Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Slavenais treneris Brauns no NCAA komandas atskaita latviešu uzbrucēju Vildi

Andrejs Siliņš

Slavenais treneris Brauns no NCAA komandas atskaita latviešu uzbrucēju Vildi
Ričmonds Vilde (no kreisās)
Foto: AP

Viens no visu laiku izcilākajiem basketbola treneriem, daudzu Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu bijušais galvenais treneris Lerijs Brauns, ķeroties pie jaunā darba "Southern Methodist" universitātes komandā "Mustangs", no sastāva atskaitījis latviešu spēlētāju Ričmondu Vildi.

205 centimetrus garais Vilde otro gadu bija komandā, taču aizvadīja pirmo sezonu NCAA, piedaloties 15 spēlēs (piecās no tām devās laukumā pamata pieciniekā). Vidēji laukumā Vilde pavadīja 10,5 minūtes, guva 1,8 punktus un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas. Rezultatīvākā spēle izrādījās pati pirmā, kad 12 minūtēs ar astoņiem gūtiem punktiem 11. novembrī izdevās palīdzēt komandai tikt pie uzvaras pār trešās divīzijas vienību "McMurry Indians".

Vilde nav vienīgais, ar kuru Brauns jaunajā sezonā nerēķinās, no komandas atskaitīts arī starta piecinieka saspēles vadītājs.

Tomēr atskaitīšana no komandas nenozīmē, ka Vilde būs zaudējis apmaksātās mācības "Southern Methodist" universitātē. "Treneris Brauns novērtēja komandas sastāvu un aizvadīja individuālas tikšanās ar katru komandas dalībnieku," sacīts komandas paziņojumā. "Katrā tikšanās reizē bija patiesa un tieša diskusija par spēlētāja nākotni šajā programmā. Nevienam netika uzteikta stipendija. Pēc NCAA noteikumiem katram spēlētājam ir iespēja palikt universitātē kā studentam un saglabāt stipendiju. Ja spēlētājs vēlēsies turpināt basketbola karjeru citviet, treneris Brauns palīdzēs atrast piemērotu vietu."

71 gadu vecais Lerijs Brauns, kurš kā treneris ir iekļauts Basketbola Slavas zālē, kļuva par "Mustangs" galveno treneri aizvadītajā nedēļā. Savulaik izcilais saspēles vadītājs NBA un ABA (Amerikas Basketbola Asociācijā) kā galvenais treneris strādājis ar Denveras "Nuggets", Ņūdžersijas "Nets", Sanantonio "Spurs", Losandželosas "Clippers", Indianas "Pacers", Filadelfijas "76ers", Detroitas "Pistons", Ņujorkas "Knicks" un Šarlotes "Bobcats" vienībām, kā arī vairākās universitātēs.

Trīs reizes Braunu atzina par ABA Gada treneri (1973., 1975., 1976.), bet 1988. gadā Brauns aizveda Kanzasas universitātes "Jayhawks" komandu līdz čempiontitulam un saņēma balvu kā NCAA Gada labākais treneris. 2001. gadā Braunu atzina par NBA Gada labāko treneri (ar Filadelfijas "76ers" tika līdz NBA finālam, tajā piekāpjoties "Lakers"), bet 2004. gadā Brauns aizveda "Pistons" līdz NBA čempiontitulam.

Izmantotie resursi:
nydailynews.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-28 09:21, pirms 12 gadiem
žirga rakstīja: siļin nafig tads virsraksts jaliek ...????
kas tev konkreti nepatik?

     [+] [-]

, 2012-04-28 09:46, pirms 12 gadiem
žirga rakstīja: siļin nafig tads virsraksts jaliek ...????
nu...jo Brauns atskaitīja, nevis k/kāds sūda treneris!

  -1 [+] [-]

, 2012-04-28 09:54, pirms 12 gadiem
Es esmu rets

     [+] [-]

, 2012-04-28 11:39, pirms 12 gadiem
kas tā pa hreņu?

     [+] [-]

, 2012-04-28 17:50, pirms 12 gadiem
Kopā padzina četrus puikus, kuri bijuši pārāk slikti priekš Brauna komandas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja