Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Veids un "Heat" sagādā Klīvlendai 21. zaudējumu pēc kārtas

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Veids un "Heat" sagādā Klīvlendai 21. zaudējumu pēc kārtas
Dveinam Veidam šonakt 34 punkti, septiņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles. Foto: AP/Scanpix.

Šonakt kārtējo zaudējumu NBA regulārajā čempionātā piedzīvoja Klīvlendas ''Cavaliers'', kas izbraukumā ar rezultātu 90:117 atzina Maiami ''Heat'' pārākumu. Uzvarētāju rindās 34 punktus guva Dveins Veids, bet Lebronam Džeimsam 24 ači.

''Cavaliers'' 21. zaudējums pēc kārtas

Pēc Klīvlendas bijušā līdera Lebrona Džeimsa pārcelšanās uz saulaino Floridas štatu ''Cavaliers'' vienība turpina aizvadīt katastrofālu sezonu - piedzīvots jau 21. zaudējums pēc kārtas (salīdzinājumam - pagājušajā sezonā ''Cavs'' visas sezonas garumā zaudēja tikai 21 reizi). Interesanti, ka pērn ''Cavs'' bija komanda, kurai pirmajai izdevās sasniegt 40 uzvarēto spēļu atzīmi, bet šosezon šāds rādītājs uzrādīts zaudējumu ailītē.

Klīvlenda (8-40) patlaban ir tikai divu zaudējumu attālumā no NBA antirekorda (pēc kārtas piedzīvoto zaudējumu) atkārtošanas. Pagaidām šis rekords pieder Vankūveras ''Grizzlies'' (1995./96.) un Denveras ''Nuggets'' vienībām. ''Nevaru teikt neko sliktu par šiem spēlētājiem, kurus starpsezonā pametu,'' pēc spēles teica viens no ''Heat'' līderiem Džeimss. ''Vēlu organizācijai un ''Cavs'' faniem visu to labāko, jo savulaik kopā ar viņiem piedzīvoju skaistus mirkļus.''

Pateicoties šai uzvarai, Maiami komanda (34-14) Austrumu konferences kopvērtējumā nedaudz pietuvojusies Bostonas ''Celtics'' (36-11). Nākamā spēle ''Heat'' paredzēta pret spēcīgo Orlando ''Magic'' (31-18), ar kuru šosezon spēlēts jau divreiz (1-1) un kas šonakt ar 97:100 atzina Memfisas ''Grizzlies'' pārākumu.

''Nets'' sarūgtina rezultatīvo Entoniju un ''Nuggets''

Tāpat šonakt zīmīgu uzvaru regulārajā čempionātā izcīnīja viena no Austrumu grupas vājākajām komandām - Ņūdžersijas ''Nets'' (15-34) -, kas savā laukumā ar rezultātu 115:99 pieveica Denveras ''Nuggets'' (28-20). Šis mačs zīmīgs ar to, ka vēl pavisam nesen starp abām komandām teju notika spēlētāju apmaiņas darījums, kā rezultātā ''Nuggets'' līderis Karmelo Entonijs tiktu aizmainīts uz ''Nets''. Arī šonakt Karmelo apliecināja savas uzbrucēja kvalitātes, gūstot 37 punktus un izcīnot deviņas bumbas zem groziem, bet uzvarētājiem ar 27 punktiem izcēlās centrs Brūks Lopezs, bet saspēles vadītājam Devinam Harisam 18 rezultatīvas piespēles.

''Raptors" zaudē ''Pacers'' un iestrēgst Indianapolisā

Šonakt zaudējumu piedzīvoja arī Toronto ''Raptors'', kas izbraukumā ar 93:104 piekāpās Indiānas ''Pacers'', kas izcīnīja savu pirmo uzvaru jaunā galvenā trenera Frenka Vogela virsvadībā. Interesanti, ka pēc spēles Kanādas kluba basketbolistiem nācās atgriezties viesnīcā, jo iepriekš paredzētais lidojums uz Atlantu tika atcelts lielās sniega vētras dēļ.

NBA regulārais turnīrs. 1. februāris

SpēleRezultāts
Pacers - Raptors104:93
Nets - Nuggets115:99
Heat - Cavaliers117:90
Grizzlies - Magic100:97
Mavericks - Wizards102:92
Jazz - Bobcats83:78
Clippers - Bucks105:98

Izmantotie resursi:
Where amazing happens. | NBA.COM

  -2 [+] [-]

, 2011-02-01 07:08, pirms 13 gadiem
Varbūt grib sasniegt to,ko Lakers savulaik.

33. spēles.Tikai aizmirsa,ka viņi tās 33.spēles pēc kārtas vinnēja,nevis zaudēja.

