Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Jeromanovs pievienosies zviedru "Dolphins"

Jeromanovs pievienosies zviedru "Dolphins"
Edgars Jeromanovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases basketbolists Edgars Jeromanovs panācis vienošanos par līguma parakstīšanu ar Zviedrijas klubu Norčepingas "Dolphins", kas nākamajā sezonā startēs arī Eirokausos.

"Dolphins" klubs pirmdien rīkotajā preses konferencē paziņojis par vairākiem jaunumiem, kuru skaitā arī dažu spēlētāju pievienošanās komandai. Viens no tiem būs 25 gadus vecais Edgars Jeromanovs, ar kuru panākta mutiska vienošanās par līguma noslēgšanu. "Klasisks saspēles vadītājs, kurš padara apkārtējos spēlētājus labākus," savu jaunieguvumu raksturojis "Dolphins" galvenais treneris Pols Burks. Pagājušajā sezonā Jeromanovs spēlēja Grieķijas otrajā līgā, bet pirms tam pēdējie klubi bija "Liepājas Lauvas", "MBC Mykolaiv" no Ukrainas, kā arī "VEF Rīga".

Pagājušajā sezonā "Dolphins" klubs Zviedrijas līgā kļuva par vicečempioniem, piekāpjoties "Sundsvall" vienībai tikai septītajā finālspēlē. "Dolphins" izmēģināja spēkus BBL Elites divīzijā, kur gan izslēgšanas spēlēs neiekļuva, bet par atsevišķiem pārsteigumiem parūpējās, piemēram, regulārajā sezonā apspēlējot nākamos Baltijas vicečempionus Rīgas VEF basketbolistus. Negaidīti veiksmīgs bija Norčepingas basketbolistu sniegums Eirokausos, kur FIBA EuroChallenge turnīrā tas aizspēlējās līdz otrajai kārtai, tiekoties arī ar "Ventspili". Spēlējot savā laukumā, zviedriem izdevās pieveikt ventspilniekus, bet tālāk par otro kārtu "Dolphins" neaizkļuva.

Nākamsezon "Dolphins" bez vietējās līgas turpinās startēt Eirokausos, kur būs iespēja iekļūt pat ULEB Eiropas kausā. Tāpat kā "Ventspilij" arī "Dolphins" vajadzēs pārvarēt kvalifikācijas kārtu, kur Jeromanova klubam pretī stāsies Beļģijas "Oostende". Ja divu spēļu summā neizdosies pārspēt "Oostende", tad "Dolphins" spēlēs FIBA rīkotajā EuroChallenge.

Norčepingas klubs sezonai gatavoties sāka pagājušajā nedēļā, bet nepilnā sastāvā, jo sastāva komplektācija vēl norisinās. Pēc atrādīšanās par derīgu tika atzīts 217 cm garais lietuviešu centrs Petrs Baločka, kurš pagājušajā sezonā uzspēlēja trīs klubos - Roberta Štelmahera trenētajā Viļņas "Perlas", Gruzijas klubā Tbilisi "Sokhumi", kā arī kādā no Francijas trešās līgas vienībām. Pirms tam Baločka bija spēlējis koledžu basketbolu ASV, kur noslēdza karjeru Havaju universitātes komandā. Vēl "Dolphins" sastāvam pievienojies britu uzbrucējs Lesters Prospers, kurš savulaik esot bijis kandidāts uz NBA draftu. Bez Jeromanova, Baločkas un Prospera klubs cer noturēt Zviedrijas izlases basketbolistu Antonu Saksu, tāpat gaidāmi vēl citi pastiprinājumi sastāvā.

Izmantotie resursi:
Lokala nyheter i Norrköping och Finspång -...
Basketsverige.se


, 2011-08-15 23:46, pirms 13 gadiem
varēs vismaz Eiropā paspīdēt
, 2011-08-15 23:57, pirms 13 gadiem
Var teikt, ka šis ir solis augšup!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-16 02:12, pirms 13 gadiem
nu veiksmi Jeremejam
, 2011-08-16 07:50, pirms 13 gadiem
Lai veicās
, 2011-08-16 11:36, pirms 13 gadiem
Jerim ir saspēlnieka gēns, un viņa no look piespēles ir reāli labas.
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.
Ketija Vihmane. Foto: EuroBasket Women
1

Ketija Vihmane sasniedz Vācijas finālu, Līna Loceniece pārķer pusi bumbu

Ketija Vihmane un "Rutronik Stars Keltern" otrdien, 16. aprīlī, svinēja uzvaru Vācijas pusfināla piektajā, izšķirošajā spēlē pret "Hannover Luchse" basketbolistēm. Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa piedzīvoja zaudējumu Lietuvas finālsērijas pirmajā spēlē.