Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Peinera 15 punkti, "Lietkabelim" katastrofālas beigas un sāpīgs zaudējums

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Peinera 15 punkti, "Lietkabelim" katastrofālas beigas un sāpīgs zaudējums
Žanis Peiners
Foto: Lietkabelis

"Betsafe" Lietuvas Basketbola līgā desmit uzvaru sēriju mājās pārtraukusi Žaņa Peinera pārstāvētā Paņevēžas "Lietkabelis", kas šovakar zaudēja 12 punktu pārsvaru, ar 89:94 pagarinājumā atzīstot Klaipēdas "Neptūnas" vienības paŗākumu. Latviešu basketbolists šovakar izcēlās ar 15 gūtiem punktiem.

Pēc neaizšķirtas mača pirmās ceturtdaļas (21:21), kā arī visnotaļ līdzīgām otrā ceturkšņa pirmajām sešām minūtēm (30:29) "Lietkabelis" puslaika noslēgumā veica ļoti izšķirošu 11 punktu izrāvienu, kas mājiniekiem ļāva īsā laikā panākt jau 12 punktu pārsvaru - 41:29.

Otro puslaiku ar ofensīvu iesāka klaipēdieši, viesiem pietuvojoties līdz četru punktu atstatumam (41:45), tomēr Paņevēžas "Lietkabelis" līdz pēdējās ceturtdaļas vidum spēja ne tikai atgūt zaudēto pārsvaru, bet to papildināt līdz 14 punktu apmēram (74:60), šķietami izšķirot mača likteni.

Taču "Neptūnas" nesalūza, veicot 18:4 izrāvienu, kas 10 sekundes pirms pamatlaika beigām viesiem deva neizšķirtu 78:78. Priekšpēdējā uzbrukumā precīzs no pustālās distances bija Žanis Peiners - tas "Neptūnas" komandai deva divu punktu deficītu (78:80), kā arī mazāk par nieka divām sekundēm, lai to atspēlētu. Tas izdevās, jo "Lietkabelis" komanda pārkāpa noteikumus, uz soda līnijas pēcāk stājoties Renaldam Seibutim, kurš realizēja abus sev dotos "labdarības" metienus - 80:80.

Pagarinājumā aukstasinīgāk nospēlēja "Neptūnas", kas rezultatīvā cīņā izcīnīja uzvaru ar 94:89. Zaudējums nozīmē to, ka "Lietkabelis" (19-13) regulārajā čempionātā visticamāk paliks ceturtajā vietā - tieši aiz trešajā pozīcijā esošās "Neptūnas (23-9).

Žanis Peiners laukumā pavadīja 29;17 minūtes, pretinieku grozā iemetot 15 punktus (3/3 - 2p., 0/2 - 3p., 9/9 - s.m.), iedodot piecas rezultatīvas piespēles, savācot divas bumbas zem groziem, pieļaujot divas kļūdas, trīsreiz pārkāpjot noteikumus, kā arī pret sevi izprovocējot astoņus pārkāpumus.

Polija

Polijas čempionāta priekšpēdējā spēļu kārtā devīto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Dāvja Lejasmeiera Krosno "Miasto Szkła", kas mājās ar 73:82 atzina Gdiņas "Asseco" pārākumu.

Latviešu saspēles vadītājs 19 minūšu un 13 sekunžu laikā realizēja vienu no pieciem izmestajiem trīspunktu metieniem, aizmeta garām vienīgo pustālo raidījumu, savāca divas atlēkušās bumbas, nopelnīja divas piezīmes un iedeva divas rezultatīvas piespēles.

"Miasto Szkła" ar astoņiem panākumiem 31 mačā ieņem 15. vietu 17 komandu konkurencē, izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs zaudējot jau krietnu laika posmu iepriekš.

Izmantotie resursi:
Betsafe-LKL - LKL.LT
Polska Liga Koszykówki

     [+] [-]

, 2018-04-19 10:20, pirms 6 gadiem
Šis raksts ir tik pavirši uzrakstīts, ka man vienkārši slikti metās, vai tiešām ir tik grūti uzrakstīt kvalitatīvu rakstu? Vai arī sc.com autoriem ir svarīgākais kaut ko pa pusei iemest, vispār nepārbaudot saturu rakstam??