Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Butjankova līdzšinējā komanda "Spartak Primorye" varētu pievienoties VTB līgai

Ints Megnis
Ints Megnis

Butjankova līdzšinējā komanda "Spartak Primorye" varētu pievienoties VTB līgai
Artjoms Butjankovs
Foto: Spartak-Primorye

Latvijas basketbolista Artjoma Butjankova pārstāvētā Vladivostokas "Spartak Primorye" komanda, kas pavasarī kļuva par Krievijas superlīgas čempioni, šonedēļ varētu tikt uzņemta VTB Vienotās līgas dalībnieku vidū, tomēr uz vietu pretendē arī viena no spēcīgākajām Polijas komandām "Zielona Gora".

Vienotajā līgā pagājušajā sezonā bija 13 komandas, kas aizvadīja divu apļu turnīru, bet tagad lemts to paplašināt līdz 14. Galējais lēmums tiks pieņemts 20. jūlijā Maskavā un uz vietu pretendējot tieši šīs divas komandas.

"Esam iesnieguši pieteikumu un gaidām padomes lēmumu," paudis "Spartak Primorye" sporta direktors Romāns Bulagins. Tāpat vēlmi spēlēt līgā apstiprinājusi "Zielona Gora" komanda, kas izteikusies, ka uz to mērķē jau vairākus gadus.

Pirms 2017./18. gada sezonas Vienotās līgas vadība atteica "Zielona Gora" klubam, jo tas vēlējās aiziet no Polijas čempionāta, tomēr līgas reglaments nosaka, ka visām ārvalstu komandām jāspēlē arī nacionālajās meistarsacīkstēs, kā to dara "VEF Rīga", "Kalev", "Tsmoki" un "Astana". Šoreiz "Zielona Gora" apņēmusies saglabāt vietu Polijas čempionātā. Iepriekšējās sezonās tā bija arī FIBA Čempionu līgas dalībniece, tomēr šogad nacionālajās meistarsacīkstēs palika vien ceturtā un tur vairs nespēlēs.

Ja "Zielona Gora" atbilst visiem līgas kritērijiem, "Spartak Primorye" ir problēmas ar mājas spēļu zāli, jo šobrīd tā uzņem spēles arēnā, kur ir tikai 1100 skatītāju vietu, kamēr Vienotās līgas minimālā prasība ir 3000 vietu. Pērn šo kritēriju nespēja iziet arī "Samara" komanda. "Savas mājas spēles Vienotajā līgā plānojam aizvadīt "Fetisov Arena", kur spēlē hokeja vienība "Admiral"," pauduši pārstāvji Vladivostokas klubā. Tad spēlēs varētu uzņemt 5500 skatītāju.

Pirms pagājušās sezonas Vladivostokas vienībai pievienojās Butjankovs. Kopumā savā debijas sezonā leģionāra statusā Butjankovs aizvadīja 44 spēles, vidēji laukumā pavadīja 26,1 minūti, guva 13,1 punktu, izcīnīja 7,3 bumbas zem groziem un sakrāja +15,9 efektivitātes reitinga punktus. 26 gadus vecais spēka uzbrucējs bija septītais labākais līgas spēlētājs cīņā par atlēkušajām bumbām.

Tāpat Vienotās līgas padomei būs jāizlemj kā turpmāk tiks noskaidroti čempioni. Šosezon tika izmēģināta līgas uzvarētāju noteikšana "Final Four" formātā, kaut 2017. gadā pret to iespējās gandrīz visi Krievijas basketbola grandi. Pirms šīs sezonas balsojuma spēku samērs esot ļoti līdzvērtīgs.

Šajā pavasarī Latvijas komanda "VEF Rīga" atgriezās Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā, kura ceturtdaļfinālā trīs spēļu sērijā piekāpās Eiropas grandam Maskavas CSKA.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/767428/timur-ganeev/e...

  -1 [+] [-]

, 2018-07-17 02:11, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!