Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilgvars Čevers

Strēlnieka "Brose Baskets" galotnē zaudē CSKA, Vecvagaram uzvara

Strēlnieka "Brose Baskets" galotnē zaudē CSKA, Vecvagaram uzvara
Jānis Strēlnieks
Foto: euroleague.net

"Turkish Airlines" ULEB Eirolīgas trešās kārtas spēlēs šovakar Kaspara Vecvagara pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" nervozā galotnē izbraukumā ar rezultātu 68:66 pārspēja Izmiras "Pinar Karsiyaka", bet Jāņa Strēlnieka "Brose Baskets" Maskavā atspēlēja 15 punktu deficītu, taču atzina CSKA pārākumu 77:83.

"Pinar Karsiyaka" 66:68 "Žalgiris"

C grupas spēlē šovakar Izmirā savā starpā tikās Turcijas un Lietuvas čempioni, abām vienībām jauno Eirolīgas sezonu uzsākot ar līdzīgām sekmēm - pa vienai uzvarai divos mačos.

Pārpildītajā "Karsiyaka" arēnā mačs iesākās līdzīgi, rezultāta tablo ceturtdaļas vidū ziņojot 12:11 viesu labā. "Žalgiris" rindās veiksmīgs sākums padevās Janam Vujukam (10 punkti periodā), gūstot punktus ne tikai pēc pretinieku apspēlēšanas postā, bet arī veiksmīgi cīnoties par atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Nepiekāpīga aizsardzība un izcila precizitāte divpunktniekos (10/12) ļāva Kauņas klubam pirmo ceturtdaļu noslēgt ar +8 (23:15).

Pirmā ceturkšņa beigās un otrā perioda ievadā piecu minūšu atpūtu Mantam Kalnietim deva Kaspars Vecvagars, izkārtojot sev salīdzinoši brīvu, taču neprecīzu pustālo (toties izcīnot divas bumbas aizsardzībā). Iniciatīvu Lietuvas čempionu rindās uzņēmās Olivjē Hanlans, savukārt "Žalgiris" uz īsu brīdi ieguva +9 pārsvaru. Ar Turcijas kluba amerikāņu leģionāru pūliņiem "Pinar" puslaika beigās pietuvojās līdz -3 (31:34), taču Renalda Seibuta tālmetiens un Pauļa Jankūna pustālais ļāva viesiem uz otro puslaiku raudzīties cerīgi (38:33).

Tribīnēm paliekot skaļākām, Džoša Kārtera trīspunktnieks un Kenija Gabriela efektīgais "alley-oop" bumbas trieciens grozā ātrajā uzbrukumā ļāva "Pinar" pietuvoties līdz minimumam (47:48). Milzīgajā pretinieku un publikas spiedienā neapjuka Jankūns, bet mirkli vēlāk lielisku reidu pāri visam laukumam ar skaistu "danku" noslēdza Kalnietis (58:52). Lietuvas čempioniem pēdējā ceturksnī gan neizdevās turpināt uz šādas nots - piecās minūtēs vien trīs punkti un +1 (61:60), bet sākoties pamatlaika pēdējām 60 sekundēm slidenais +3 (67:64). "Pinar" bija iespēja ar tālmetienu izraut panākumu, taču beigās laimīga uzvara Kauņas klubam 68:66.

Kaspars Vecvagars viesu rindās laukumā pavadīja 08:01 minūtes, nerealizēja vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja divas atlēkušās bumbas aizsardzībā, kā arī nopelnīja divas piezīmes. Ar "double-double" izcēlās Pauļs Jankūns - 16 punkti un 10 atlēkušās bumbas.

CSKA 83:77 "Brose Baskets"

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione jauno Eirolīgas sezonu iesākusi ar mainīgām sekmēm - uzvara pret "Daruššafaka" (86:76), kā arī zaudējums pret "Unicaja" (71:76). Latvijas izlases aizsargs aizvadītajos divos mačos sevi pierādījis kā vienu no komandas līderiem - vidēji gūti 13 punkti un izpildītas 3,5 rezultatīvas piespēles.

Spēli Maskavā ievadīja mājinieku starta spurts 7:0, taču līdz ceturtdaļas vidum, pateicoties Breda Vanameikera veiksmīgajām darbībām, "Brose Baskets" spēja izlīdzināt rezultātu (9:9). CSKA rindās precīzs no visām distancēm bija Ārons Džeksons, bet tuvojoties perioda beigām laukumā nāca Strēlnieks, neilgi pēc tam izmēģinot veiksmi no tālmetienu līnijas, taču nesekmīgi. Pēc pirmā ceturkšņa minimāls armijnieku pārsvars 16:15.

Turpinājumā ritēja diezgan nebaudāma spēle, ar daudz piezīmēm, kļūdām un neprecīziem metieniem, taču CSKA pamazām spēja attaisnot favorītes statusu un atrauties no saviem sāncenšiem. Ceturtdaļas vidū Nando de Kolo panāca +9 (27:18). "Brose Baskets" pievīla ne tikai precizitāte no tālmetienu līnijas, bet arī divpunktu zonas. Nikolo Melli septiņi punkti gan nedaudz atdzīvināja Bambergas uzbrukumu, taču puslaiku noslēdza lieliski spēlējošā de Kolo tālmetiens (37:28).

CSKA neapstājās arī otrajā puslaikā, 26. minūtē palielinot pārsvaru līdz +14 (53:39). Jānis Strēlnieks savu punktu rēķinu atklāja vien 28. minūtē. Mājiniekiem nedaudz zaudējot modrību un ,pateicoties Patrika Hekmana, Niko Zisa un Strēlnieka pūliņiem, intrigu izdevās saglabāt arī pirms pēdējā perioda (49:58). Izšķirošajā ceturksnī "Brose Baskets" pietuvojās līdz -5 (63:58), bet 37. minūtē Vanameikers pirmo reizi šovakar vadībā izvirzīja viesus (69:68). CSKA gan nekavējoties atjaunoja komfortablu +7, bet Jānis Strēlnieks 22 sekundes pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu samazināja starpību līdz -4 (77:81), taču armijnieki veiksmīgi nosargāja uzvaru 83:77.

Jānis Strēlnieks 25:20 minūtēs guva deviņus punktus (2p. 3/5, 3p. 1/4), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, izprovocēja divas, bet pats nopelnīja trīs piezīmes. Latvieša kontā arī viena pārķerta bumba un trīs kļūdas. Rezultatīvākais viesu rindās ar 19 punktiem bija Vanameikers.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


, 2015-10-29 21:02, pirms 8 gadiem
Spraiga cīņa Žalgirim. Paldies VSB, ka rādīja maču.
, 2015-10-29 21:02, pirms 8 gadiem
Pēdējā metienā pirms zvana bija 3pt metiens, kur bija sods, bet tiesneši negribēja ķēpāties un nedeva iemest statistikas 3 brīvmetienus.. Nekas, Brose izskatās tiešām labi un nav gluži standarta Vācijas klubs kur mellie spēlē tupa skrien un met.. Ļoti sabalansēts sastāvs ar labu treneri. Šoreiz CSKA paveicās, varbūt mājās Brosei izdosies..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-29 21:17, pirms 8 gadiem
Teodosičs manā skatījumā labākais spēlētājs Eirolīgā - ja būtu NBA, domāju, nebūtu sliktāks par Rubio. Runājot par Strēlnieku, tad tiešām liels prieks, ka ir stabils Eirolīgas džeks. Par Vecvagaru, arī liels prieks, ka Žalgiris dod iespēju, jo spēlēt kaut dažas minūtes Eirolīgā ir neaizvietojama pieredze, kas vēlāk viņa noteikti noderēs.
, 2015-10-29 22:07, pirms 8 gadiem
8 min jau Vecvagaram, tas jau ir kkas
"Kangoeroes Basket" atbalstītāji Beļģijas kausa finālā. Foto: Kangoeroes Basket

Paula Strautmane sasniedz Beļģijas finālu, Kristīne Vītola skolo "Panathinaikos"

Latvijas basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja priekšpēdējās kārtas spēles Spānijas un Itālijas čempionātos. Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket" svētdien, 14. aprīlī, sasniedza Beļģijas finālu. Kristīne Vītola tajā pašā dienā svinēja uzvaru Grieķijas fināla pirmajā spēlē.
Kristers Zoriks ar komandas biedriem. Foto: Aliağa Petkimspor
2

Zorikam neveicas metienos, amerikāņi kaldina uzvaru pār "Darüşşafaka"

Turcijas basketbola Superlīgas izslēgšanas turnīram tuvojas Izmiras "Petkim Spor" vienība, kura Stambulā ar 83:72 pārspēja "Darüşşafaka".
Kārlis Šiliņš. Foto: BG Göttingen

Šiliņš ar 16 punktiem rezultatīvākais, Šmitam uzvara līderu cīņā

Svētdienas vakarā Eiropas basketbola līgās spēles aizvadījušas virkne latviešu pārstāvēto komandu. Lietuvā "Žalgira" un "Rytas" duelī Rolands Šmits iemeta deviņus punktus, Vācijas Bundeslīgā 16 punkti Kārlim Šiliņam, bet Polijā Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa duets garantēja "Ostrow" uzvaru pagarinājumā.