Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Peiners iemet deviņus punktus, "Darussafaka Tekfen" svin septīto panākumu

Peiners iemet deviņus punktus, "Darussafaka Tekfen" svin septīto panākumu
Žanis Peiners. Foto: Euroleague

Žaņa Peinera pārstāvētā “Darussafaka Tekfen” izcīnīja septīto uzvaru Turcijas čempionātā šosezon, apspēlējot astotajā pozīcijā esošo „Gaziantep” ar 65:62.

Mazrezultatīvā spēlē latvieša komanda bija vadībā lielāko mača daļu, tomēr vēl piecas minūtes pirms sirēnas „Darussafaka” bija iedzinējos ar 57:59. Atlikušajā laikā viesi labi nospēlēja aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem iemest tikai trīs punktus, pašiem atzīmējoties ar astoņiem.

Žanis Peiners laukuma pavadīja 17:40 minūtes, kuru laikā viņš iemeta deviņus punktus (2p. 2/4, 3p. 1/1, s.m. 2/4), izcīnīja trīs bumbas zem groziem, ka arī izprovocēja pretinieku spēlētājus uz trīs noteikumu pārkāpumiem. Peineram tā bija 11. spēle Turcijas līgā šosezon, latvieša kontā vidēji 9,1 punkts, 2,6 atlēkušās bumbas un 1,8 piespēles. Komanda no Stambulas pakāpās no 12. uz devīto vietu līgā, izcīnot septiņas uzvaras 15 mačos.

“Darussafaka Tekfen” piedalās arī Eirolīgā, kur ieņem pēdējo, 16. vietu ar trīs uzvarām 20 spēlēs. Eiropas spēcīgākajā turnīrā latvietis aizvadījis 19 mačus, kuros vidēji laukumā pavadījis 18:38 minūtes, iemetis 7,3 punktus, izcīnījis 1,9 atlēkušās bumbas un izdarījis 1,6 piespēles.

Tikmēr Arņa Vecvagara trenētā "Barsy" no Atirau piekāpās Plovdivas "Academic Bultex" ar 67:81 Balkānu līgas mačā. Sešās spēlēs Kazahstānas komanda izcīnījusi tikai vienu uzvaru turnīrā.

Izmantotie resursi:
Türkiye Basketbol Federasyonu