Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Butjankovs: "Sagaidu, ka VEF interese par mani nav zudusi"

Andrejs Siliņš

Butjankovs: "Sagaidu, ka VEF interese par mani nav zudusi"
Artjoms Butjankovs
Foto: spartakbasket.ru

Krievijas superlīgas klubā Vladivostokas "Spartak Primorye" spēlējošais Latvijas basketbolists Artjoms Butjankovs intervijā kluba mājaslapā izteicis cerību, ka "VEF Rīga" interese par spēlētāju nav mazinājusies.

Butjankovs pēc sezonas Liepājas komandā, kur bija izteikts līderis, pagājušajā vasarā parakstīja līgumu ar Vladivostokas "Spartak Primorye". Vēlāk intervijā Sportacentrs.com Butjankovs atklāja, ka bijis piedāvājums arī no "VEF Rīga". Šodien kluba mājaslapā publicētajā intervijā Artjoms atkārto, kāpēc izvēlējies doties uz Krievijas austrumiem, nevis palikt Latvijā un pievienoties VEF.

"VEF manā pozīcijā ir augsti apmaksāts spēlētājs Mareks Mejeris un es labāk pagaidīšu, kamēr viņš dodas projām. Sagaidu, ka VEF interese par mani nebūs zudusi," intervijā citēts Butjankovs. "Esmu cilvēks, kam patīk izaicinājumi, patīk tos pārvarēt, radīt pašam sev. Varbūt tas ir mīnus, varbūt - plus. Vladivostokas piedāvājums bija ļoti interesants, un es tiešām vēlējos šeit atbraukt un saprast superlīgas līmeni. Zināju dažus komandas spēlētājus, kas bija spēlējuši VTB līgā, un sapratu, ka "Spartak Primorye" līmenis būs augsts."

"Sapratu, ka, ja vēlos nonākt kādā VTB līgas komandā, man ar sevi jāiepazīstina Krievijas publika, un "Spartak Primorye" piedāvājums man to ļāva paveikt caur superlīgu," sacīja Butjankovs. "Šeit basketbols ir ļoti citādāks nekā Latvijā. Grūti novērtēt līmeni, jo Latvijā tiek spēlēts daudz ātrāk, ir vairāk metēju no distances. Šeit basketbols ir daudz fiziskāks. Krievijā spēlētāji ir garāki, spēcīgāki, lielāki, bet nedaudz lēnāki. Salīdzināt turnīrus ir grūti, jo Latvijā ir divas ļoti spēcīgas komandas, kas spēlē VTB līgā un Čempionu līgā, bet tabulas lejasgala komandas ir ļoti vājas. Kā "Zenit" fārmklubs, ar ko spēlējām sezonas sākumā."

Sezonas pirmajā spēlē "Spartak Primorye" mājās sakāva "Zenit" otro komandu ar 96:61, bet otrā apļa spēlē viesos svinēja uzvaru ar 82:69. Šobrīd "Zenit" fārmklubs atrodas priekšpēdējā pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Butjankovs arī atzīst, ka problēmas superlīgā sagādājot personiskās piezīmes, jo Latvijā un Lietuvā, spēlējot Baltijas līgā, pierasts, ka atļauj aizsardzībā darboties jūtami fiziskāk. Tāpat Artjoms stāsta par savu izcelsmi, par Vladivostokas pilsētu un cilvēkiem tajā.

Šodien "Spartak Primorye" ar 92:78 mājās uzveica Sanktpēterburgas "Spartak", bet Butjankovs spēlē nepiedalījās. Artjoms šosezon vidēji 27 minūtēs guvis 16,4 punktus, izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas, pārtvēris 1,1 bumbu un atdevis vienu rezultatīvu piespēli. "Spartak Primorye" ar 48 punktiem ieņem pirmo vietu tabulā.

Visa intervija šeit: Баскетбольный клуб «Спартак-Приморье» | Артемс...

     [+] [-]

, 2018-01-31 22:49, pirms 6 gadiem
nekada kadijuma pir tie pedinie,,,janocenoks in Berzins tak zilie...