Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strautiņam 19+14 zaudējumā pret Gražuli

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

Strautiņam 19+14 zaudējumā pret Gražuli
Artūrs Strautiņš. Foto: pallacanestrovarese.it

Šodien latviešu basketbolistu un treneru pārstāvētās komandas aizvadījušas spēles Krievijā, Kazahstānā, Lietuvā, Igaunijā un Itālijā. Sanda Buškevica ''Neptūnas'' piedzīvoja sāpīgu zaudējumu spēles galotnē, bet Krievijas Superlīgā Maskavas ''Runa'' komandai piekāpās Artjoma Butjankova ''Samara'' vienība. Latviešu duelī Itālijas čempionātā Andreja Gražuļa ''Trieste'' sagrāva Artūra Strautiņa un Ingus Jakoviča ''Varese'', bet ''Pafbet'' Latvijas-Igaunijas līgā Linarda Jaunzema un Laura Blaua pārstāvētā ''Pärnu Sadam'' apspēlēja Tartu Universitāti.

Krievija-2

Krievijas Superlīgā latviešu uzbrucēja Artjoma Butjankova pārstāvētā līdervienība ‘’Samara’’ piedzīvoja otro zaudējumu sezonā un piekāpās Maskavas ‘’Runa’’ klubam. Samarieši puslaika pārtraukumā devās, esot iedzinējos ar 28 punktu starpību, bet ceturtajā ceturtdaļā izdevās pietuvoties līdz mīnus desmit. Tas gan vēlāk nenesa augļus, un Butjankova komanda piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 66:79.

Latvijas basketbolists spēlētajās nepilnās 27 minūtēs guva četrus punktus (2/6 – 2p., 0/5 -3p., 0/2 – s.m.), savāca septiņas atlēkušās bumbas, vienreiz asistēja, bloķēja vienu metienu, sakrāja divas piezīmes, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, pieļāva divas kļūdas un izpelnījas +/- rādītāju mīnus deviņi.

Lietuva

Lietuvas basketbola līgā (LKL) Sanda Buškevica trenētā Klaipēdas ‘’Neptūnas’’ pašā spēles galotnē ar rezultātu 76:79 piekāpās Ķēdaiņu ‘’Nevežis’’ komandai, kas tādējādi pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju. Latvieša pārstāvētā komanda līgas kopvērtējumā ar sešām uzvarām 18 spēlēs ierindojas sestajā vietā desmit komandu konkurencē.

Kazahstāna

Kazahstānas basketbola čempionātā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mārtiņa Meiera un Ojāra Siliņa pārstāvētā ‘’Astana’’, kas ar 98:61 pārbrauca pāri ‘’Almaty Legion’’ vienībai. Abi latviešu basketbolisti spēlei gan nebija pieteikti. Nursultanā bāzētā komanda vietējā čempionātā ieņem pārliecinošu pirmo vietu, aizvadītajās 14 spēlēs neciešot nevienu zaudējumu.

Itālija

Itālijas basketbola A sērijas latviešu duelī Andreja Gražuļa pārstāvētā ''Trieste'' sagrāva ''Varese'', kuras sastāvā spēlē Artūrs Strautiņš un Ingus Jakovičs, ar rezultātu 108:83. Gražulis laukumā pavadītajās 16:30 minūtēs punktus neguva, aizmetot garām visus četrus izpildītos divpunktu metienus, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas zem groziem, veica trīs rezultatīvas piespēles un četras reizes pārkāpa noteikumus. Zaudētāju rindās ar ''double-double'' izcēlās Artūrs Strautiņš - 19 punkti un 14 atlēkušās bumbas. Strautiņš laukumā atradās 33 minūtes un 51 sekundi, trāpīja četrus no deviņiem divpunktniekiem, trīs no desmit tālmetieniem un realizēja abus izpildītos soda metienus. Latviešu uzbrucēja kontā arī divas rezultatīvas piespēles. Ingus Jakovičs spēlei nebija pieteikts. ''Trieste'' vienība pēc 16 spēlēm atrodas Itālijas čempionāta play-off zonā, ieņemot 7. vietu ar astoņām uzvarām un tikpat zaudējumiem, bet Strautiņa un Jakoviča ''Varese'' ieņem pēdējo pozīciju ar trīs uzvarām un desmit zaudējumiem.

Igaunija

''Pafbet'' Latvijas-Igaunijas basketbola līgas mačā Linarda Jaunzema un Laura Blaua pārstāvētā ''Pärnu Sadam'' uzvarēja Tartu Universitātes basketbolistus ar rezultātu 87:65. Lauris Blaus devās laukumā starta pieciniekā un 20:22 minūšu laikā guva 15 punktus (2p. 6/10, 3p. 0/2, s.m. 3/4), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un divas reizes rezultatīvi piespēlēja. Linards Jaunzems mačā iesaistījās no soliņa, 23:42 nospēlētajās minūtēs gūstot 12 punktus (2p. 5/8, 3p. 0/1, s.m. 2/2). Tāpat Jaunzema rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un viena pārtverta bumba. ''Pärnu Sadam'' Igaunijas turnīrā ieņem otro vietu aiz Tallinas ''Kalev/Cramo'' ar 15 uzvarām un trīs zaudējumiem.

Izmantotie resursi:
https://nbf.kz/
https://samara.russiabasket.ru/game...
https://www.lkl.lt/
netcasting2.webpont.com
https://www.estlatbl.com/lv/