     [+] [-]

, 2011-02-01 07:57, pirms 13 gadiem
a kāda ir garākā zaudējumu sērija?

     [+] [-]

, 2011-02-01 08:10, pirms 13 gadiem
Jurichs4 rakstīja: a kāda ir garākā zaudējumu sērija?
Šķiet, ka šī ir garākā zaudējumu sērija NBA, pirms tam 2003. gadā 19 zaudējumus pēc kārta piedzīvoja Orlando. Ja kļūdos - labojiet.

     [+] [-]

, 2011-02-01 08:19, pirms 13 gadiem
Uzgriežņu Arvīds rakstīja: Šķiet, ka šī ir garākā zaudējumu sērija NBA, pirms tam 2003. gadā 19 zaudējumus pēc kārta piedzīvoja Orlando. Ja kļūdos - labojiet.
Pērn "Nets" nebija vairāk ?

  +4 [+] [-]

, 2011-02-01 08:23, pirms 13 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2011-02-01 08:29, pirms 13 gadiem
scmn rakstīja: mmm, atradu!

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_National_Basketball_Association_longest_losing_streaks
Tad jau vēl šiem ir visas šanses pārspēt savu antirekordu, vai vismaz atkārtot.

     [+] [-]

, 2011-02-01 09:27, pirms 13 gadiem
tekstā tak ir minēts,ka vēl 2zaudētas spēles un antirekords tiks atkārtots!

     [+] [-]

, 2011-02-01 09:42, pirms 13 gadiem
marisb11 rakstīja: tekstā tak ir minēts,ka vēl 2zaudētas spēles un antirekords tiks atkārtots!
Jā, tagad ir, bet iepriekš nebija minēts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-02-01 12:08, pirms 13 gadiem
Iesaku apskatīties Heat-Cavs un Clippers-Bucks video apskatus NBA mājaslapā, jo TIK daudz skaistu momentu bija!

  +2 [+] [-]

, 2011-02-01 12:29, pirms 13 gadiem
showstopper rakstīja: Iesaku apskatīties Heat-Cavs un Clippers-Bucks video apskatus NBA mājaslapā, jo TIK daudz skaistu momentu bija!
WADE MVP

  +2 [+] [-]

, 2011-02-01 12:41, pirms 13 gadiem
premium rakstīja: WADE MVP
Līga taču grib pirmo reizi iedot dalīto sezonas MVP...

     [+] [-]

, 2011-02-01 17:33, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Līga taču grib pirmo reizi iedot dalīto sezonas MVP...
Kapēc? Tizlākais gājiens līgas vēsturē. Ja iedos Lebronam un Veidam, tad MVP trofeja zaudēs savu jēgu. Stoktonam un Malonam neiedeva.

Lai arī man Lebrons īpaši nesaista viņš ir labākais līgā. Stati neko īpaši neizsaka, Veids nav lietderīgāks par Lebronu.

Grifins sāk man atgādināt Oladžuvona. Izsktās, ka viņš ir mulatīgais(vai baltais?) Hakīms. Jāņem nedaudz savus vārdus atpakaļ par Grifina talantu, protams es no viņa negaidu Malonu, Oladžuvonu vai Bārkliju, bet viņš nav tikai aizrautīgs, bet ļoti īpašs spēlētājs, kuram ir potenciāls kļūt par HOF'ri, tos es secināju pievēršot viņam pēdējās deviņas/desmit LA spēlēs uzmanību. Man nepatīk izdarīt pāragrus secinājumus, bet viņš varētu būt nākamās NBA paaudzes lielākais spēlētājs. Es tiešām nezinu cik ilgi viņam vilksies līdzi viņa supermena spējas, bet ar tām viņš izskatās neapturams.

     [+] [-]

, 2011-02-01 17:53, pirms 13 gadiem
pistol rakstīja: Kapēc? Tizlākais gājiens līgas vēsturē. Ja iedos Lebronam un Veidam, tad MVP trofeja zaudēs savu jēgu. Stoktonam un Malonam neiedeva.

Lai arī man Lebrons īpaši nesaista viņš ir labākais līgā. Stati neko īpaši neizsaka, Veids nav lietderīgāks par Lebronu.


