+10

Rolands Eliņš

Saspringtā latviešu spēlē uzvar Bertāna "Spurs", Kurucam 9+10
Rodions Kurucs spēlē pret Sanantonio "Spurs". Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā pirmo savstarpējo spēli aizvadīja Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs. Sīvā cīņā Sanantonio notiekošajā mačā ar 117:114 uzvaru izcīnīja „Spurs”, kamēr Kurucs Bruklinas „Nets” sastāvā palika viena punkta attālumā no „double-double”.

Dāvis Bertāns šodienas mačā laukumā pavadīja 22 minūtes, kurās guva trīs punktus (2p. 0/1, 3p. 1/6). Bertāns iepriekšējās divās spēlēs bija trāpījis pa pieciem tālmetieniem katrā, taču šonakt viņam no tālās distances tika labi neveicās. Bertāna rēķinā toties pa trim atlēkušajām bumbām un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī divas piezīmes.

Rodions Kurucs atkal devās „Nets” sākumsastāvā un nospēlēja 27 minūtes, kurās palīdzēja komandai ar deviņiem punktiem (1p. 1/2, 2p. 4/5, 3p. 0/3) un desmit atlēkušajām bumbām, trim no tām uzbrukumā. Kurucam arī pa vienai rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai, bet arī trīs kļūdas un trīs piezīmes.

„Spurs” sastāvā šodien bija atgriezies Demārs Derouzens, kurš guva 15 punktus un savāca desmit atlēkušās bumbas, bet īpaši veiksmīgu maču aizvadīja Deriks Vaits, kurš guva savu NBA karjeras rekordu, iemetot 26 punktus. „Spurs” šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, turklāt pret „Nets” Grega Popoviča vadītā komanda savā laukumā nav zaudējusi kopš 2003. gada.

Spēles ievadā tika pieredzēts kuriozs, kura dēļ nācās apturēt maču, proti, arēnā ielidoja vairāki sikspārņi. Sanantonio arēnā tas nav pirmais šāds gadījums, iepriekš ar sikspārņa traucējuma likvidēšanu bija izcēlies „Spurs” leģenda Manu Džinobili, kura vārdu līdzjutēji sāka skandēt arī šodien, ieraugot pa arēnu lidināmies sikspārņus.

Līdzvērtīgi ritošajā spēlē, kurā „Nets” ātri prata atgūties no pirmajā ceturtdaļā iekrātā 12 punktu deficīta, priekšlaicīgi uz ģērbtuvēm bija spiests doties Bertāns. Viņš pirmā puslaika izskaņā cieta sadursmē ar komandas biedru un pārsita uzaci, taču otrajā puslaikā atkal devās laukumā. Atsevišķos spēles nogriežņos Bertāns spēlēja tieši pret Kurucu, un Rodions izcēlās ar Dāvja apspēlēšanu caurgājienā. Bertāns gan bloķēja viņa metienu, taču jau pēc bumbas atsišanās pret vairogu, un šajā epizodē divi punkti tikai ieskaitīti.

Pēdējā ceturtdaļā „Nets” vadībā turējās biežāk, taču nenosargāja 97:90 pārsvaru un pēdējās minūtēs jau bija iedzinējos. Piecas sekundes pirms beigām Šabazs Napjērs ar tālmetienu pievilka Bruklinu līdz 114:115, bet Lamarkuss Oldridžs atbildēja ar diviem soda metieniem. Bruklinai vēl palika laiks izraut papildlaiku, bet Napjēra tālmetiens sanāca samocīts un neprecīzs, „Spurs” izcīnot uzvaru ar 117:114.

„Spurs” rindās Oldridžs guva 20 punktus un savāca 13 atlēkušās bumbas, kamēr Bruklinai D`Andželo Rasels iemeta 25 punktus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

„Spurs” un „Nets” sezonas otrā un pēdējā savstarpējā spēle paredzēta 26. februārī.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

Slēpts komentārs: Maikl30

  +1 [+] [-]

, 2019-02-01 08:29, pirms 5 gadiem
Nu šodien trojkas abiem LV špīleriem švaki
Bet kopumā Laba spēle

  +3 [+] [-]

, 2019-02-01 08:40, pirms 5 gadiem
Lieliski, vēl kādus 2-3 letiņus uz NBA un tad savstarpējās jau būs bieži, būtu ko skatīties...

     [+] [-]

, 2019-02-01 10:36, pirms 5 gadiem
Viņi vienkārši bija šokā par Porziņģa aizmainīšanu!