Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Porziņģis iekļauts ACB līgas jauno spēlētāju simboliskajā pieciniekā

Porziņģis iekļauts ACB līgas jauno spēlētāju simboliskajā pieciniekā
Kristaps Porziņģis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

19 gadus vecais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no "Sevilla" komandas iekļauts Spānijas ACB līgas jauno spēlētāju sezonas simboliskajā izlasē.

Tāpat simboliskajā pieciniekā iekļauti arī Giljems Vivess ("Valencia Basket"), Alekss Abriness (FC "Barcelona"), Dani Diess ("Gipuzkoa Basket") un Porziņģa komandas biedrs Villijs Ernangomess. Balsojumā vērā tika ņemti līdzjutēju, masu mediju, treneru un spēlētāju viedokļi. Par ACB līgas labāko jauno spēlētāju atzīts Diess.

Porziņģis, kurš jauno spēlētāju simboliskajā pieciniekā iekļuva arī pērn, šosezon vidēji mačā guva 10,7 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas, tādējādi ievērojami uzlabojot savus pagājušās sezonas rādītājus (6,5 punkti un 2,8 bumbas zem groziem). Vairāk par 15 punktiem Kristaps spēja gūt astoņos mačos.

Starp centriem Porziņģis ieņēma pirmo vietu mediju, treneru un spēlētāju balsojumā, bet līdzjutēju balsojumā piekāpās Ernangomesam.

Kā zināms, 212 centimetrus garais latviešu basketbolists pieteicies šīgada NBA draftam, kurā viņu varētu izvēlēties ar Latvijas basketbola vēsturē visaugstāko numuru.

Izmantotie resursi:
acb.com


, 2015-05-19 14:54, pirms 9 gadiem
Būtu bijis pārsteigums ja nebūtu
, 2015-05-19 14:55, pirms 9 gadiem
Vins jau bija ACB liigas uzlecoshaa zvaigzne, tas ir tikai logiski ka ticis arii jauno speeleetaaju simboliskajaa pieciniekaa. Latvija lepojaas
, 2015-05-19 15:24, pirms 9 gadiem
Valents rakstīja: Vins jau bija ACB liigas uzlecoshaa zvaigzne, tas ir tikai logiski ka ticis arii jauno speeleetaaju simboliskajaa pieciniekaa. Latvija lepojaas
Eurocup, nevis ACB!
, 2015-05-19 19:54, pirms 9 gadiem
Pelnīti!
Krišs Helmanis. Foto: Eibner/Imago Images/Scanpix

Helmanim 8+11 Vācijā, Jakoviča pārstāvētā Spānijas otrās līgas līdere pārtrauc uzvaru sēriju

Latviešu basketbolisti piektdienas vakarā aizvadījuši spēles Vācijas un Spānijas līgās.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).