Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Butjankovam 28+16 uzvarā pār Ausēja komandu Krievijas Superlīgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Butjankovam 28+16 uzvarā pār Ausēja komandu Krievijas Superlīgā
Artjoms Butjankovs. Foto: bkburevestnik.ru

Lielisku sniegumu Krievijas Superlīgas mačā nodemonstrējis latviešu basketbolists Artjoms Butjankovs, kurš ar 28 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām kaldināja Jaroslavļas "Burevestnik" uzvaru 89:80 pār Artūra Ausēja Jekaterinburgas "Ural".

Lielisko double-double Butjankovs spēja sasniegt 35:41 minūšu laikā, grozā raidot astoņus no desmit divpunktu, vienu no četriem trīspunktu un visus deviņus soda metienus. Latvietis spēja izprovocēt pretiniekus uz desmit (!) noteikumu pārkāpumiem, kā arī nopelnīja labāko +/- rādītāju (+16) komandā, iedeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, divreiz pārtvēra bumbu, bloķēja vienu metienu un pats nopelnīja divas piezīmes.

Pretinieku nometnē Artūrs Ausējs 32 minūtēs un 21 sekundē guva 17 punktus (2/7 - 2p., 3/8 - 3p., 4/4 - s.m.), savāca septiņas bumbas zem groziem, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja un izprovocēja pa trim noteikumu pārkāpumiem un iekrāja otro sliktāko +/- koeficientu komandā (-9).

"Burevestnik" šī bija piektā uzvara pēc kārtas, kas komandu ar 14 panākumiem 19 mačos ierindo trešajā vietā 16 vienību konkurencē. Tikmēr "Ural" ar bilanci 7-12 ir 12. vietā.

Citā Krievijas Superlīgas mačā Iļja Gromovs 5:25 minūtēs aizmeta garām vienu divpunktu metienu, savāca vienu atlēkušo bumbu, iedeva vienu rezultatīvu piespēli, vienreiz pārkāpa noteikumus, kā arī iekrāja +/- rādītāju -8, viņa pārstāvētajai Revdas "TEMP-SUMZ-UGMK" viesos ar 93:96 zaudējot vicelīderei Vladivostokas "Spartak-Primorye" (15-4) komandai. "TEMP-SUMZ-UGMK" ar bilanci 11-8 atkāpās līdz septītajai pozīcijai.

Izmantotie resursi:
https://russiabasket.ru/competition...