Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

''Real'' viesos triumfē un liek finālam punktu, Šmitam ACB līgas sudrabs

''Real'' viesos triumfē un liek finālam punktu, Šmitam ACB līgas sudrabs
Madrides ''Real'' līderis Fakundo Kampaco. Foto: EPA/Scanpix

Par ACB līgas čempioniem otro sezonu pēc kārtas kļuvuši Madrides ''Real'' basketbolisti, kas sērijas ceturtajā mačā Barselonā ar 74:68 pieveica ''Barcelona Lassa'' komandu, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-1.

Sērijā līdz trim uzvarām pirms ceturtā finālmača ar 2-1 priekšā atradās Madrides ''Real''. Arī šo spēli Barselonas arēnā veiksmīgāk iesāka tieši viesi, pateicoties trim Rūdija Fernandesa tālmetieniem pirmās ceturtdaļas sākumā izvirzījās vadībā ar 11:3. Ar diviem trejačiem atbildēja Kriss Singltons, bet ''Real'' joprojām saglabāja komfortablu pārsvaru. ''Barcelona Lassa'' rindās veiksmīgi spēlē no soliņa iesaistījās Kevins Pangoss, īsā laikā gūstot septiņus punktus un pievelkot savu komandu viena precīza metiena attālumā (17:20). Pirmo ceturtdaļu gan tik un tā vadībā noslēdza madridieši (24:21).

Otrās ceturtdaļas sākumā pirmoreiz laukumā devās arī Latvijas izlases spēlētājs Rolands Šmits, nomainot Singltonu. Pēc brīža latvietis arī atzīmējās ar teicamu epizodi, laukuma centrā atņemot bumbu pretiniekam un ātrajā pretuzbrukumā gūstot divus punktus un izvirzot Barselonu vadībā (30:29). Pēc tam Šmits trāpīja arī vienu soda metienu, bet ''Real'' atguva vadību, pēc Treja Tompkinsa metiena atjaunojot četru punktu pārsvaru (35:31).

Trešā ceturkšņa sākumā ''Real'' izdevās nelielo pārsvaru noturēt un arī palielināt līdz deviņiem punktiem pēc Fernandesa precīzā tālmetiena (42:33). Tālāk gan ''Barcelona Lassa'' pretiniekus nelaida un īstajā brīdī par sevi atgādināja Pangoss, gūstot piecus punktus pēc kārtas un samazinot starpību (45:47). Ar to pašu gan uzreiz atbildēja Fabjēns Kosērs, liekot dusmīgajam Svetislavam Pešičam atkal sasaukt komandas sapulci.

Ceturto ceturtdaļu ''Real'' sāka jau ar astoņu punktu pārsvaru (55:47) un turpināja pārliecinoši. Tomā Ertela un Adama Hangas trāpījumi deficītu nedaudz samazināja, bet uz katru barseloniešu uzbrukumu atkal sekoja precīza ''Real'' atbilde. Barselonas komandai neizdevās atrast veidu kā panākt lūzumu spēlē. Voltera Tavaresa trieciens no augšas sniedza Madridei jau 12 punktu pārsvaru (67:55). Turpinājumā ''Real'' komanda droši noveda spēli līdz
uzvarai - 74:68. Līdz ar to Pablo Laso vadītā komanda izcīnīja otro ACB līgas titulu pēc kārtas, kas bija ceturtais pēdējos piecos gados.

Rolands Šmits pēdējā sezonas spēlē laukumā pavadīja 6:35 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar trim punktiem (2p 1/2, 3p 0/1, 1p 1/2), vienu bloķētu metienu un vienu personīgo piezīmi.


, 2019-06-21 23:57, pirms 5 gadiem
Cerams shii bija peedeejaa sezona Ante Tomicam Barcas rindaas,jau apriebies skatiities kaa vinju skolo aaraa gandriiz katrs kaut cik nopietns un speeciigs pretspeeleetaajs.
, 2019-06-22 00:09, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: Cerams shii bija peedeejaa sezona Ante Tomicam Barcas rindaas,jau apriebies skatiities kaa vinju skolo aaraa gandriiz katrs kaut cik nopietns un speeciigs pretspeeleetaajs.
Viņu šosezon skoloja tikai viens centrs, Tavaress. Nezinu, ko esi skatījies...Un tev par sliktu, bet man par labu, viņam ir līgums līdz 2020.gadam, tā kā nākamsezon, kopār Ar Davies spēlēs
, 2019-06-22 00:09, pirms 5 gadiem
Barcelona lielākais klupšanas akmens bija rezultatīva SG trūkums, gan sezonā, gan tagad. Tas bija labi redzams...Ceru, ka Pesičs paliks.
, 2019-06-22 00:10, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: Cerams shii bija peedeejaa sezona Ante Tomicam Barcas rindaas,jau apriebies skatiities kaa vinju skolo aaraa gandriiz katrs kaut cik nopietns un speeciigs pretspeeleetaajs.
Nu es neteiktu, ka viņš bija lielākais grēkāzis Barčas rindās.. Barcai nav ķīmijas un ārējā līnija vājāka.. Man šķiet vienīgā sezona kad esmu bijis pret Barcelonu.. Šmitu tiesneši vienkārši iz+-šā un sačakarēja spēli..
, 2019-06-22 00:14, pirms 5 gadiem
Smits savas iespējas pārliecinoši izmantoja! Malacis! Nākamgad jabut vēl labak!
, 2019-06-22 02:06, pirms 5 gadiem
Žēl. Kaut gan uz to viss vilka - jo īpaši pēc izlaistās uzvaras 2. mačā Madridē. Vajag uzlabojumus. Šmitiņš gan malacis, savu darbu padarīja, nākamajā sezonā jāpieliek vēl vairāk un jāizkaro nozīmīgāka loma.
, 2019-06-22 10:12, pirms 5 gadiem
Apsveicu Šmitu ar eiropas labākās līgas vicečempiona titulu! Malacis! Tā turpināt un neatslābt, līdz nākošgad jau būs stabils rotācijas spēlētājs un spēlēs vismaz 15 min.
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women
1

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.