Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

ACB līga atsākusies: Žagaram pieci punkti zaudējumā Barselonai

Rolands Eliņš

ACB līga atsākusies: Žagaram pieci punkti zaudējumā Barselonai
Artūrs Žagars. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Spānijas basketbola čempionātā šodien sācies 12 komandu finālturnīrs, kura pirmajā spēlē „Barcelona” bez Rolanda Šmita sastāvā ar 96:92 pārspēja „Joventut”, kuras rindās Artūram Žagaram pieci gūti punkti.

Artūrs Žagars sezonas atsākšanās mačā laukumā pavadīja 14:10 minūtes, kurās tika pie pieciem punktiem, trāpot divus no deviņiem metieniem no spēles (1p. 1/2, 2p. 2/3, 3p. 0/6). Viņa rēķinā arī četras rezultatīvas piespēles, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā, četras piezīmes un +/- rādītājs plus četri. Savukārt „Barcelona” pieteikumā latviešu uzbrucējs Rolands Šmits nebija iekļauts.

Spānijā basketbola sezona atsākās ar finālturnīru, kurā piedalās regulārās sezonas 12 labākās komandas, to vidū trīs Latvijas basketbolistu pārstāvētās vienības, kuras visas nonākušas A apakšgrupā. No sešu komandu lielās apakšgrupas pusfinālā iekļūs divas labākās komandas, un šodien „Barcelona” spēra soli šajā virzienā.

„Barcelona” atradās vadībā visu maču, uz brīdi arī iegūstot 19 punktu vadību. Pēdējā ceturtdaļā Žagara komanda gan spēja veikt lielu izrāvienu un sameta Barselonas kluba grozā 35 punktus, pēdējā minūtē pietuvojoties līdz pat tikai divu punktu atstatumam, taču deviņas sekundes pirms beigām Nikola Mirotičs ar diviem soda metieniem nokārtoja „Barcelona” uzvaru ar 96:92.

Mirotičs šajā mačā guva 16 punktus, pusi no tiem ar soda metienu palīdzību, bet Viktors Klavers pievienoja 12 punktus. „Joventut” rindās ar 21 punktu izcēlās Konors Morgans, kurš trāpīja astoņus no 12 metieniem no spēles.

Pirmo spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRez.
17. jūnijs16:30Barcelona – Joventut96:92
19:30Tenerife – Unicaja70:83
22:30Bilbao – Baskonia64:87
18. jūnijs16:30Andorra – Valencia
19:30Real Madrid – Gran Canaria
22:30Zaragoza – Burgos

Komandu sadalījums grupās

A grupaB grupa
BarcelonaReal Madrid
TenerifeZaragoza
BilbaoAndorra
BaskoniaValencia
UnicajaBurgos
JoventutGran Canaria