Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Timmas un Bērziņa pārstāvētais "Zenit" izsapņo sapni par Eirolīgu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Timmas un Bērziņa pārstāvētais "Zenit" izsapņo sapni par Eirolīgu
Kaspars Bērziņš
Foto: Zenit

Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētais Sanktpēterburgas "Zenit" sestdien, 28. maijā, izšķirošajā VTB līgas pusfināla spēlē Kazaņā zaudēja "Unics" ar rezultātu 70:79, tādējādi netiekot pie ceļazīmes uz Eirolīgu.

“Zenit” nācās pielikt milzīgas pūles, lai tiktu līdz izšķirošajai spēlei. Pirmajā cīņā viesos Sanktpēterburgas klubs pēdējā minūtē iztērēja lielu pārsvaru un piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu – 93:94. Arī nākamajā spēlē Kazaņas komanda izmantoja mājas laukuma priekšrocības – 91:97.

Sanktpēterburgā sākās “Zenit” atspēlēšanās. Pusfināla trešajā spēlē Vasilija Karasjova vīri bija pārāki ar 82:67, savukārt divas dienas vēlāk pieveica spēcīgos sāncenšus ar 85:82. Sērijā 2-2, bet piekto spēli nācās aizvadīt Kazaņā.

Pirmais puslaiks ritēja pēc “Zenit” labvēlīga scenārija. Jānim Timmam un Kasparam Bērziņam divatā gūstot 10 punktus, viesi izvirzījās vadībā ar septiņu punktu pārsvaru (39:32), tiesa, vienā no pēdējām aizsardzībām nenosedza Antonu Ponkrašovu, kurš iemeta tālmetienu – 39:35.

Pēc pārtraukuma iniciatīva pārgāja Kazaņas rokās. Izcili spēlējot Kolomam un Viljamsam, “Unics” basketbolisti 10 minūtēs sameta gandrīz tikpat punktu kā pirmajā puslaikā, pirms izšķirošās ceturtdaļas iegūstot plus desmit – 53:63.

Pēdējās desmit minūtēs “Zenit” uzlaboja sniegumu aizsardzībā, taču daudzās neizmantotās izdevības uzbrukumā liedza tuvoties sāncenšiem. Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām komandas joprojām šķīra divciparu starpība – 62:73. Viljamsa danks pēc Timmas kļūdas padarīja starpību gandrīz neatspēlējamu – 62:75. Noslēgumā mīnus deviņi spēlē un 2-3 sērijā – 70:79 (21:22, 18:13, 14:28, 17:16).

Kaspars Bērziņš 21:57 minūtēs guva 12 punktus (2p 2/4, 3p 2/2, 1p 2/4), izcīnīja četras bumbas zem groziem, izdarīja vienu piespēli, vienu reizi kļūdījās, saņēma divas personiskās piezīmes un izprovocēja divus pārkāpumus.

“Zenit” kapteinis Jānis Timma 27:21 minūtē atzīmējās ar četriem punktiem (2p 2/2, 3p 0/2), septiņām atlēkušajām bumbām, divām piespēlēm, trīs kļūdām, divām pārķertām bumbām, četriem noteikumu pārkāpumiem un vienu izprovocētu piezīmi.

Raiens Tūlsons spēli pabeidza ar 32 punktiem, tai skaitā iemeta 10 no 17 metieniem no spēles un 8 no 9 brīvmetieniem. “Unics” sastāvā Hoakimam Kolomam 21 punkts, bet Lengfordam un Viljamsam pa 17 punktiem katram.

Finālā Kazaņas klubs tiksies ar Maskavas CSKA.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-28 21:12, pirms 8 gadiem
Visu cienju Zenit, ka tika tik taalu un palika tikai vienas uzvaras attaalumaa no tiksanas uz Eiroliigu, Karasjovs veelreiz pieraadiija, ka shobriid ir viens no labaakajiem (ja ne labaakais) krievu treneris

P.S. Uzskatu, ka Timma daudz ieguva, speleejot pie shii trenera, kas Jaanim ljoti uzticeejaas Pirms sezonas daudzi SC smiiknaaja par Timmas paareju uz sho klubu, sezonas beigaas vairs taadus nemanu, paareja pilniibaa attaisnojaas. Tagad ceru, ka arii izlasee vins nospeelees labaak, nekaa pagaajushajaa gadaa

     [+] [-]

, 2016-05-28 21:29, pirms 8 gadiem
Kā gan negribētos to atzīt bet šajā mačā Zenit aizsardzība bija vienkārši kā caurstaigājama sēta. Visa komanda ieskaitot Timmu nospēlēja ļoti vāji, otrajā puslaikā metienu precizitāte zem katras kritikas Vienīgais spēli vilka Tulsons, arī Kaspars centās, bet vairākos momentos varēja nospēlēt labāk. Kopumā spēle bija ļoti skatāma, riktigs play off baskets

  -2 [+] [-]

, 2016-05-28 22:34, pirms 8 gadiem
skumjš pliķis Latvijas basketbola sejā....

     [+] [-]

, 2016-05-28 22:36, pirms 8 gadiem
bet cerība , ka šie lauzieni pavērs puikiem vēl censties!

     [+] [-]

, 2016-05-28 23:35, pirms 8 gadiem
es domāju, Zenit baigie malači. kopumā labs gads gan zenit, gan Timmam. šī spēle nav nekāds rādītājs Timmas kvalitātei, jo viņs bija pavisam ne uz 100%. praktiski uznāca laukumā, lai tikai tur būtu. izskatījās, ka cenšās, tomēr spēlē saudzējošā režīmā. jo nesen tika teikts, ka ir problēmas ar muguru un kāju.. un ar savilktu muguru jebkurš zaudēs visai pamatīgi savu kustības spēju un asumu. to arī varēja redzēt/. komanda tāpat turējās un cīnijās. ja būtu vēl kāds, kurš gatavs uzņemties atbildību uzbrukumā, varēja pat uzvarēt. UNiksam bija pamatīgas problēmas ar piezīmēm. ja būtu Bērzs agresīvāks un labāks groza tuvumā, komandai būtu lielākas iespējas uzvarai. es arī nesapratu brīžiem pārāk izteikto brīvo spēlētāju ignorēšanu. likās, ka zenit ir sasniedzis savus griestus un nākamajam solim īsti nav gatavi.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-28 23:58, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Visu cienju Zenit, ka tika tik taalu un palika tikai vienas uzvaras attaalumaa no tiksanas uz Eiroliigu, Karasjovs veelreiz pieraadiija, ka shobriid ir viens no labaakajiem (ja ne labaakais) krievu treneris

P.S. Uzskatu, ka Timma daudz ieguva, speleejot pie shii trenera, kas Jaanim ljoti uzticeejaas Pirms sezonas daudzi SC smiiknaaja par Timmas paareju uz sho klubu, sezonas beigaas vairs taadus nemanu, paareja pilniibaa attaisnojaas. Tagad ceru, ka arii izlasee vins nospeelees labaak, nekaa pagaajushajaa gadaa
tieši tā! pat tagad heiteriem nav ko teikt!

     [+] [-]

, 2016-05-29 08:51, pirms 8 gadiem
kurbadss rakstīja: Kā gan negribētos to atzīt bet šajā mačā Zenit aizsardzība bija vienkārši kā caurstaigājama sēta. Visa komanda ieskaitot Timmu nospēlēja ļoti vāji, otrajā puslaikā metienu precizitāte zem katras kritikas Vienīgais spēli vilka Tulsons, arī Kaspars centās, bet vairākos momentos varēja nospēlēt labāk. Kopumā spēle bija ļoti skatāma, riktigs play off baskets
Kaspars centās, bet Timma vājš.... D: žēl, ka nevar redzēt, kurš tik stulbu komentu uzrakstīja!

  -2 [+] [-]

, 2016-05-29 20:57, pirms 8 gadiem
Tu spēli vispār skatījies? Vai arī tagad tikai stulbi komentē. Beigās kad vēl zenitam paliek kaut mazākā iespēja aizķerties spēlē Timma paņem un bumbu piespelejot pār laukumam ielidina auta. Vot ar ko viņš izcēlās šajā spēlē, aizsardzība darbība ļoti vāja. Pretinieki bieži zem groza apspēlēja, vienīgi savāca pāris atlēkušās.
spacet rakstīja: Kaspars centās, bet Timma vājš.... D: žēl, ka nevar redzēt, kurš tik stulbu komentu uzrakstīja!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-29 21:50, pirms 8 gadiem
kurbadss rakstīja: Tu spēli vispār skatījies? Vai arī tagad tikai stulbi komentē. Beigās kad vēl zenitam paliek kaut mazākā iespēja aizķerties spēlē Timma paņem un bumbu piespelejot pār laukumam ielidina auta. Vot ar ko viņš izcēlās šajā spēlē, aizsardzība darbība ļoti vāja. Pretinieki bieži zem groza apspēlēja, vienīgi savāca pāris atlēkušās.
tu, kad raksti šo, noteikti ņem vērā arī to, ka viņs bija ar muguras un kājas problēmām, vai ne? tu noteikti, sašpricēts ar pretsāpju injekcijām, ar savilktu muguru dankotu pāri visam laukumam, kā arī mestu truļus jau no gal auta? es tā saprotu. Timma visu sezonu bija ļoti labs. Nav varbūt viņam tik lielas pieredzes finālspēļu gadījomumos. kā arī nebija viņš savā labākajā kondīcijā tieši uz finālspēles laiku. kopumā sezonā viņš bija izcils. un timma visu laiku ir izcēlies ar labu piespēlu došanu. šī bija tikai melnā diena viņam un komandai.

     [+] [-]

, 2016-05-31 12:51, pirms 8 gadiem
Es jau neko nesaku par sezonu kopumā, jo sezonu Timma aizvadija ļoti lieliski. Vienīgi tiešām liela škrobe par pēdējo spēli. Laikam spēlētājiem vienkārši uzdeva nervi, tāpēc arī otrajā puslaikā tāds sniegums
tādsnesportists rakstīja: tu, kad raksti šo, noteikti ņem vērā arī to, ka viņs bija ar muguras un kājas problēmām, vai ne? tu noteikti, sašpricēts ar pretsāpju injekcijām, ar savilktu muguru dankotu pāri visam laukumam, kā arī mestu truļus jau no gal auta? es tā saprotu. Timma visu sezonu bija ļoti labs. Nav varbūt viņam tik lielas pieredzes finālspēļu gadījomumos. kā arī nebija viņš savā labākajā kondīcijā tieši uz finālspēles laiku. kopumā sezonā viņš bija izcils. un timma visu laiku ir izcēlies ar labu piespēlu došanu. šī bija tikai melnā diena viņam un komandai.