Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Laksam 2/10 metienos no spēles, "Start" pirmais zaudējums Polijas līgā

Laksam 2/10 metienos no spēles, "Start" pirmais zaudējums Polijas līgā
Mārtiņš Laksa. Foto: Start Lubin

Polijas "Energa" basketbola līgas ietvaros pirmo neveiksmi aizvadīto četru maču laikā piedzīvojusi Mārtiņa Laksas pārstāvētā Ļubļinas "Start", kas izbraukumā ar 81:90 atzina Ščecinas "King Wilki Morskie" pārākumu.

Laksa šovakar laukumā bija 26 minūtes un 17 sekundes, latvietim gūstot septiņus punktus (2/7 - 2p., 0/3 - 3p., 3/4 - s.m.), savācot četras atlēkušās bumbas, pārtverot vienu pretinieku piespēli, pieļaujot vienu kļūdu, divreiz pārkāpjot noteikumus, četras reizes izprovocējot uz to pretiniekus, kā arī nopelnot +/- rādītāju -8.

Jāpiemin, ka pirmssezonas pārbaudes mačā "Start" vienībai Ščecinas basketbolistus bija izdevies pieveikt ar 88:73. Šobrīd abām komandām ir pa trim uzvarām un vienam zaudējumam.

Laksa līdz 2017. gadam spēlēja dažādos Latvijas klubos, bet tad devās pirmajās leģionāra gaitās, noslēdzot trīs gadu līgumu ar Spānijas ACB līgas klubu "Obradoiro". Tiesa, pie nozīmīga spēles laika uzbrucējs Spānijā netika un šajā vasarā abas puses pārtrauca sadarbību.

Izmantotie resursi:
https://www.fibalivestats.com/u/POL...


TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.