Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Butjankovs paraksta līgumu ar Krievijas kausa ieguvēju

Butjankovs paraksta līgumu ar Krievijas kausa ieguvēju
Artjoms Butjankovs. Foto: Burevestņik

Latvijas valstsvienības basketbolists Artjoms Butjankovs ceturtdien, 28. maijā, vienojās par sadarbību ar 2020. gada Krievijas kausa ieguvēju "Samara". Klubs cer nākotnē spēlēt VTB līgā.

Uzbrucējs šosezon palīdzēja Jaroslavļas “Burevestņik” (17-9) izcīnīt trešo vietu Krievijas Superlīgā (pēc spēka otrais turnīrs aiz VTB līgas). Mihaila Terehova trenētā komanda atpalika tikai no Vladivostokas “Spartak-Primorje” un “Samara” (abām 21-2).

Butjankovs 16 spēlēs vidēji 32,7 minūtēs guva 19,1 punktu (otrais labākais rādītājs komandā) un izcīnīja 8,5 bumbas zem groziem (labākais rādītājs komandā). Spēlētājs izdarīja 1,2 rezultatīvas piespēles un nopelnīja labāko lietderības koeficientu 23,4.

Samaras klubs 2002.-2010. gadā startēja ar “Samara VVS” vārdu, kamēr bankrotēja un tika izslēgts no Superlīgas. Vīriešu komandas atjaunošana notika 2012. gadā. Pirmajā sezonā tā startēja Augstākajā līgā, bet no 2013. gada sacenšas līmeni augstākajā Superlīgā.

“Katrs basketbolists Krievijā un ne tikai zina Samaru, atceras vēsturi un seko līdzi Superlīgas flagmanim,” teica Butjankovs. “Šobrīd kluba un manas ambīcijas sakrīt par 100%, tāpēc no visiem piedāvājumiem izvēlējos tieši Samaru. Sveiciens visiem līdzjutējiem – jūs esat unikāli! Ceru, ka pēc manas ierašanās jūsu kļūs vēl vairāk.

Pērn “Samara” kļuva par Superlīgas čempioni, bet šosezon izcīnīja Krievijas kausu. Par kluba treneru padomes priekšsēdētāju apstiprināts bijušais Krievijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Boriss Sokolovskis. Tandēmā ar Ainaru Zvirgzdiņu viņš 2012. gadā izcīnīja ceturto vietu Londonas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://bcsamara.com/news/?id=3307
https://bcsamara.com/news/?id=3310


, 2020-05-28 14:35, pirms 4 gadiem
Dīvains džeks, superlīgā monstrs, bet VTB nekad nevar pavilkt. Nez cik tur maksā?
, 2020-05-28 16:16, pirms 4 gadiem
A kur palika Gromovs viņš takš ar spēlēja Samara komandā?
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.