Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Artūrs Kurucs vienā sezonā iegūst gan Latvijas, gan Spānijas čempiona titulus

Emils Ozerinskis

Artūrs Kurucs vienā sezonā iegūst gan Latvijas, gan Spānijas čempiona titulus
Artūrs Kurucs. Foto: Baskonia/Twitter

Par Spānijas ACB līgas čempionu kļuvis Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs, kura pārstāvētā "Baskonia" komanda finālspēlē Valensijā ar rezultātu 69:67 dramatiski uzveica Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona" vienību.

Spānijas čempionāta finālā tikās divas komandas, kuras pārstāv valsts reģionus, kuri pēdējos gados aktīvi iestājušies par neatkarības iegūšanu un atdalīšanos no Spānijas. Finālspēli nedaudz sekmīgāk iesāka "Barcelona" basketbolisti, pirmajās piecās minūtēs turoties nelielā vadībā, Taču pirmā ceturkšņa otrajā pusē iniciatīvu pārņēma "Baskonia", pārņemot cīņas vadību. Pēc desmit spēlētām minūtēs rezultāta starpība gan bija minimāla, par labu basku komandai - 17:16. Otro ceturtdaļu "Barcelona" iesāka ar desmit punktu izrāvienu, no kuriem septiņus pēc kārtas guva Tomass Ertels. Komandām dodoties lielajā pārtraukumā, Katalonijas vienība bija priekšā ar sešu punktu pārsvaru (39:33).

Spēles otrajā puslaikā "Baskonia" rindās pieteicās karstās rokas īpašnieks Luka Vildoza, kurš ar vairākiem pēc kārtas gūtiem groziem ļāva baskiem izlīdzināt rezultātu. Noslēdzoties mača trešajam nogrieznim, rezultāta tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu - 51:51. Pie līdzīga rezultāta, piecas minūtes pirms mača beigām savu piekto personīgo piezīmi saņēma Katalonijas komandas viens no līderiem Nikola Mirotičs, kuram tādēļ izšķirošos notikumus nācās vērot no malas. Divas ar pusi minūtes līdz mača beigām līdzsvaru uz tablo izjauca itālis Akile Polonara, pēc abu komandu klusuma brīža iešaujot grozā svarīgu trejaci. Iespēju noturēt vadību basku zemes komandai maksāja neizcīnītās atlēkušās bumbas pie sava groza, ļaujot katalāņiem izlīdzināt rezultātu.

Uzbrukums desmit sekundes līdz beigām palika "Baskonia" vienībai, kurai izcilu sadarbību uzzīmēja Duško Ivanovičs. Polonara ar lielisku piespēli zem groza atrada Vidozu, kurš panāca rezultātu 69:67. "Barcelona" palika ar dažām sekundēm, bet Korija Higinsa tālmetiens nolēkāja pa stīpu, bet grozā nekrita.

Par finālspēles vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts Luka Vildoza, kurš sakrāja 17 punktus, četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Vēl jauno čempionu rindās jāuzteic Tonrikes Šengelijas sniegumu, gruzīnam izceļoties ar 14 gūtiem punktiem un diviem svarīgiem bloķētiem metieniem. Neveiksminiekiem 21 punktu guva Tomass Ertels.

Jaunais Spānijas ACB līgas čempions Artūrs Kurucs finālspēli noraudzījās no rezervistu soliņa. Kurucs bija pieteikts spēlei, bet Duško Ivanovičs izšķirošajā spēlē jaunajam latvietim vēl neuzticējās.

Rolands Šmits, paliekot uz "Barcelona" rezervistu soliņa, noraudzījās savas komandas zaudējumu ACB līgas finālmačā. Šmits tāpat kā Jānis Blūms, Jānis Timma un savs novadnieks Rinalds Mālmanis bijis spiests samierināties ar ACB līgas vicečempionu titulu, ko Šmits piedzīvoja otro gadu pēc kārtas.

