Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Gludītis kopā ar Mālmani un Kurucu spēlēs "Baskonia" fārmklubā Spānijas 3.līgā

Andrejs Siliņš

Gludītis kopā ar Mālmani un Kurucu spēlēs "Baskonia" fārmklubā Spānijas 3.līgā
Kristaps Gludītis
Foto: Renārs Buivids

21 gadu vecais latviešu basketbolists Kristaps Gludītis parakstījis līgumu ar vairāku citu latviešu pārstāvēto Spānijas klubu "Baskonia" un nākamajā sezonā spēlēs pēc spēka trešajā līgā.

"Baskonia" klubā ir vēl citi latviešu spēlētāji - lielajā komandā, kas startē arī ULEB Eirolīgā, spēlēs Jānis Timma, bet kluba sistēmā ir arī Rinalds Mālmanis un Artūrs Kurucs. Tagad viņiem pievienojies vēl viens latviešu spēlētājs Kristapa Gludīša personā.

Pēc Alfrēda Kraukļa VEF sporta skolas pabeigšanas un uzspēlēšanas "VEF kadetu/skolas" sastāvā LBL2 Gludītis pārcēlās uz Prāgā esošo basketbola akadēmiju, bet pēc tās beigšanas bija paredzējis doties studēt uz ASV. Plāni mainījās, un aizsargs 2015./2016. gada sezonu pavadīja "Jelgavas" un "Barona" komandās, spēlējot Latvijas un Baltijas līgās.

Pēc sezonas Gludītis tika iekļauts Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā, taču treniņos nepiedalījās. Pirms pagājušās sezonas Kristaps pievienojās "Gran Canaria" klubam Spānijā, kur kopa ar Džeiku Krūmiņu un nepilnu sezonu arī ar Klāvu Čavaru pārstāvēja otro komandu Spānijas pēc spēka ceturtajā līgā. Tajā Gludītis vidēji 28 minūšu laikā guva 13,5 punktus, izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas, atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,2 bumbas.

Pēc sezonas sadarbība neturpinājās un tagad kļuvis zināms, ka nākamo sezonu Gludītis pavadīs Spānijas pēc spēka trešajā līgā, spēlējot "Baskonia" fārmklubā "Fundación 5+11". Gludītis atkal būs kopā ar diviem latviešiem, šoreiz Mālmani un Kurucu. Tāpat komandā būs arī 18 gadus vecais igauņu uzbrucējs Sanders Raieste.

Izmantotie resursi:
Kristaps Gluditis, tiro exterior para el LEB...

  +4 [+] [-]

, 2017-09-21 12:25, pirms 7 gadiem
Spānijas trešā līga? Nesaprotu par ko Kalnīts tik priecīgs, domāju, ka varēja labāku variantu atrast