Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Aigars Šķēle iekļauts Vienotās līgas nedēļas simboliskajā izlasē

Aigars Šķēle iekļauts Vienotās līgas nedēļas simboliskajā izlasē
Aigars Šķēle 12 no 13 punktiem sameta otrajā puslaikā. Foto: Kalev/Cramo

LETA. VTB Vienotās līgas klubu Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārstāvošais Latvijas basketbolists Aigars Šķēle iekļauts sacensību 17.-20.janvāra spēļu nedēļas simboliskajā pieciniekā, vēsta ieraksts līgas "Twitter" kontā.

Šķēle vienīgajā nedēļas mačā Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētās "Kalev"/"Cramo" uzvarā savā laukumā pār Saratovas "Avtodor" komandu ar rezultātu 88:76 laukumā pavadīja 28 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā grozā raidīja sešus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī visus trīs "sodiņus". Tāpat basketbolists deviņreiz rezultatīvi piespēlēja, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pa reizei pārtvēra bumbu un to zaudēja, četrreiz pārkāpa noteikumus un divreiz izprovocēja piezīmi pretiniekam, kā arī tika pie mačā augstākā lietderības koeficienta 26.

Vēl līgas simboliskajā pieciniekā iekļauts "Himki" uzbrukuma līderis Aleksejs Šveds, Maskavas CSKA spēlētājs Johanness Foigtmans, Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" spēlētājs Alans Viljamss un Permas "Parma" basketbolists Artjoms Zabeļins. Šveds guva 21 punktu, deviņas reizes rezultatīvi piespēlēja, trīs reizes pārķēra bumbu un sakrāja efektivitātes koeficientu 23. Foigtmans guva 17 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kā arī sakrāja 20 efektivitātes punktus.

Viljamss sakrāja "double-double" - 25 punkti un 16 atlēkušās bumbas -, kā arī piecas rezultatīvas piespēles un 38 efektivitātes punktus, realizējot deviņus no 12 metieniem no spēles. Zabeļins guva 17 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, sakrāja 20 efektivitātes punktus, realizējot septiņus no desmit metieniem no spēles. Jau ziņots, ka pirms nedēļas sacensību 15.nedēļas simboliskajā pieciniekā tika iekļauts klubu Permas "Parma" pārstāvošais Latvijas basketbolists Mareks Mejeris.

Izmantotie resursi:
LETA


TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women
1

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.