Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

LBL spēlētāji turpina doties leģionāru gaitās, Rozītis spēlēs Grieķijas otrajā līgā

Emils Ozerinskis

LBL spēlētāji turpina doties leģionāru gaitās, Rozītis spēlēs Grieķijas otrajā līgā
Dāvis Rozītis
Foto: Romans Kokšarovs/F64

Aizvadītās sezonas "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļnieks "Barons kvartāls" sastāvā Dāvis Rozītis karjeru turpinās Grieķijā, pievienojoties "Doxa Lefkadas" vienībai, kas aizvadītajā sezonā izkrita no Grieķijas čempionāta augstākās līgas.

27 gadus vecajam Dāvim Rozītim nākamā sezona būs pirmā Eiropas basketbolā ārpus Latvijas. 216 cm garais centrs spēlēs Grieķijas otrās spēcīgākās līgas klubā "Doxa Lefkadas", ziņo basketbolistu pārstāvošā aģentūra Prime Athlete Management.

Lefkadas pilsētas komanda pēc vairākām sezonā Grieķijas čempionāta otrajā divīzijā spēja iekļūt spēcīgāko konkurencē, pērn debitējot Grieķijas augstākajā līgā. Tomēr sezonā komandai izdevās izcīnīt vien četras uzvaras, ieņemot pārliecinošu pastarītes lomu un izkrītot atpakaļ uz otro līgu. Latviešu centrs jaunajā sezonā centīsies palīdzēt "Doxa Lefkadas" atgriezties starp valsts vadošajām komandām. Sagaidāms, ka Grieķijā latviešu basketbolistu sagaidīs patīkami laika apstākļi, jo Jonijas salās, kur bāzēta komanda, vidējā gaisa temperatūra pat ziemā ir ap 15 grādiem.

Cēsu basketbola skolas audzēknis Dāvis Rozītis pagājušajā sezonā pārstāvēja divas LBL čempionāta komandas. Pēc kļūšanas par Latvijas čempionu "Valmiera/Ordo" sastāvā, centra spēlētājs pievienojās "Liepājas/Triobet" komandai, kuras sastāvā bija viens no čempionāta labākajiem cīnītājiem groza apakšā, vidēji gūstot 11,2 punktus, izcīnot 8,4 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,1 pretinieku metienu. Janvārī, lai izkļūtu no finansiālajām grūtībām, liepājnieki pārdeva tiesības uz centra spēlētāju Rīgas komandai "Barons kvartāls". Rīdzinieku sastāvā cēsnieks sezonas atlikušajā daļā guva 10,2 punktus, savāca 7,7 bumbas zem groziem un bloķēja 1,1 pretinieku metienu. Sezonu basketbolistam izdevās noslēgt uz pozitīvas nots, izcīnot Latvijas čempionāta bronzas medaļu.

Karjeras ievadā Dāvis Rozītis spēlēja dzimtās SK "Cēsis" komandā LBL 2. divīzijā, bet pēc vidusskolas devās pāri okeānam, apvienojot basketbola spēlēšanu un izglītības iegūšanu Ziemeļamerikā. Pēc neveiksmīga gada Dienvidkaliforniojas universitātē, Rozītis mainīja skolu, pārceļoties uz Havaju salu universitāti. Pēc pieciem gadiem Amerikā, Rozītis 2014./2015. gada sezonā uzsāka profesionālo basketbolista karjeru BK "Valmiera" sastāvā. Gadu vēlāk centra spēlētājs kļuva par Latvijas čempionu.

Vairākas reizes Dāvis Rozītis pretendējis uz iekļūšanu nacionālajā valstsvienībā, tiekot uzaicināts uz izlases kandidātu nometni, tomēr līdz iekļūšanai 2015. gada Eiropas čempionāta sastāvā basketbolistam pavisam nedaudz pietrūka, būdams viens no pēdējiem trīs spēlētājiem, kurus Ainars Bagatskis atskaitīja pirms finālturnīra, kura grupu turnīrs norisinājās Rīgā.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-17 23:33, pirms 7 gadiem
no Barona aizgājuši jau Jogela, Rozītis, Freimanis, Mediss. Varbūt vēl kādu esmu izlaidis... Kas šiem šosezon spēlēs? Zonne, Mētra un Dārgais?

  +2 [+] [-]

, 2017-08-17 23:45, pirms 7 gadiem
Lai veicas sevi parādīt citā līmenī un statusā!

H.E.N.R.Y. rakstīja: no Barona aizgājuši jau Jogela, Rozītis, Freimanis, Mediss. Varbūt vēl kādu esmu izlaidis... Kas šiem šosezon spēlēs? Zonne, Mētra un Dārgais?
Krestiņins un Larsons arī prom. Un Mētra jau botas pakāris vadzī. Atliek Zonne, Dārgais, Epners un Geks. Teiksim tā, baigi spīdoši neizskatās.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-18 00:00, pirms 7 gadiem
LifeHunter rakstīja: Lai veicas sevi parādīt citā līmenī un statusā!



Krestiņins un Larsons arī prom. Un Mētra jau botas pakāris vadzī. Atliek Zonne, Dārgais, Epners un Geks. Teiksim tā, baigi spīdoši neizskatās.
Tevis pieminētajam četriniekam ir līgumu ar Baronu?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-18 07:05, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tevis pieminētajam četriniekam ir līgumu ar Baronu?
Nemāku teikt, pieminēju vien tos, kuri skaidri zināms, ka ir prom.

     [+] [-]

, 2017-08-18 08:01, pirms 7 gadiem
Njā , LBL izņemot divas komandas būs studentu un jauniešu līga !
Nebrīnīšos , ka drīz būs ziņas ...... par pievienošanos Albānijas vai Gibraltāra otrajā līgā par zupas šķīvi vai omleti !

  +1 [+] [-]

, 2017-08-18 09:26, pirms 7 gadiem
Labu centru LBL vairs nav. Labākais, kas šobrīd pieejams, ir Pozņaks.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-18 10:37, pirms 7 gadiem
Tas jau vairs nav normāli!

     [+] [-]

, 2017-08-18 16:28, pirms 7 gadiem
Emīl, pagājušo gad tu liki diagrammu kā komplektējas komandas, varbūt vari ko līdzīgu uztaisīt?