Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Žagars Spānijas čempionātu iesāk ar došanos kluba pamatsastāvā un uzvaru

Žagars Spānijas čempionātu iesāk ar došanos kluba pamatsastāvā un uzvaru
Artūrs Žagars. Foto: Joventut

Spānijas ACB līgas čempionātu ar uzvaru sākusi Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Divina Seguros Joventut", kas savā laukumā ar 81:73 apspēlēja Malagas "Unicaja". Latvietis šajā mačā devās "Divina Seguros Joventut" pamatsastāvā, gūstot divus punktus.

20 gadus vecais Jūrmalā dzimušais basketbolists laukumā gan pavadīja tikai piecas minūtes, realizējot vienīgo divpunktu metienu, kā arī aizmetot garām vienu tālmetienu. Žagara rēķinā arī pa vienai pārtvertai bumbai un piezīmei, kā arī +/- rādītājs +3.

Spēli Badalonas vienība iesāka ar pieciem punktiem pēc kārtas, taču turpinājumā "Unicaja" veica 20:4 izrāvienu, iekrājot 20:9 pārsvaru. Līdz ceturtdaļas izskaņai "Joventut" gan spēja nedaudz pietuvoties (15:22), kā arī pēc tam - otrajā ceturtdaļā - veikt septiņu punktu atrāvienu, tādējādi atgūstot vadību (27:25).

Divreiz septiņu punktu gājieni mājiniekiem padevās trešajā ceturtdaļā, kad "Joventut" ielika stabilākos pamatus veiksmīgam ceļam uz uzvaru. Ļoti labs Badalonai padevās arī noslēdzošās ceturtdaļas sākums, kad mājinieki guva astoņus punktus pēc kārtas, nokļūstot līdz tam nebijuši lielā 15 punktu vadībā - 66:51. Cīņas izskaņā gan Malagas basketbolisti vairākkārt pietuvojās līdz četru punktu deficītam, tomēr mājinieku panākums nopietni apdraudēts netika.

"Joventut" sastāvā produktīvākais ar 17 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm bija horvāts Ante Tomičs. 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas pievienoja slovāks Vladimirs Brodzianskis. Viesiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija francūzis Aksels Buteijs.

Nākamajā kārtā Žagara "Joventut" 25. septembrī viesosies pie Seviļas "Real Betis".

Izmantotie resursi:
ACB.COM


, 2020-09-22 02:32, pirms 4 gadiem
Nez kāds domu gājiens trenerim, ja ieliek pamatsastāvā, bet ļauj spēlēt tikai 5 min...
, 2020-09-22 07:24, pirms 4 gadiem
5min... Izklausas pec liguma, kur noteikts, cik reizes jaiziet pamatsastava..
, 2020-09-22 10:34, pirms 4 gadiem
Looloo rakstīja: Nez kāds domu gājiens trenerim, ja ieliek pamatsastāvā, bet ļauj spēlēt tikai 5 min...
Vecvagars precīzi, kā ar Kurucu izdarija
, 2020-09-22 10:59, pirms 4 gadiem
sapnis rakstīja: 5min... Izklausas pec liguma, kur noteikts, cik reizes jaiziet pamatsastava..
Jā, kā tad... Vai nu kāda mikrotrauma (ticamākais) vai nu kaut kas trenerim neiepatikās, piemēram, aizsardzībā.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
17

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".