Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Rozītim 8+6+3, Muižniekam pirmais zaudējums

Rozītim 8+6+3, Muižniekam pirmais zaudējums
Dāvis Rozītis. Foto: gipuzkoabasket.com

Trešdienas vakarā vairāki Latvijas basketbolisti aizvadīja Eirokausu spēles. Tikmēr citi spēkojās vietējo čempionātu ietvaros.

Spānija 2

"Delteco Gipuzkoa" izbraukumā ar 68:63 uzvarēja ""Melilla". Uzvarētāju rindās Dāvis Rozītis laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā iemeta astoņus punktus (3/7 divpunktu metienos, 2/2 soda metienos), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Pretinieku rindās 18 minūtes Andrim Misteram. Viņš iemeta septiņus punktus un izcīnīja divas bumbas zem groziem.

"Valladolid" ar 77:56 viesos sakāva "Ourense", tomēr Toms Leimanis, kurš devās starta pieciniekā un aizvadīja 22 minūtes, palika bez punktiem. Metienos no spēles viņam 0/5. Leimanis talkā komandas biedriem nāca ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Ukraina

Zaudējumu viesos cieta Kārļa Muižnieka vadītā Dņeprodzeržinskas "Prometey", kas ar 85:90 atzina "Cherkaski Mavpy" pārākumu. Pirms noslēdzošās ceturtdaļas komandas šķīra desmit punkti, un latviešu trenera vadītajai komandai izdevās deficītu sadeldēt uz pusi, bet uzvarai ar to nepietika. "Prometey" tas bija pirmais zaudējums septiņos mačos, bet Muižnieka vīri joprojām ieņem pirmo vietu. Šodienas pretinieki ir otrie ar bilanci 4-2.

Kazahstāna

Atirau "Barsy", kur par galveno treneri strādā Arnis Vecvagars, bet viens no viņa palīgiem ir Rūdolfs Rozītis, savā laukumā ar 67:86 piekāpās "Astana" – komandai, kas spēlē arī VTB līgā. Cīņas liktenis tika izšķirts jau pirmajā puslaikā, kad "Astana" ieguva 16 punktu pārsvaru.

Itālija 2

"Bertram Tortona" izbraukumā zaudēja pret "Edilnol Biella" – 61:78. Andrejs Gražulis laukumā neizgāja.

Izmantotie resursi:
https://nbf.kz/match/
https://fbu.ua/
LEB Oro - Federación Española de Baloncesto
https://www.legapallacanestro.com/


Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.