Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Helmaņa "Rytas" arī finālsērijas otrajā spēlē nespēj pretoties spēcīgajam ''Žalgirim"

Helmaņa "Rytas" arī finālsērijas otrajā spēlē nespēj pretoties spēcīgajam ''Žalgirim"
Mariuss Grigonis (Žalgiris) ar bumbu cīņā ar Dereku Nīdhemu (Rytas). Foto: Domantas Pipas/delfi.lt

Lietuvas basketbola līgas finālsērijas otrajā spēlē Kauņas "Žalgiris" ar 85:67 (30:18, 16:15, 21:18, 18:16) uzveica Daiņa Adomaiša un Uvja Helmaņa vadīto Viļņas ''Rytas''. ''Žalgiris", kas Lietuvas līgā ir triumfējis 20 reizes, sērijā atrodas 2-0 vadībā.

Vilņas "Rytas" Lietuvas basketbola līgas finālsērijas pirmajā spēlē ar 64:79 piekāpās spēcīgajam Kauņas "Žalgirim". "Rytas" par Daiņa Adomaiša asistentu strādā latviešu speciālists Uvis Helmanis. "Žalgiris" regulārajā sezonā ieņēma pirmo vietu ar 32 uzvarām un četriem zaudējumiem, savukārt "Rytas" bija trešie (26-10)

Pirmās ceturtdaļas sākumā dominēja "Žalgiris", panākot 16:4 pēc nospēlētām piecām minūtēm. "Žalgiris" +12 punktu pārsvaru saglabāja līdz ceturtdaļas beigām. Spēles turpinājumā laukuma saimnieki "Rytas" centās atspēlēties, bet nesekmīgi. Viesu komandai visu laiku bija komfortabls 10-15 punktu pārsvars, spēles garākajā pārtraukumā dodoties ar +13 (46:33).

Adomaiša un Helmaņa vadītā komanda nespēja sadeldēt lielo deficītu pēc puslaiku pārtraukuma. "Rytas" piekāpās arī trešajā ceturtdaļā, spēles rezultātam esot 51:67. Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā abas komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, bet pēc tam sekoja divarpus minūšu punktu sausums. Gūstot divus punktus, sausumu pārtrauca 31 gadus vecais baltkrievu centrs Artjoms Parakauskis, kurš ir spēlējis Rīgas VEF. Spēles atlikušajā daļā ''Žalgiris" turpināja dominēt, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 85:67 (30:18, 16:15, 21:18, 18:16) un sērijā nonākot 2-0 vadībā.


Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.