Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Oficiāli: Jakovičs ar Itālijas augstākās līgas klubu paraksta īstermiņa līgumu

Oficiāli: Jakovičs ar Itālijas augstākās līgas klubu paraksta īstermiņa līgumu
Ingus Jakovičs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Itālijas basketbola klubs "Varese" savā mājaslapā pavēstījis, ka 2013. gada Eiropas U20 vicečempions Ingus Jakovičs parakstījis līgumu uz diviem mēnešiem ar iespēju vienošanos pagarināt.

"Esam priecīgi, ka vienošanos ar Ingu panācām tik īsā laika sprīdī," kluba mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Andrea Konti. "Novērtējam viņa vēlmi spēlēt, kas ir tik liela, ka viņš jau tūliņ pievienosies pārējiem puišiem. Esam pārliecināti, ka viņš spēs dot lielu artavu." Jakovičs ir pieaicināts amerikāņa Džeisona Klārka, kurš jūlijā pievienojās no Frankfurtes "Skyliners", savainojuma dēļ. "Varese" Itālijas čempionāta sezonu sāks 26. septembrī mājās pret vicečempioni Sasāri "Dinamo", bet līdz oktobra beigām tai ir paredzētas sešas spēles.

26 gadus vecais saspēles vadītājs ārzemēs iepriekš neilgu laiku pavadīja Ņižņijnovgorodā, pirms tam spēlējot Rīgas VEF, bet pēc tam atgriežoties Latvijā un pievienojoties VEF sāncensei "Ventspilij". 2018. gadā Jakovičs ar "Ventspili" kļuva par Latvijas čempionu, bet iepriekšējā sezonā tika pie sudraba. Latvijas-Igaunijas līgā Jakovičs vidēji guva 9,6 punktus, bet FIBA Čempionu līgā tika pie 11,5 punktiem. Tāpat Jakovičs aizvadīja piecas spēles Pasaules kausa kvalifikācijā, Latvijas izlases kreklā gūstot vidēji 8,2 punktus.

"Varese" iepriekšējā sezonā ar 16 uzvarām un 14 zaudējumiem 16 komandu konkurencē ieņēma devīto vietu un palika uzreiz aiz izslēgšanas spēļu svītras, priekšā palaižot "Sidigas Avellino", kurai bija tāda pati bilance. Šovasar Varēzes vienībā atgriezās igauņu uzbrucējs Sīms Sanders Vene, kurš pārnācis no Spānijas "Gran Canaria", kur spēlēja kopā ar Anžeju Pasečņiku.

Izmantotie resursi:
Pallacanestro Varese | INGUS JAKOVIČS NUOVO...


, 2019-08-30 20:32, pirms 5 gadiem
Eh, cerēju jau ka būs mums vēl viens lemberdzēns for life kā Gulbītis & Trusis...
, 2019-08-30 20:45, pirms 5 gadiem
Intresanti kad tad vef paziņos par savu otro jauno LV spēlētāju no Spānijas?
, 2019-08-30 21:25, pirms 5 gadiem
Novēlēšu Ingum uzkavēties ilgāk Itālijā nekā tikai 2mēnešus,lai izdodas sevi pierādīt,un tikt pie laba līguma!
, 2019-08-30 21:38, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Intresanti kad tad vef paziņos par savu otro jauno LV spēlētāju no Spānijas?
jāuzjautā, šodien tak viņiem spēle bija
, 2019-08-30 21:38, pirms 5 gadiem
Žēl, ka tikai īstermiņam, cerams labi parādīs sevi
, 2019-08-30 22:40, pirms 5 gadiem
Pirmā ziņa bija ka uz gadu līgums, bet tāpat labi, ir iespeja savu noderību reālās spēlēs pierādīt, savus trumpjus paspilgtināt
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.