Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Andris Misters ir gatavs komandu aizvest līdz ''Marta trakumam''

Andris Misters ir gatavs komandu aizvest līdz ''Marta trakumam''
Andris Misters "Dolphins" treniņā.

Jelgavas basketbolists Andris Misters, kurš no 2014.gada pārstāv Amerikas studentu basketbola līgas (NCAA) Džeksonvilas ''Dolphins'' komandu ir veiksmīgi atguvies no pagājušajā sezonā gūtā smagā savainojuma. Sportists jau šovasar atsācis pilnvērtīgus treniņus un ir apņēmības pilns ar komandu aizcīnīties līdz „Marta trakumam”, jeb ''March Madness'', kā to dēvē Amerikā.

''Atlabšanas procesa gaita man bija labi zināma, jo ceļa priekšējo krustenisko saišu plīsums jau man bija piedzīvots laikā, kad man gāja secen pasaules U19 čempionāts,'' stāsta A.Misters. ''Operācija aizritēja ļoti veiksmīgi. Turklāt to veicu pie ļoti labi pazīstama speciālista, kas ir arī profesionālās amerikāņu futbola (NFL) komandas Džeksonvilas ''Jaguars'' ārsts. Arī visa atlabšana noritēja regulārā mediķu uzraudzībā un soli pa solim atguvos no savainojuma. Ik nedēļu palielināju slodzes, lai spētu atgūt optimālo fizisko formu.''

1992.gadā dzimušais basketbolists pēc ļoti sekmīgas 2014./2015.gada sezonas, kurā viņš ar vidēji 12 gūtajiem punktiem kļuva par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju starpsezonā guva savainojumu, kas liedza iespēju spēlēt 2015./2016.gada sezonā. Visu šo laiku A.Misters veltīja laiku, lai traumētais celis pēc operācijas būtu vēl spēcīgāks un sportists spētu atgriezties labākās formas virsotnē.

''Septembrī četras nedēļas, kad basketbola zālē treniņi vēl nav tik regulāri, komandas spēlētāji ļoti cītīgi strādāja individuāli - stadionā, svaru zālē, gan arī basketbola zālē kopā ar treneriem. Šis ir periods, kad katrs uzlabo savu fizisko formu un attīsta basketbola tehniskas prasmes,'' skaidro 195 centimetrus garais aizsargs, kurš 2014./2015.gada sezonā no 32 aizvadītajām spēlēm 31 spēli uzsāka komandas sākuma sastāvā. Andris arī uzsver, ka līdz ar oktobri ir sākušies komandas treniņi, kuros vairāk jau tiks strādāts pie sadarbībām laukumā un taktikas iestrādnēm ar kādām tiks aizvadīta jaunā NCAA sezona, kas Džeksonvilas basketbolistiem sāksies 12.novembrī.

''Kopumā ceru un ticu, ka man šī sezona būs izdevusies. Galvenais izturēt bez traumām,'' optimistiski noskaņots un motivēts ir Andris Misters. ''Kā komanda un kā individuāli atlēti esam kļuvuši vēl spēcīgāki. Uzskatu, ka šosezon mums būs pa spēkam uzvarēt savā konferencē un nokļūt ''Marta trakumā'', kas ir NCAA izslēgšanas spēles (Amerikā dēvē par Nacionālo čempionātu. – aut.) un popularitātes ziņā pārspēj, pat Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) mačus. Iepriekšējās divās sezonās, kad biju ar Džeksonvilas komandu, mums šis sasniegums nav izdevies.''

Basketbolists arī nedaudz iezīmē komandas aprises un iespējamo spēles plānu jaunajai sezonai: ''Ņemot vērā to, ka vienībā katrā pozīcijā ir divi līdz trīs līdzvērtīgi basketbolisti ''Dolphin''” tikai iegūs un katrā treniņā ir milzu konkurence, kas sekmē straujāku izaugsmi ikvienam. Ja komandas galvenais treneris Tonijs Džasiks spēs savus padotos pareizi izmantot, piekopjot enerģisku un agresīvu basketbolu ar augstu spēles tempu un daudz spēlētāju maiņām, Džeksonvilas komandai ir pa spēkam sasniegt jaunas virsotnes.''

2014./2015.gada sezonā Džeksonvilas „Dolphins” 30 spēlēs tika pie 12 panākumiem. ''Atlantic Sun'' konferencē play-off pirmajā kārtā ''Dolphins'' tikās ar Floridas „Golf Coast” universitāti, kas bija pārliecinoši pārāka ceturtdaļfināla duelī ar 81:63.

Savukārt 2015./2016.gada sezonā ''delfīni'' 32 spēlēs izcīnīja 16 uzvaras un konferences ceturtdaļfinālā, kurā tika uzskatīti par favorītiem, mača pagarinājumā ar 89:92 piekāpās Lipskombas ''Bisons'' studentiem un no tālākās cīņas izstājās.

NCAA ''Marta trakumā'' nonāk tikai 64 augstskolu un universitāšu komandas. Taču jāņem vērā, ka šajā čempionātā piedalās aptuveni 400 komandas, kas sadalītas 32 konferencēs.

''Šosezon mums būs jātiekas ar komandām, kurām netika spēlēts iepriekš. Sezona solās būt interesanta. Līdz janvārim aizvadīsim vairākas spēles ceļojot apkārt pa Ameriku, kā arī piedaloties dažādos turnīros, bet janvārī sāksies konferences mači, kur jāizspēlē divu apļu turnīrs. Sezonu iesāksim ar izbraukumu uz Kolorādo štatu. 12.novembrī mums ir spēle ar Denveras universitāti, bet divas dienas vēlāk Kolorādo Springsā ar ''Air Force'' komandu,” piezīmē A.Misters.

Savā debijas sezonā ''Dolphins'' komandā jelgavnieks izcēlās ar vidēji 12 gūtajiem punktiem, kas deva 14.vietu ''Atlantic Sun'' konferences rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Turklāt basketbolists realizēja 50 tālmetienus ar 38% precizitāti, kā arī realizēja soda metienus ar 81.3% augstu precizitāti, ierindojoties 2.vietā labāko soda metienu izpildītāju sarakstā savā konferencē. Divas reizes saņēmis nedēļas labākā konferences jaunpienācēja titulu, taču 2015.gada 6.janvāra spēlē 32 gūtie punkti pret Floridas A&M universitāti bija šī rādītāja atkārtojums, kurš tika pirmo reizi uzstādīts 2009.gadā.