Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šosezon VEF un "Jūrmalā" spēlējušais Butjankovs atgriežas Krievijas Superlīgā

Agris Suveizda

Šosezon VEF un "Jūrmalā" spēlējušais Butjankovs atgriežas Krievijas Superlīgā
Artjoms Butjankovs. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Krievijas Superlīgas jeb otrās spēcīgākās līgas klubs Jaroslavļas "Burevestnik", kas pašlaik ieņem priekšpēdējo vietu, paziņojis par līguma parakstīšanu ar latviešu spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu, kurš pagājušajā sezonā kopā ar Vladivostokas "Spartak-Primorye" kļuva par Superlīgas čempionu.

"Šī sezona man nesākās tā, kā biju plānojis, un pēc līguma ar VEF saņēma vairākus piedāvājumus, no kuriem kopā ar aģentu izvēlējāmies Jaroslavļu. Protams, gribas komandai palīdzēt pakāpties turnīra tabulā, bet manis paša ambīcijas basketbolā nav mazinājušās," kluba mājaslapā citēts Artjoms Butjankovs. Pāreju komentēja arī galvenais treneris Mihails Terehovs: "Viņš ir atlētisks, fiziski attīstīts un pieredzējis spēlētājs. Kustīgs, mobils, kas vairāk atbilst mūsu jaunajam spēles modelim. Bet, galvenais, viņš jau ir apbružājies šajā līgā un zina spēlētājus un komandas. Viņu uzskatām par reālu pastiprinājumu. Galu galā viņš ir pašreizējais līgas čempions, kurš visu sezonu gāja sākumpieciniekā. Tāpat vien līgā neuzvar."

27 gadus vecais Butjankovs pēc triumfa Krievijas Superlīgā atgriezās Latvijā un pievienojās Rīgas VEF. Latvijas vicečempionē viņš gan aizvadīja vien deviņas spēles un komandu pameta – VEF vēlējās sadarbību turpināt, bet Butjankovu neapmierināja loma vienībā. Piecās spēlēs VTB līgā Butjankovs vidēji spēlēja 18 minūtes un 28 sekundes un 4,4 punktus, kā arī izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas.

Pēcāk Butjankovs pievienojās "Jūrmalai", kuras sastāvā piedalījās tikai vienā mačā, palīdzot uzveikt "Rapla" (67:60). Spēka uzbrucējs 23 minūtēs un 16 sekundēs sakrāja 13 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas. Jau sākotnēji abas puses noslēdza vienošanos, kas ļāva Butjankovam izdevīga piedāvājuma gadījumā doties tālāk, un nu spēlētājs to izmantoja.

Ja pagājušajā sezonā Butjankovs kļuva par Superlīgas čempionu, "Burevestnik" triumfēja 2. Superlīgā jeb līgu zemāk. Sezonas sākums Jaroslavļas klubam gan nav bijis pārāk veiksmīgs – divas uzvaras astoņās spēlēs dod priekšpēdējo vietu 16 komandu konkurencē, apsteidzot vienīgi Sanktpēterburgas "Zenit" fārmklubu (0-8). "Burevestnik" pieteikumā ir vēl divi leģionāri: amerikāņu saspēles vadītājs Džo Tomasons un serbu centrs Darko Čohadarevičs.

Izmantotie resursi:
bkburevestnik.ru

  +1 [+] [-]

, 2018-11-16 21:41, pirms 5 gadiem
Intresanta izvēle bet cerams pacels šo komandu un savu sniegumu arī.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-16 21:49, pirms 5 gadiem
Žēl, ka neizdevās nostiprināties VEFā. Pirmā spēle izlasē bija spilgta, bet pēc tam sniegums kritās. Acīmredzot Krievijā naudīgāks piedāvājums nekā citos Latvijas klubos.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-16 21:54, pirms 5 gadiem
Interesants lēmums. Ko citu teikt.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-16 21:56, pirms 5 gadiem
īstā vieta viņam

     [+] [-]

, 2018-11-16 23:27, pirms 5 gadiem
Kāpēc interesanta izvēle? Augstāks līmenis par EST-LAT, labāka alga, ir spēlējis tur jau agrāk.

     [+] [-]

, 2018-11-16 23:30, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāpēc interesanta izvēle? Augstāks līmenis par EST-LAT, labāka alga, ir spēlējis tur jau agrāk.
lejas komandas nav labākas, vismaz spriežot pēc viņa paša teiktā