Spānijas čempionāta fināli

GadsČempioneFināliste
2020.BaskoniaBarcelona
2019Real MadridBarcelona
2018Real MadridBaskonia
2017ValenciaReal Madrid
2016Real MadridBarcelona
2015Real MadridBarcelona
2014BarcelonaReal Madrid
2013Real MadridBarcelona
2012BarcelonaReal Madrid
2011BarcelonaBilbao
2010BaskoniaBarcelona

     [+] [-]

, 2020-06-30 22:57, pirms 4 gadiem
aaaaaa, tas bija tik lielisks basketbola sezonas noslēgums! Kas par maču, aaa, bauda!

Tornike labākais!

     [+] [-]

, 2020-06-30 23:21, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: aaaaaa, tas bija tik lielisks basketbola sezonas noslēgums! Kas par maču, aaa, bauda!

Tornike labākais!
Otrajā puslaikā iespēlējās, bet MVP tomēr iedeva Vildosam. Žēl, ka mūsējos neizlaida. Jā, labs finālmačs.

     [+] [-]

, 2020-06-30 23:27, pirms 4 gadiem
vienam no rezervistiem bija jākļūst par čempionu
kļuva
gan jau, ka ir gandarījums
vismaz cv ieraksts būs

  +8 [+] [-]

, 2020-06-30 23:49, pirms 4 gadiem
Šmitam .. jo ātrāk prom no Barsas, jo labāk, jo tur viņš spēlēt izskatās, ka netiks .. protams, nauda arī nav mazsvarīgs faktors, bet nu viņam ir 25 gadi, sākās labākais vecums basīti, kas, manuprāt, lielākajam vairumam ir no +/- 24 līdz 32 gadiem) un nosēdēt šo laiku uz beņķa .. nu nez ..

  -1 [+] [-]

, 2020-07-01 00:23, pirms 4 gadiem
tikai kā fun fact - jo ne LV, ne SPA finālā nespēlēja ..

cerams nākošsezon jau būs nopietnāka loma, džekam ir reāls potenciāls.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-01 00:24, pirms 4 gadiem
nereāli - Barcelona jau 6 gadus nav tikuši pie zeltiņa!

sanāk sliktākais posms kluba vēsturē pēdējos ~40 gados ...

     [+] [-]

, 2020-07-01 00:36, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: nereāli - Barcelona jau 6 gadus nav tikuši pie zeltiņa!

sanāk sliktākais posms kluba vēsturē pēdējos ~40 gados ...
Tikko pārbaudīju - starp Barsas 1. un 2 ESP čempionu titulu bija periods 22 gadu garumā (Starp 1959. un 1981.g.). Pēc tam nekad nebija 6 gadi bez čempionu titula, ja neskaita pašreizējo periodu...

  +2 [+] [-]

, 2020-07-01 08:02, pirms 4 gadiem
valcha rakstīja: Šmitam .. jo ātrāk prom no Barsas, jo labāk, jo tur viņš spēlēt izskatās, ka netiks .. protams, nauda arī nav mazsvarīgs faktors, bet nu viņam ir 25 gadi, sākās labākais vecums basīti, kas, manuprāt, lielākajam vairumam ir no +/- 24 līdz 32 gadiem) un nosēdēt šo laiku uz beņķa .. nu nez ..
Jā, Kurucs vēl pāris gadus var atļauties sēdēt malā, bet nu Šmits gan jau ir pārsēdējies. Diemžēl, Barsa ir tāds klubs, kurš vienmēr nopirks 2 gatavus mirotičus, kuri būs viņam priekšā...

  +2 [+] [-]

, 2020-07-01 11:10, pirms 4 gadiem
Kā jau viss sportā šajā pēcārkārtas situācijas laikā - kaut kā trūkst emociju. Bez līdzjutējiem tāda sajūta, ka uzspēlēta treniņspēle, bet iegūts Spānijas čempiona tituls. Un tā būs visur, gan NHL, gan NBA.