Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Peiners: ''Nevēlējos situāciju, ka dodos uz klubu ar neizārstētu savainojumu"

Peiners: ''Nevēlējos situāciju, ka dodos uz klubu ar neizārstētu savainojumu"
Žanis Peiners. Foto: KK Partizan

Latviešu basketbolists Žanis Peiners sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka aptuveni mēneša laikā varētu līdz galam izdziedēt pagājušajā sezonā gūto savainojumu, esot saņēmis vienu piedāvājumu ārzemēs, kuru nācies atteikt, kā arī, visticamāk, nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei gaidāmajās divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs, jo diez vai līdz tam paspēs līdz galam sadziedēt traumu.

Pagājušo sezonu Žanis Peiners aizvadīja Belgradas slavenajā klubā ''Partizan'', taču sezona izvērtās saraustīta un vietējā līgā aizvadītajās deviņās spēlēs komandas rindās vidēji gūti 3.8 punkti un izcīnītas 2.2 atlēkušās bumbas. Februārī basketbolista sezona beidzās priekšlaicīgi, Peineram nepalīdzot arī Latvijas izlasei pirmajās divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Bosniju un Bulgāriju.

Sarunā ar Sportacentrs.com basketbolists uzsvēra, ka vēl atjaunojas pēc gūtās traumas un kāds mēnesis būs nepieciešams: ''Šobrīd gatavojos Rēzeknē, man šeit ir iespēja individuāli trenēties zālē, tāpat dodos uz svaru zāli un stadionu. Esmu pilnībā koncentrējies uz atgriešanos basketbola laukumā. Trauma vēl nav līdz galam sadziedēta, domāju, ka vēl atlicis aptuveni mēnesis.''

Žanis Peiners atklāja, ka viņam ir bijis viens piedāvājums no ārzemju kluba, kas būtu pieņemts, ja vien jau būtu pilnībā atlabis no gūtā savainojuma: ''Nevēlējos tādu pašu situāciju kā pirms gada, kad devos uz klubu ar neizārstētu savainojumu. Jau pagājusī sezona tādēļ sanāca saraustīta. Biju teicis savam aģentam, lai neko baigi nemeklē, jo vispirms vēlos pilnībā izārstēt traumu. Viens piedāvājums gan bija un būtu tam piekritis, jo visi nosacījumi apmierināja, bet atteicu, jo nebiju vēl atlabis.''

Novembrī gaidāmas divas spēles Latvijas vīriešu basketbola izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pret Grieķijas un Bosnijas valstsvienībām, taču, visticamāk, bez Peinera dalības: ''Novembris tūlīt jau klāt, šaubos, ka varēšu palīdzēt izlasei. Iespējams, varētu pievienoties treniņprocesā, ja atlabstu ātrāk, taču šobrīd šķiet, ka novembrī nepievienošos.''

Basketbolists ārpus basketbola iesaistījies arī citos projektos, taču šobrīd pilnībā sevi velta atgriešanai laukumā kādas komandas sastāvā. Savas karjeras laikā Žanis Peiners spēlējis arī tādās komandās kā LU, ''VEF Rīga'', ''Ventspils'', ''MBC Mykolaiv'', PAOK un Paņevežas ''Lietkabelis''.


, 2020-10-19 17:29, pirms 3 gadiem
Veselību!
, 2020-10-19 17:36, pirms 3 gadiem
Pret bosniešiem lieti noderētu, savukārt pret grieķiem jau vajadzētu visus mūsu labākos tāllidojuma putniņus, un arī tad vēl būtu jautājums.
, 2020-10-19 19:57, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Pret bosniešiem lieti noderētu, savukārt pret grieķiem jau vajadzētu visus mūsu labākos tāllidojuma putniņus, un arī tad vēl būtu jautājums.
Ja nu tiešām tā sakristu, ka visi mūsu tāllidotāji ir piejami uz vienu spēli, tad domāju Grieķiem būtu ļoti grūti.
, 2020-10-20 08:29, pirms 3 gadiem
Šobrīd trešais labākais LV basketbolists aiz KP un DB
Īsts belgradas partizāns
, 2020-10-21 00:11, pirms 3 gadiem
Es ceru, ka labi piedavājumi būs Žanim ceru uz EuroLeague varbūt izdosies atgriezties Vai Eurocup vai Cempionu līgas limeni
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.