Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Freimanis ar "double-double" pagarina "Ifaistos" sezonu, Helmanim +29 Lietuvas pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Freimanis ar "double-double" pagarina "Ifaistos" sezonu, Helmanim +29 Lietuvas pusfinālā
Rolands Freimanis. Foto: www.esake.gr

Grieķijas A1 līgas ceturtdaļfināla otrajā mačā latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Mirinas "Ifaistos Limnou" aizvadīja lielisku pirmo ceturtdaļu un ar 77:71 apspēlēja Atēnu "Peristeri", sērijā panākot 1-1.

Rolands Freimanis laukumā pavadītajās 35 minūtēs un 39 sekundēs (lielākais spēles laiks starp visiem "Ifaistos Limnou" basketbolistiem) "Peristeri" grozā spēja raidīt 12 punktus (1/5 - 2p., 3/7 - 3p., 1/1 - s.m.), savākt 12 atlēkušās bumbas, pārtvert vienu bumbu un nopelnīt +/- rādītāju +16. Freimanim arī viena kļūda un viens noteikumu pārkāpums.

"Ifaistos Limnou" uzvaras pamatā bija izcila pirmā ceturtdaļa, kurā mājinieki bija pārāki ar 30:13. Arī puslaiku pārtraukumā komandas devās pie 17 punktu starpības (46:29), kamēr trešajā un ceturtajā ceturtdaļās pārāka bija "Peristeri" komanda.

Sērijas izšķirošā trešā spēle 25. maijā tiks aizvadīta Atēnās.

Itālija

Soli no Itālijas A Sērijas pusfināla nokļuvusi Ojāra Siliņa Avelīno "Sidigas Scandone", kas savā laukumā ar 69:62 pieveica Milānas "Olimpia", sērijā līdz trim uzvarām atgūstot vadību ar 2-1. Pēc lieliska pirmā puslaika (39:29) "Sidigas Scandone" trešajā ceturksnī vadību zaudēja un nokļuva iedzinējos (49:50), taču noslēdzošajās desmit minūtēs saņēmās un izcīnīja uzvaru.

Siliņš laukumā pavadītajās 16 minūtēs punktus neguva (0/2 - 3p.), taču savāca piecas bumbas zem groziem, trīs reizes pārkāpa noteikumus, iedeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja +/- rādītāju +5.

Lietuva

"Betsafe" Lietuvas basketbola līgas (LKL) pusfinālu jaudīgi iesākusi trenera asistenta Uvja Helmaņa pārstāvētā Viļņas "Rytas", kas izbraukumā negaidīti graujoši ar 75:46 apspēlēja Klaipēdas "Neptūnas", sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

"Rytas" pirmā puslaika gaitā iekrāja 15 punktu handikapu (30:15), kamēr otrajās 20 minūtēs viesi regulārās sezonas otrajai labākajai vienībai ļāva gūt nieka 19 punktu, kas ļāva izcīnīt vairāk nekā drošu uzvaru.

Grieķija-2

Vietu Grieķijas A2 līgā saglabājusi Toma Leimaņa "Koroivos", kas "play-out" kārtas izšķirošajā trešajā spēlē ar 76:70 apspēlēja Atēnu "Maroussi", sērijā izcīnot uzvaru ar 2-1. Salīdzinoši mazā rezultāta starpība gan ir maldinoša, jo pirms noslēdzošās ceturtdaļas "Koroivos" piederēja 19 punktu handikaps (61:42).

Leimanis šovakar spēlēja 35:07 minūtes, iekrājot 18 punktus (3/5 - 2p., 2/7 - 3p., 6/6 - s.m.), savācot divas atlēkušās bumbas, iedodot trīs rezultatīvas piespēles, uz sevis izprovocējot sešus noteikumu pārkāpumus, kā arī nopelnot +/- rādītāju +13. Leimanim arī divas personiskās piezīmes.

Spānija

Ārpus Vitorijas "Baskonia" pieteikuma uzvarā 87:81 pār Badalonas "Joventut" palika latviešu spēlētājs Artūrs Kurucs. "Baskonia" šī bija sestā uzvara pēc kārtas, kas ar bilanci 26-7 Spānijas ACB līgas kopvērtējumā ļauj iegūt otro vietu.

Spānija-2

LEB "Oro" līgas ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā piektajā spēlē Palmas "Iberojet" dramatiskā cīņā ar 76:75 apspēlēja Granadas "Coviran", turpinot ceļu uz iekļūšanu ACB līgā. Ārpus "Iberojet" sastāva šoreiz palika Kristaps Gludītis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja