Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Andersons no "Kings" pārcelsies uz Turciju pie Blata un Bagatska

Andersons no "Kings" pārcelsies uz Turciju pie Blata un Bagatska
Džeimss Andersons
Foto: AP/Scanpix

Turcijas klubs "Daruššafaka Dogus", kurā par galvenā trenera Deivida Blata asistentu gaidāmajā sezonā strādās Ainars Bagatskis, panācis vienošanos ar bijušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sakramento "Kings" spēlētāju Džeimsu Andersonu.

27 gadus vecais Džeimss Andersons aizvadītajā NBA sezonā Kalifornijas galvaspilsētas vienības sastāvā laukumā izgāja 51 mačā (15 starta pieciniekā), caurmērā 14,1 minūtē atzīmējoties ar 3,5 punktiem, kā arī 1,7 atlēkušajām bumbām. 198 centimetrus garais Andersons var spēlēt gan uzbrūkošā aizsarga, gan arī vieglā uzbrucēja pozīcijās un ir apveltīts ar labu metienu no distances. Kā ziņo "Bleacher Report" žurnālists Deivids Piks, vienošanās ar "Daruššafaka Dogus" panākta uz vairākām sezonām.

Andersonu 2010. gada NBA draftā ar 20. numuru izvēlējās titulētā Sanantonio "Spurs", bet basketbolists savā piecus gadus ilgajā karjerā pasaules spēcīgākajā līgā pārstāvējis arī Hjūstonas "Rockets", Filadelfijas "76ers" un "Kings" komandas. Produktīvākā sezona Džeimsam izvērtās 2013./2014. gada "76ers" rindās, 80 spēlēs vidēji 28,9 minūtēs izceļoties ar 10,1 punktu un 3,8 bumbām zem groziem.

Jāatzīmē, ka šī nebūs Andersona pirmā pieredze Eiropas basketbolā - 2014./2015. gada sezonu amerikānis pavadīja Kauņas "Žalgiris" sastāvā un kļuva par vienu kluba līderiem, ULEB Eirolīgā 24 cīņās gūstot 14,5 punktus. Atgādinām, ka ambiciozais Turcijas klubs "Daruššafaka Dogus" 1. jūnijā par komandas galveno treneri iecēla titulēto amerikāņu speciālistu Deividu Blatu, kurš aizvadītās sezonas vidū negaidīti tika atbrīvots no NBA kluba Klīvlendas "Cavaliers" galvenā trenera pienākumiem. Par 2014. gada Eirolīgas čempiona (ar Televivas "Maccabi") galveno asistentu kļūs Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis

.Izmantotie resursi:
https://twitter.com/IAmDPick/status...

     [+] [-]

, 2016-06-27 10:05, pirms 8 gadiem
Visu cieņu, taču NBA līmenis viņam tomēr ir tā kā nedaudz par augstu, kamēr Eiropa - kā reiz laikā.