Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strautiņa kluba prezidents arestēts; vajadzīgi 600 tūkstoši, lai pabeigtu sezonu

Andrejs Siliņš

Strautiņa kluba prezidents arestēts; vajadzīgi 600 tūkstoši, lai pabeigtu sezonu
Triestes mājas arēna. Foto: almabasket.it

Itālijas basketbola čempionāta A sērijas klubs "Alma Trieste", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Artūrs Strautiņš, nonācis sarežģītā situācijā - aizdomās par naudas atmazgāšanu arestēts kluba prezidents.

Kopš 2015. gada Triestes kluba ģenerālsponsors un galvenais īpašnieks (94%) ir uzņēmumu administrēšanas un cilvēkresursu atlases kompāniju grupa "Alma", bet kluba prezidents kopš pagājušā gada vasaras ir šīs grupas vadītājs Luidži Skavone. Aizvadītajā nedēļā, dienu pirms plānotās došanās uz Dubaiju, Skavoni mājās apciemoja tiesībsargājošās iestādes.

Skavones īpašumā tika atrasta soma ar 300 000 eiro skaidrā naudā. Kluba prezidents tika arestēts un nu ir viens no trim ieslodzījumā turētajiem, bet vēl septiņiem piemērots mājas arests. Desmit arestētie cilvēki tiek saistīti ar iespējamo naudas atmazgāšanas shēmu, kā rezultātā Itālijas valsts divu gadu laikā varētu būt apkrāpta par 70 miljoniem eiro, kas nav nomaksāti nodokļos.

Apstiprinot, ka Skavone nonācis cietumā, izmeklētāji uzsvēra, ka Triestes basketbola klubs nekādā veidā nav iesaistīts nelikumīgajās darbībās. Pats klubs šonedēļ laida klajā preses paziņojumu, norādot, ka turpina visas operatīvās un administratīvās darbības - tiekot maksātas algas un nodokļi, kā arī apmaksāti rēķini. Tikmēr Triestes pilsētas mērs pauda raizes par kluba spēju pabeigt šo sezonu. "Nevaru noliegt, ka esam norūpējušies. Mums jāstrādā visiem kopā, lai noslēgtu šo sezonu godam," "izdevumam Il Piccolo" sacīja Roberto Dipjadza.

Tiek vēstīts, ka, lai pabeigtu šo sezonu, klubam vajadzīgi 600 000 eiro. Tiekot meklēti sponsori, taču neesot izslēgts, ka komandu varētu pamest kāds no spēlētājiem. Kā ticamākais variants tiek piesaukts slovēnis Zorans Dragičs, kurš decembrī tika piesaistīts pēc tam, kad Latvijas valstsvienības uzbrucējs Ojārs Siliņš nolēma izmantot iespēju izbeigt sadarbību ar Triestes klubu. Šodien paredzēta kluba valdes sēde, pēc kuras varētu būt konkrētāki jaunumi.

A sērijas prezidents Edžidio Bjanki, kura vadībā pēdējos gados notikusi finansiālo jautājumu sakārtošana Itālijas basketbola klubu elitē, paudis nožēlu, ka tomēr pienākušas tik dramatiskas ziņas par atkal netīrām lietām finansiālajā ziņā. "Pirmkārt, jāizveido finansiālās ilgtspējas plāns. Bez tāda neviens klubs nevar cerēt uz mūsu atbalstu," līgas vadītājs norādīja uz turpmākajām darbībām, ko cer sagaidīt no Triestes kluba. "Protams, aicinu spēlētājus un trenerus rīkoties sportiskā principa vadītiem un spēlēt katru spēli, lai uzvarētu. Pretējā gadījumā tiks sabojāts sezonas finišs un vēl vairāk - sabojāts sportistu tēls."

Pēdējais Bjanki sacītais attiecināms uz baumām, ka klubs varētu atteikties no cīņas par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, lai samazinātu šīs sezonas izmaksas. Šobrīd Trieste ar 12 uzvarām 23 spēlēs ieņem "play-off" nepieciešamo astoto pozīciju tabulā. Sportiskā intriga gan ir liela - ceturtā vieta atrodas tikai divu uzvaru attālumā, bet 12. vietā esošajai "Brescia" ir tikai par vienu uzvaru mazāk.

Trieste pagājušā gada jūnijā izcīnīja uzvaru Itālijas otrajā līgā un šosezon debitēja A sērijā. Sezonas pirmajā pusē divus mēnešus komandā bija divi latviešu basketbolisti - Artūrs Strautiņš un Ojārs Siliņš. Otrais decembrī izmantoja līgumā iestrādāto opciju atteikties no turpmākās sadarbības, bet Strautiņš komandā spēlē visu sezonu. 20 gadus vecais latviešu uzbrucējs šosezon vidēji 19 minūtēs guvis 7,4 punktus un izcīnījis 4,2 atlēkušās bumbas. Strautiņš, kurš Itālijas čempionātā skaitās kā vietējais spēlētājs, pagājušajā gadā piedzīvoja debiju arī Latvijas valstsvienībā.

Triestes pilsētas komanda piecas reizes izcīnīja Itālijas čempiontitulu pagājušā gadsimta trīsdesmitajos un četrdesmitajos gados, bet pašreizējais klubs dibināts pirms 44 gadiem - 1975. gadā. Kopš tā laika komanda reizi spēlējusi Itālijas kausa finālā (1993), FIBA Korāča kausa finālā (1994), bet 2004. gadā bankrotēja un tika nosūtīts uz zemākajām līgām. 2012. gadā Trieste 6000 līdzjutēju priekšā izšķirošajā finālspēlē triumfēja pēc spēka trešajā līgā un iepriekšējās sešas sezonas spēlēja pēc spēka otrajā līgā. Pagājušogad izdevās izcīnīt tās čempiontitulu un atgriezties Itālijas elitē.

Regulārajā sezonā vēl atlikušas sešas spēles. Pirmā no tām jau rītdien, Triestei pulksten 13:00 pēc Latvijas laika mājās uzņemot "Vanoli Cremona".

A sērijas kopvērtējums

VKomandaU/ZP
1.Olimpia Milano18/536
2.Reyer Venezia17/634
3.Vanoli Cremona15/830
4.Sidigas Avellino14/928
5.Happy Casa Brindisi14/928
6.Openjobmetis Varese13/1026
7.Virtus Bologna12/1124
8.Alma Trieste12/1124
9.Acqua Cantu12/1124
10.Dolomiti Energia Trento12/1124
11.Dinamo Sassari11/1222
12.Germani Brescia11/1222
13.Fiat Torino6/1712
14.VL Pesaro6/1712
15.Reggio Emilia6/1712
16.Onora Pistoia5/1810

Izmantotie resursi:
https://ilpiccolo.gelocal.it/
Alma Pallacanestro Trieste
https://www.youtube.com/channel/UCr...
Agenzia per il lavoro - ALMA S.P.A.
TriestePrima - cronaca e notizie da Trieste
https://napoli.repubblica.it/

     [+] [-]

, 2019-03-30 11:05, pirms 5 gadiem
Vajadzīgi 600K, lai novilktu 6 spēles?

     [+] [-]

, 2019-03-30 13:10, pirms 5 gadiem
Avots?