Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kara plosītā Ukraina zaudē vairākus vadošos basketbola klubus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kara plosītā Ukraina zaudē vairākus vadošos basketbola klubus
"Kyiv" un "Mykolaiv" komandu tikšanās
Foto: www.superleague.ua

Ukrainas basketbols kara dēļ piedzīvo nopietnu krīzi. No basketbola kartes pazuduši divi no trijiem bagātākajiem klubiem, sieviešu čempionāts pārcelts uz nezināmu laiku, turklāt nav skaidrs, vai Ukraina spēs sarīkot 2017. gada Eiropas čempionātu.

Pavasarī Superlīgā spēlēja 14 komandas. Izslēgšanas spēlēs piedalījās trīs latviešu treneru – Ainara Bagatska, Kārļa Muižnieka un Agra Galvanovska – vadītie klubi. Galvanovska trenētā “Mykolaiv” vienība izstājās ceturtdaļfinālā, savukārt Bagatska un Muižnieka klubi tikās finālā.

Pusfinālā Bagatska trenētais “Budivelnik” ar 3-1 apspēlēja Mariupoles “Azovmash”, savukārt Muižnieka “Himik” ar 3-0 sakāva “Donetsk” vīrus. Pirms tam abi Donbasā bāzētie klubi paziņoja par izstāšanos no VTB Vienotās līgas.

Rudenī Superlīga ar mokām sapulcēja 11 komandas. Doņeckas un Mariupoles klubi pārstājuši eksistēt, jo minētās pilsētas atrodas frontes līnijā. Mariupole palikusi Ukrainas spēku kontrolē, savukārt Doņeckā saimnieko Kremļa atbalstītie un apbruņotie separātisti. Ierindā vairs nav palicis arī Krivojrogas klubs “Kryvbas Basket”.

Jaunās sezonas sākums tika plānots 4. oktobrī. Startu nācās pārcelt, jo pieci “Privat” grupas atbalstītie klubi – Zaporižjes “Ferro ZNTU”, BK “Odessa”, Ivanofrankivskas “Goverla”, Ļvivas “Halychina” un Dņiprodzeržinskas “Dnipro-Azot” – savlaicīgi nesamaksāja dalības maksu.

Superlīgas pirmajā kārtā 11. un 12. oktobrī piedalījās tikai seši klubi – Kijevas “Budivelnik” un “Kyiv”, Dņipropetrovskas “Dņipro”, Nikolajeva, Južnijas “Himik” un Čerkasu “Mavpi”. Pārējās piecas komandas 9. oktobrī samaksāja dalības maksu un turnīrā iesaistījās no otrās kārtas.

Sieviešu čempionātu pavasarī pabeidza trīs no piecām komandām (neskaitot četrus Ukrainas klubus, turnīrā vēlējās startēt Kazahstānas vienība “Astana”). Šosezon nacionālais čempionāts tiks pārcelts vai nenotiks vispār.

Sākot no 2014. gada 20. februāra, Ukraina ir zaudējusi divas teritorijas – Krimas pussalu un pusi no Donbasa reģiona valsts austrumos. Zaudētā platība līdzinās divām trešdaļām Latvijas teritorijas. Apvienoto Nāciju 17. oktobrī publicētais ziņojums vēsta, ka kara darbībā līdz 15. oktobrim bojā gājuši vismaz 3707 cilvēki un 9075 ievainoti, bet vairāk nekā 800 tūkstoši atstājuši savas dzīvesvietas.

Izmantotie resursi;
Федерація баскетболу України — Офiцiйний сайт
Суперліга. Асоціація баскетбольних клубів...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-22 16:55, pirms 9 gadiem
Nav saprotams,kape Muiznieks ir palicis,tada limena treneris,varbut gaida sezonas vidu lai kadu nomainitu,jo tas cempionats ir loti bediga stavokli!

     [+] [-]

, 2014-10-23 07:14, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Nav saprotams,kape Muiznieks ir palicis,tada limena treneris,varbut gaida sezonas vidu lai kadu nomainitu,jo tas cempionats ir loti bediga stavokli!
varbūt viņš ir lojāls saviem darba devējiem?