Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Siliņam septiņi punkti, "Reggio" izbraukumā dosies ar 2-0 kabatā

Siliņam septiņi punkti, "Reggio" izbraukumā dosies ar 2-0 kabatā
Ojārs Siliņš
Foto: LaPresse/Scanpix

Ojārs Siliņš tika pie septiņiem punktiem, bet "Reggio" savā laukumā ar 86:78 pārspēja "Avellino" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2:0.

Spēli labāk sāka viesi, kas pēc Rikardo Červi groza ātri ieguva astoņu punktu pārsvaru (14:6). Amerikānis Dereks Nīdhems pirmās ceturtdaļas izskaņā no tālās distances jau atguva vadību mājiniekiem (21:20), bet otrajā ceturksnī scenārijs atkal atkārtojās. Vispirms "Avellino" ātri tika pie septiņu punktu pārsvara (30:23), tad Vladimirs Golubovičs no soda metienu līnijas atjaunoja vadību "Reggio" (32:30), bet Stefāno Džentile vēlāk mājiniekiem panāca jau 41:34.

Cīņa atkal izlīdzinājās, otrā puslaika sākumā vēlreiz vadībā izvirzījās "Avellino", kas vēl trešās ceturtdaļas beigu daļā bija priekšā ar 56:55. Taču tad notika svarīgākais izrāviens spēlē – "Reggio" turpmākās minūtes uzvarēja ar 11:2, pēc trešās ceturtdaļas bija vadībā ar 66:58 un pēdējā periodā nosargāja uzvaru – 86:78.

Ojārs Siliņš laukumā bija 22 minūtes un guva septiņus punktus, trāpot abus divpunktu metienus un vienu no četriem tālmetieniem. Siliņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens un piecas piezīmes. Rezultatīvākie komandā ar 13 punktiem bija Džentile un Rimants Kaukēns, bet viesiem 20 punktus guva Ivans Buva. Artūrs Strautiņš spēlei netika pieteikts, bet "Avellino" basketbolists Jānis Blūms traumas dēļ lielāko sezonas daļu nav spēlējis.

Regulārajā sezonā "Reggio" ar 21 uzvaru un deviņiem zaudējumiem ieņēma otro vietu, par uzvaras tiesu atpaliekot no "EA7 Milano" un par vienas uzvaras tiesu apsteidzot trešajā vietā esošo "Avellino". Ceturtdaļfinālā "Reggio" trīs spēlēs tika galā ar "Sassari", savukārt "Avellino" tikpat mačos pārspēja "Pistoia". Pusfināla pirmajā spēlē "Reggio" uzvarēja ar 83:69, Siliņš 23 minūtēs guva septiņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Sērijas nākamā spēle parīt notiks pretinieces laukumā Avellīno.

Izmantotie resursi:
netcasting.webpont.com


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".