Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bertānam 13 punkti Turcijā, Mejeris samet septiņus uzvarā Francijā

Rolands Eliņš

Bertānam 13 punkti Turcijā, Mejeris samet septiņus uzvarā Francijā
Dairis Bertāns
Foto: Daruššafaka Doguš

Daira Bertāna pārstāvētā „Darussafaka”, kuras treneru kolektīvā ir arī Ainars Bagatskis un Oskars Ernšteins, Turcijas Superlīgas mačā ar 90:65 pārliecinoši pārspēja „Muratbey Usak”, kuras rindās sešus punktus guva Rolands Freimanis.

Lai arī „Darussafaka Dogus” spēlē Eirolīgā, savā vietējā līgā tai šosezon klājies ne pārāk izcili un uz šodienas maču Deivida Blata trenētā komanda ieradās ar četrām uzvarām septiņos mačos. Šodien gan ātri izdevās izdarīt pieteikumu uz piektās uzvaras gūšanu, pirmo ceturtdaļu uzvarot ar 25:14.

Mača turpinājumā Freimaņa komanda spēja samazināt pretinieku pārsvaru, taču sekoja vāja trešā ceturtdaļa, kurā „Darussafaka Dogus” uzvarēja ar 25:12 un pielika punktu jautājumiem par mača uzvarētāju. Spēles beigās pārliecinošais rezultāts 95:65, kas bija „Usak” sestais šosezon astoņās spēlēs. Freimaņa komanda ieņem 14. vietu 16 komandu konkurencē, kamēr "Darussfaka" ir sestajā vietā.

Bertāns laukumā pavadītajās 19 minūtēs izcēlās ar 13 punktiem, kas bija trešais labākais rādītājs komandā. Bertāns trāpīja visus trīs savus tālmetienus, kā arī abus soda metienus un vienu no trim divpunktu metieniem. Viņam arī trīs rezultatīvas piespēles, pa vienai pārtvertai bumbai, kļūdai un piezīmei. Šī bija Bertāna rezultatīvākā spēle Turcijas čempionātā šosezon, pārspējot pret "Besiktas" gūtos 11 punktus. Tāpat arī Bertāns pirmoreiz Turcijā vienā mačā sametis trīs tālmetienus.

Arī Freimanis laukumā bija nedaudz vairāk nekā 19 minūtes. Viņš guva sešus punktus (1p. 2/2, 2p. 2/5, 3p. 0/2) un savāca trīs atlēkušās bumbas. Latvijas uzbrucēja kontā arī viena rezultatīva piespēle, viena kļūda un viena piezīme.

Francijas čempionātā Mareks Mejeris palīdzēja „Chalon/Saone” ļoti pārliecinoši pieveikt „Pau-Lacq-Orthez” ar 96:76. Spēles lielāko daļu gan ritēja līdzvērtīga cīņa, taču pēdējā ceturtdaļā „Chalon/Saone” dominēja, uzvarot ar 33:13.

Kopvērtējumā Mejera komanda pakāpusies uz otro vietu, kuru ieņem ar astoņām uzvarām desmit spēlēs. Līderei „Monaco” ir deviņas uzvaras desmit spēlēs.

Mejeris izcēlās ar lielāko spēles laiku savā komandā – 32 minūtes. Viņš guva septiņus punktus (1p. 3/4, 2p. 2/7, 3p. 0/2), kā arī savāca sešas atlēkušās bumbas, trīsreiz pārkāpa noteikumus un bloķēja divus metienus. Pret Mejeri arī veselas sešas reizes tika pārkāpti noteikumi, kas bija augstākais rādītājs viņa komandā.

Izmantotie resursi:
Maç Detay

  +1 [+] [-]

, 2016-11-28 21:28, pirms 7 gadiem
es ieslēdzu spēli un tieši tajā brīdī Freimanis iznieko divas labas epizodes. tik neizteiksmīgi, nedroši nospēlē. un cipari tieši tādi arī ir

     [+] [-]

, 2016-11-29 17:02, pirms 7 gadiem
nav vina klubs.regress.