Grifins sāk man atgādināt Oladžuvona. Izsktās, ka viņš ir mulatīgais(vai baltais?) Hakīms. Jāņem nedaudz savus vārdus atpakaļ par Grifina talantu, protams es no viņa negaidu Malonu, Oladžuvonu vai Bārkliju, bet viņš nav tikai aizrautīgs, bet ļoti īpašs spēlētājs, kuram ir potenciāls kļūt par HOF'ri, tos es secināju pievēršot viņam pēdējās deviņas/desmit LA spēlēs uzmanību. Man nepatīk izdarīt pāragrus secinājumus, bet viņš varētu būt nākamās NBA paaudzes lielākais spēlētājs. Es tiešām nezinu cik ilgi viņam vilksies līdzi viņa supermena spējas, bet ar tām viņš izskatās neapturams.
Absurds tas ir... bet spekulācijas ap to un par to esmu lasījis... Cik tas nopietni... no NBA to varētu sagaidīt... Bet atbalstīt to neatbalstu...
Bet nu es jau vienmēr par Veidu, kopš vīņa debijas NBA.

     [+] [-]

, 2011-02-01 18:44, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Absurds tas ir... bet spekulācijas ap to un par to esmu lasījis... Cik tas nopietni... no NBA to varētu sagaidīt... Bet atbalstīt to neatbalstu...
Bet nu es jau vienmēr par Veidu, kopš vīņa debijas NBA.
Vispār NBA ir tā mainijies. Man nav īstas baudas to vērot. Pēc šī gājiena Sterns manās acīs no nulles kļūs par nulli

Izlasot Denisa Rodmena grāmatu "I Should Be Dead By Now" uzdūros ļoti interesantam grāmatas paragrāfam (btw, par šo paragrāfu uzzināju citā basketbola forumā, ilgi pēc grāmatas izlasīšanas ) :

'Stern became commissioner in 1984, the same year Michael Jordan came into the league. Early on, when Detroit was winning back-to-back titles in 1989 and 1990, Stern loved the "Bad Boys," and had no problem with us living up to the name - kicking people's asses, throwing people down. But when Jordan and the Bulls started coming on, he turned his back on us. All of a sudden he was like, "These guys are dirty."

We weren't dirty. We were men playing basketball - not boys, but men. You drive the lane, you will pay. Bill Laimbeer was known for putting your ass on the canvas, and Rick Mahorn did the same. Back in the day, when somebody knocked you on your ass, you got up and played. Today, somebody knocks you on your ass, and they call a "flagrant foul." What horseshit. Like I told the Chicago Sun-Times, "They've watered down the game with zone defenses and calling more contact fouls." Now if you're trying to hurt somebody, that's different. But if a guy goes to the basket, gets hammered, and falls wrong, that's just part of the game - or at least it should be.

When I first came into the league I was one of those boys I was talking about, this herky-jerky kid running up and down the court, jumping around, just glad to be there.

Isiah Thomas fixed that.

We were playing L.A., and I don't remember exactly what I did wrong, but Isiah was pissed. There were like 18,000 people in the stands and they could tell something was going on, but couldn't really see it. Isiah grabbed a handful of my jersey and then he hit me quick and hard in the chest with his fist - knocked the pure shit out of me.

"This ain't party time!" he said. "Goddamn it, you need to get your ****ing shit together!"

That was the day I learned how to focus on the basketball court - from a guy who was maybe six-foot-two and didn't weigh shit. But he was a man passing down the word to a boy, y'know? He had gravity. Can you imagine somebody trying that shit today? David Stern would fine the hell out of their ass.

Stern couldn't get away with the crap he gets away with now back when Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, and Kareem Abdul-Jabbar ruled the league. All those guys were way bigger than Stern, and he didn't dare cross their asses. But he's in control now because nobody has the star power of a Jordan. So he's handcuffed everybody in the NBA" "You can't do this. You can't do that." It's time to put the game back in the hands of the players and the coaches.

Oh and while I'm at it, that offer I made to Stern when I was with Dallas - the one where I challenged him to a boxing match in the nude - that still stands.

Just give Darren a call.

We'll sell the place out.'


Visi šie stulbie noteikumi, kas atļauj perimetra spēlētājiem gūt vairāk punktus ir tīri dēļ Sterna. Sterns grib vairāk Džordana tipa spēlētājus Viņš nesaprot, ka Džordans ir liels izņēmums. Viņš nesaprot, ka galvenais cilvēks komandā ir centrs.

Ja, piemēram, man būtu iespēja izvēlēties jeb kuru spēlētāju, no jeb kura laika, ap kuru man būtu jāveido komanda apkārt tad manas pirmās desmit izvēles būtu:
1.Šakils O'Nīls
2.Karīms Abduldžabars
3.Vilts Čemberlens
4.Hakīms Oladžuvons
5.Maikls Džordans
6.Maģiskais Džonsons
7.Tims Dankans
8.Mozess Malons
9.Kobe Braeints
10.Lebrons Džeimss
10a.Lerijs Bērds