Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Siliņam trīs tālmetieni, "Sidigas" negaidīti pārspēj regulārās sezonas čempioni

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Siliņam trīs tālmetieni, "Sidigas" negaidīti pārspēj regulārās sezonas čempioni
Ojārs Siliņš. Foto: Sidigas Avellino

Itālijas A Sērijas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē latviešu basketbolista Ojāra Siliņa pārstāvētā Avelīno "Sidigas Scandone" izbraukumā negaidīti ar 82:74 uzvarēja valsts basketbola flagmani un regulārās sezonas labāko komandu Milānas "Olimpia".

Ojārs Siliņš laukumā pavadītajās 20 minūtēs mājinieku grozā raidīja trīs no septiņiem tālmetieniem, kā arī aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu, kopumā gūstot deviņus punktus. Tāpat Siliņa rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba un +/- rādītājs +6.

Spēles pirmajā ceturtdaļā "Olimpia" ieguva pat astoņu punktu pārsvaru (20:12), taču "Sidigas Scandone" spēja reabilitēties nākamajā ceturksnī, kura gaitā viesi pārņēma vadību, ko neizlaida visa atlikušā mača gaitā. Ceturtdaļfināla sērija ritēs līdz kādas komandas trim panākumiem.

Francija

Ar piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs sezonu Francijas čempionātā noslēgusi Aigara Šķēles pārstāvētā Antibas "Sharks", kas mājās ar 60:83 kapitulēja "Monaco" priekšā. Haizivis ar bilanci 7-27 palika pēdējā vietā 18 komandu konkurencē un izkrita uz Francijas B līgu.

Šķēle šovakar laukumā pavadīja septiņas minūtes, punktus negūstot (0/2 - 3p.), bet izcīnot divas bumbas zem groziem. Latviešu basketbolists šosezon "Sharks" krāsas aizstāvēja kopumā 32 mačos, katrā no tiem laukumā vidēji pavadot 20,7 minūtes, gūstot 7,9 punktus, savācot 2,3 atlēkušās bumbas un partneriem iedodot 2,1 rezultatīvu piespēli.

Baltkrievija

Baltkrievijas čempionātā basketbolā pārliecinoši uzvarējusi trenera asistenta Edmunda Valeiko pārstāvētā Minskas "Tsmoki", kas savā laukumā ar 80:71 pieveica Mohiļovas "Borisfen", sērijā triumfējot ar 3-0.

Sērijas pirmās divas spēles tika aizvadītas Mohiļovā, abās no tām (76:64 un 89:69) drošus panākumus izcīnot "Tsmoki" vienībai. Savukārt šīsdienas mačā minskiešiem klājās nedaudz grūtāk, "Borisfen" komandai pirmajā ceturksnī noturoties līdzās (13:13) un lielāku pārsvaru iegūstot vien pirms puslaiku pārtraukuma - 33:25. Atlikušajās 20 minūtēs "Tsmoki" ar pūlēm, taču uzvaru noturēja, Baltkrievijas čempionātā uzvarot jau 11. sezonu pēc kārtas.

Kazahstāna

13. uzvaru pēc kārtas Kazahstānas basketbola čempionātā izcīnījusi Arņa Vecvagara vadītā Atiravas "Barsy", kas pusfināla pirmajā spēlē ar 78:67 izbraukumā apspēlēja "Almaty" vienību, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Cīņas gaitu "Barsy" salauza otrajā ceturksnī, kurā viesiem izdevās būt pārākiem ar graujošu rezultātu 20:4.

Tikmēr otrā pusfināla pāra pirmajā mačā pašreizējā Kazahstānas čempione "Astana" viesos ar 120:75 sagrāva Kostanajas "Tobol".

  -1 [+] [-]

, 2019-05-18 22:01, pirms 5 gadiem
Apsveicu Valeiko un ceru, ka līdzīgu panākumu gūs arī Vecvagara Barsi.

     [+] [-]

, 2019-05-18 22:44, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Apsveicu Valeiko un ceru, ka līdzīgu panākumu gūs arī Vecvagara Barsi.
Šīs sezonas Astanu pārspēt ar vtb gada treneri?

  -1 [+] [-]

, 2019-05-18 22:49, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šīs sezonas Astanu pārspēt ar vtb gada treneri?
Ja finālā pretī būtu Gulbenes "Buki", arī tad Vecais nespētu pacelt zeltu.

     [+] [-]

, 2019-05-18 23:08, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja finālā pretī būtu Gulbenes "Buki", arī tad Vecais nespētu pacelt zeltu.
Tur es tev sliekšos piekrist. Vismaz labi, ka vienu Gulbenes spēli redzēju.

     [+] [-]

, 2019-05-18 23:20, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tur es tev sliekšos piekrist. Vismaz labi, ka vienu Gulbenes spēli redzēju.
Es nebiju ne par vienu, bet tāda nepatīkama sajūta, ka Ķekava izšķirošo spēli aizvadīja bez līderiem. Žēl, ka šādas lietas notiek tik svarīgos brīžos...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-18 23:24, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es nebiju ne par vienu, bet tāda nepatīkama sajūta, ka Ķekava izšķirošo spēli aizvadīja bez līderiem. Žēl, ka šādas lietas notiek tik svarīgos brīžos...
Tur gan es varu piekrist....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja