Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Vecvagars debitē Kazahstānā, "Barsy" izrauj uzvaru mača galotnē

Vecvagars debitē Kazahstānā, "Barsy" izrauj uzvaru mača galotnē
Arnis Vecvagars. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirmo spēli Kazahstānas kluba „Barsy” galvenā trenera amatā aizvadījis Arnis Vecvagars. Debijas mačā viņa komanda izcīnīja uzvaru pār vicelīderi „Tobol” ar 86:84, izšķirošos divus punktus gūstot mača pēdējā minūtē.

Pretiniekos latviešu specialista vadītajai komandai bija otrajā pozīcijā esošā „Tobol” no Kostanajas. Pirmo ceturtdaļu Vecvagara vadītie basketbolisti noslēdza iedzinējos ar 19:31, taču nākamajās desmit minūtēs spēlēja jau daudz labāk, un pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 48:47. Trešajā ceturtdaļā atkārtojās pirmās scenārijs, „Barsy” atkal bija deficīts – šoreiz 11 punkti. Noslēdzošās desmit minūtes mājinieki visu atspēlēja, labi aizvadīja mača galotni izvirzījās vadībā ar 94:91, īsi pirms sirēnas pretinieki panāca izlīdzinājumu – 94:94. „Barsy” nepadevās, par ko tika atalgoti ar uzvaru – palika spēlēt 11 sekundes, kad komanda izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumu, Rustams Utegens iemeta abus soda metienus – 96:94, līdz ar ko Vecvagars svinēja pirmo uzvaru pie komandas stūres.

Par līguma parakstīšanu starp Vecvagaru un „Barsy” kļuva zināms 10. decembrī. Jau nākamajās divās dienās komanda aizvadījusi divus mačus pret „Almaty”, taču to vadīja iepriekšējais treneris Aleksandrs Vržīna. Pirmajā spēlē „Barsy” tika pie uzvaras ar 86:80, bet otrajā cieta zaudējumu ar 81:88. Jau rītdien „Barsy” un „Tobol” aizvadīs otro maču. Pēc šodienas panākuma „Barsy” pacēlās uz trešo vietu, 11 cīņās komanda tikusi pie septiņiem panākumiem. Izslēgšanas mačos iekļūs četras komandas. Jāatzīmē, ka priekšā esošās komandas aizvadījušas vairāk spēļu - gan līdervienība „Astana”, gan otrajā vietā esošā „Tobol” vienības nospēlējušas jau 15 mačus.

„Barsy” komanda divreiz kļuvusi par valsts čempioni (2011. un 2016.) gadā, bet pēdējos divos gados tā spēlējusi finālā, taču zaudējusi VTB līgas vienībai „Astana”.

Izmantotie resursi:
fbk.kz

  +1 [+] [-]

, 2018-12-20 16:20, pirms 5 gadiem
Labs sākums, tā turpināt.