Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strēlniekam zaudējums Grieķijas kausa finālā, Pasečņikam - Karaļa kausa pusfinālā

Andrejs Siliņš

Strēlniekam zaudējums Grieķijas kausa finālā, Pasečņikam - Karaļa kausa pusfinālā
Jānis Strēlnieks
Foto: Euroleague

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiacos" vienība sestdien Grieķijas kausa izcīņas finālā Krētā ar rezultātu 83:88 atzina Atēnu AEK pārākumu. Lietuvas kausa pusfinālā Žaņa Peinera Panevēžas "Lietkabelis" ar 74:88 piekāpās Kauņas "Žalgirim". Spānijā Karaļa kausa pusfinālā Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Gran Canaria" ar atzina "Barcelona" pārākumu.

Grieķija

Grieķijas kausa finālā ceturto reizi vēsturē spēlēja "Olympiacos" un AEK komandas, bet iepriekšējais šo komandu fināls notika pirms 38 gadiem. AEK finālā bija iekļuvusi pirmo reizi kopš 2001. gada, bet "Olympiacos" tajā spēlēja pēc četru gadu pārtraukuma, taču jau 18. reizi vēsturē. Lai gan Pirejas komanda bija izteikta favorīte, spēle izvērtās aizraujoša visā tās garumā, un uzvarētāja noskaidrošana tika atlikta uz pasu mača galotni.

Pēdējo reizi "Olympiacos" vadībā bija aptuveni divarpus minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, bet turpinājumā AEK pārņēma vadību un pēdējās ceturtdaļas sākumā to palielināja līdz septiņiem punktiem (65:72). Trīs minūtes pirms mača beigām Strēlnieks atguva divus punktus, bet nākamo 45 sekunžu laikā Jannis Papapetru guva vēl trīs punktus, pietuvinot "Oly" līdz divu punktu atstatumam (81:83) un liekot AEK pieprasīt pārtraukumu. 14 sekundes pirms beigām Menijs Heriss atjaunoja plus četri AEK, desmit sekundes pirms beigām Strēlnieks iemeta vienu no diviem sodiņiem, sekoja apzināts noteikumu pārkāpums, bet glābt maču vairs neizdevās, un "Oly" piedzīvoja zaudējumu ar 83:88.

Jānis Strēlnieks finālā iesaistījās no rezervistu soliņa, spēlēja nepilnas 22 minūtes, guva 14 punktus (2p. 1/2, 3p. 2/5, s.m. 6/9), atdeva trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi kļūdījās un saņēma trīs piezīmes, kā arī sakrāja +10 efektivitātes reitinga punktus.

Rezultatīvākais AEK rindās bija Menijs Heriss ar 17 punktiem, bet 15 pievienoja Vinss Hanters. "Oly" rindās Vasilis Spanulis atzīmējās ar 20 punktiem un deviņām piespelēm, bet Nikola Milutinovam 17 punkti un astoņas bumbas zem groziem.

Grieķijas kausa ieguvējas pēdējos piecus gadus

GadsČempioneFināliste
2018AEKOlympiacos
2017PanathinaikosAris
2016PanathinaikosFaros
2015PanathiniakosApollon
2014PanathinaikosAris

Lietuva

Karaļa Mindauga kausa pusfinālā šodien "Lietuvos Rytas" ar 81:61 sakāva Alītas "Dzūkija", bet vakara spēlē "Žalgiris" ar 88:74 apspēlēja Žaņa Peinera pārstāvēto "Lietkabeli". Žanis spēlēja nepilnu 21 minūti, guva sešus punktus (2p. 0/1, 3p. 1/2, s.m. 3/4), atdeva četras rezultatīvas piespēles, izprovocēja trīs piezīmes, pats saņēma vienu, kā arī trīsreiz kļūdījās, sakrāja +6 efektivitātes reitinga punktus un +/- rādītāju -5.

Peiners nu ceļos uz Rīgu, kur nākamnedēļ sāks gatavoties Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Latvijas valstsvienību. Savukārt Lietuvas kausa fināls norisināsies rītvakar Klaipēdā.

Spānija

Karaļa kausa izcīņas finālā kā pirmā iekļuva Madrides "Real", kas savā pusfinālā ar 77:59 apspēlēja "Iberostar Tenerife". Otrajā pusfinālā mājiniece "Gran Canaria" uzņēma "Barcelona", tomēr teju desmit tūkstoši vietējo līdzjutēju atbalsts Kanāriju salu komandai nepalīdzēja - piedzīvots zaudējums ar rezultātu 74:87.

Anžejs Pasečņiks zaudētāju rindās laukumā devās uz maiņu, spēlēja 18 minūtes, guva desmit punktus (2p. 5/6, s.m. 0/1), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, izprovocēja divus pārkāpumus, pats saņēma trīs, sakrāja +9 efektivitātes reitinga punktus un +/- rādītāju -6.

Rodions Kurucs nebija pieteikts "Barcelona" sastāvā.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-18 00:50, pirms 6 gadiem
Kurucam nākam sezon vajag tīties prom no Barselonas , jo Barsa galīgi nav devusi iespējas Kurucam spēlēt sakarīgu spēles laiku šo sezon .

     [+] [-]

, 2018-02-18 02:39, pirms 6 gadiem
eu bet tas jaunais Barcas treneris normaali saacis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja