Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Latvijas pilsonis Endrū Šmits kļūst par Nīderlandes čempionu

Andrejs Siliņš

Latvijas pilsonis Endrū Šmits kļūst par Nīderlandes čempionu
Endrū Šmits
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Amerikāņu basketbolists Endrū Šmits, kuram ir arī Latvijas pilsonība, kļuvis par Nīderlandes čempionu - finālsērijā uzbrucēja pārstāvētā "Donar" ar rezultātu 4-1 pieveica "Zwolle".

Šmits pēc Latvijas pilsonības saņemšanas savu debijas sezonu profesionālajā basketbolā aizvadīja "Jūrmalas/Fēnikss" komandas sastāvā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Nīderlandi, pievienojoties pieckārtējai, tai skaitā aktuālajai, valsts čempionei "Donar".

Regulāro sezonu "Donar" noslēdza ar 26 uzvarām 28 spēlēm un bija pārliecinošā pirmajā vietā astoņu komandu konkurencē. Ceturtdaļfinālu jāspēlē nebija, bet pusfināla sērijā ar 4-0 izdevās pieveikt regulārās sezonas ceturto labāko komandu "New Heroes Den Bosch". Finālā pretī stājās regulārās sezonas otrā labākā komanda "Landstede". Tāpat kā pirms gada, arī šoreiz finālsērijā "Donar" izrādījās pārāka, triumfējot ar 4-1.

206 centimetrus garais un 100 kilogramus smagais Šmits finālsērijā vidēji spēlēja nepilnas 15 minūtes, guva 3,4 punktus, izcīnīja 5,0 atlēkušās bumbas, pārtvēra 1,4 bumbas un bloķēja 1,2 metienus. Regulārajā sezonā Šmitam nepilnā 21 minūtē 8,8 punkti, 5,9 bumbas zem groziem, 1,4 rezultatīvas piespēles un 1,4 bloķēti metieni. Šmits kļuva par labāko metienu bloķētāju līgā.

"Donar" piedalījās arī FIBA Eiropas kausa izcīņā, kur aizspēlējās līdz otrajai kārtai, taču izslēgšanas turnīrā neiekļuva. Eiropas kausā 24 gadus vecajam spēka uzbrucējam Šmitam vidēji 16 ar pusi minūtēs 7,1 punkts un 4,6 bumbas zem groziem.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-27 17:39, pirms 7 gadiem
Šmitam jāpiesaista individuālais treneris, kas trenē dribla tehniku, spēli ar muguru pret grozu, jo dotumi viņam ir neticami. Vidējais eiropas treneris nemaz nezina, kā viņu izmantot!