Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

16 gadus vecais Helmanis un gadu vecākais Bērziņš pievienojas "Joventut"

16 gadus vecais Helmanis un gadu vecākais Bērziņš pievienojas "Joventut"
Krišs Helmanis
Foto: FIBA

Spānijas basketbola klubam Badalonas "Joventut", kuru pārstāv Artūrs Žagars, pievienojušies vēl divi latvieši – Krišs Helmanis, kurš pašlaik pārstāv U16 izlasi Eiropas čempionātā, un Roberts Bērziņš.

Latvijas U16 izlase vakar Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu pret turkiem un turpinājumā cīnīsies par piekto vietu. 16 gadus vecais un 204 centimetrus garais Krišs Helmanis laukumā devies trīs mačos, vidēji iemetot 6,7 punktus un savācot 7,0 atlēkušās bumbas. Viņš arī vidēji pārtvēris 2,3 bumbas un bloķējis 1,7 metienus. Grupu turnīrā Helmanis izlaida spēles pret Serbijas un Spānijas izlasēm.

Aizvadītajā sezonā Helmanis pārstāvēja Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā spēlējošo DSN komandu. Viņš piedalījās 16 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 26 minūtes un iemetot 5,5 punktus, kā arī izcīnot 4,3 atlēkušās bumbas un izdarot 1,6 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar Helmani uz Badalonas "Joventut" dosies gadu vecākais Roberts Bērziņš, kurš U16 Eiropas čempionātā piedalījās pērn, vidēji spēlē iemetot 14,0 punktus un savācot 4,0 atlēkušās bumbas. Dueļos pret Melnkalni, Turciju un Spāniju viņš sasniedza 20 gūto punktu robežu, un turnīra gaitā aizsargs realizēja 41,3% tālmetienu.

Arī Bērziņš aizvadītajā sezonā pārstāvēja DSN komandu, piedaloties 17 mačos un vidēji laukumā pavadot nepilnas 30 minūtes. Ar 20,3 punktiem viņš bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, pievienojot 4,4 rezultatīvas piespēles un 3,5 atlēkušās bumbas.

Marta vidū Badalonas "Joventut" lielās komandas rindās Spānijas čempionātā debitēja Artūrs Žagars, kurš nule palīdzēja U18 izlasei Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīt sudraba medaļas.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/spa...


, 2018-08-16 13:32, pirms 6 gadiem
Mjā mums laikam ļoti milzīga kolonija Spānijā ka pat nezinu cik tur tieši jau ir.Kāds skaita?
, 2018-08-16 13:36, pirms 6 gadiem
Katalāņi pamanījuši mūsējos!
, 2018-08-16 13:48, pirms 6 gadiem
Vai tik Spāņiem nebūs jāsāk mācīties latviešu valoda !!!
, 2018-08-16 13:52, pirms 6 gadiem
Ja Eiropā kādam vajag darbaspēku, kura uzdevums ir mest kaut ko grozos, viņi meklē Latvijā. Spāņi basketbolistus, īri šampinjonistus...
, 2018-08-16 14:03, pirms 6 gadiem
Šis laikam apliecina sen zināmo patiesību - sporta skolas Latvijā ir labas, bet klubos jauniešu attīstīšana nav starp prioritātēm.
, 2018-08-16 14:24, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Šis laikam apliecina sen zināmo patiesību - sporta skolas Latvijā ir labas, bet klubos jauniešu attīstīšana nav starp prioritātēm.
Izlasei perspektīvā labi, bet parāda arī klubu basketa stāvokli, kas kļūst nožēlojamāks ar katru gadu...

P.S.

Izskatās, ka KP tā arī nesgaidīs izlasē sev blakām augstas raudzes centra spēlētāju...
, 2018-08-16 14:56, pirms 6 gadiem
latvijā nav vairāk kur augt - tāpēc perspektīvie brauc prom. Gan jau aģenti pirms pāris gadiem visu jau bija sarunājuši.
, 2018-08-16 15:10, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Izlasei perspektīvā labi, bet parāda arī klubu basketa stāvokli, kas kļūst nožēlojamāks ar katru gadu...

P.S.

Izskatās, ka KP tā arī nesgaidīs izlasē sev blakām augstas raudzes centra spēlētāju...
Meiers ir labs un Pasecņikam ir vēl cerība uz progresu jo nākamie 2 gadi ir izšķīrošie.
, 2018-08-16 15:13, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Meiers ir labs un Pasecņikam ir vēl cerība uz progresu jo nākamie 2 gadi ir izšķīrošie.
Meieram jau 28 nākamgad. AP ir cerības uz progresu, iespējams, bet tās jau labu laiku nekādi neattaisonojas...
, 2018-08-16 15:16, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Meieram jau 28 nākamgad. AP ir cerības uz progresu, iespējams, bet tās jau labu laiku nekādi neattaisonojas...
Latvijā garie nobriest vēlāk nedaudz )
, 2018-08-16 15:24, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Latvijā garie nobriest vēlāk nedaudz )
Cik tad daudzi vispār ir nobrieduši, neskaitot Kambi un Biedru? Un tiem pašiem visādas problēmas...
, 2018-08-16 16:34, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Cik tad daudzi vispār ir nobrieduši, neskaitot Kambi un Biedru? Un tiem pašiem visādas problēmas...
Man jau liekas, ka klasisko centru loma modernajā basketbolā sāk strauji mazināties. Pēdējie, kas vēl ir palikuši Eiropas līmenī ir brāļi Gazoli, Zaza, Mozgovs un Valančūns. Es drīzāk dodu priekšroku tādam LV izlases modelim, kurā ir labs saspēlnieks, trīs +/- 2m atlētiski uzbrucēji ar labu metienu un KP zem groza. Galu galā Slovēnijai iepriekšējā EČ galīgi nevarētu teikt, ka bija izcils centrs zem groza.
, 2018-08-16 17:05, pirms 6 gadiem
Mord rakstīja: Man jau liekas, ka klasisko centru loma modernajā basketbolā sāk strauji mazināties. Pēdējie, kas vēl ir palikuši Eiropas līmenī ir brāļi Gazoli, Zaza, Mozgovs un Valančūns. Es drīzāk dodu priekšroku tādam LV izlases modelim, kurā ir labs saspēlnieks, trīs +/- 2m atlētiski uzbrucēji ar labu metienu un KP zem groza. Galu galā Slovēnijai iepriekšējā EČ galīgi nevarētu teikt, ka bija izcils centrs zem groza.
Slovēnijai bija 2 superzvaigznes Eiropas līmenī - Dragičs un Brīnumpuika. Klasisku centru laiks ir pagājis, bet pienācis kustīgu, veiklu centru laiks - ap 2.15, kuri labi driblē, met, cīnās aizsardzībā, un, jā, var arī par ceturto tādēļ uzspēlēt... Nu, nav mums tādu, vien KP var spēlēt C pozīcijā pa reto. Pārējie? Dāvis, Šmits, Kurucs - potenciāli var palīdzēt centra spēlētājam, bet ne paši spēlēt. Bez KP mums nav neviena, kuri būtu augumā kaut 2.10-2.12... Par Anžeju pagaidām klusēju.
, 2018-08-16 17:29, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Slovēnijai bija 2 superzvaigznes Eiropas līmenī - Dragičs un Brīnumpuika. Klasisku centru laiks ir pagājis, bet pienācis kustīgu, veiklu centru laiks - ap 2.15, kuri labi driblē, met, cīnās aizsardzībā, un, jā, var arī par ceturto tādēļ uzspēlēt... Nu, nav mums tādu, vien KP var spēlēt C pozīcijā pa reto. Pārējie? Dāvis, Šmits, Kurucs - potenciāli var palīdzēt centra spēlētājam, bet ne paši spēlēt. Bez KP mums nav neviena, kuri būtu augumā kaut 2.10-2.12... Par Anžeju pagaidām klusēju.
Rozītis 216cm Iļjins 214 cm itkā klasiskie centri.Un materiāls pie kā strādāt ir.
, 2018-08-16 18:59, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Rozītis 216cm Iļjins 214 cm itkā klasiskie centri.Un materiāls pie kā strādāt ir.
Abi nav izlases līmenim ne tuvumā...
, 2018-08-16 19:12, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Abi nav izlases līmenim ne tuvumā...
Rozītis jau dažas spēles bija aizvadījis izlasē un pret Gortatu un Kornavski toreiz neslikti izskatījās un noderētu aizsardzībā kā klasiskais centrs īpaši ja Pasečņiks nakamajā sabraukuma nebūs.
, 2018-08-16 20:17, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Abi nav izlases līmenim ne tuvumā...
Tā nu gluži nevar teikt. Kopumā basketbola tehniskais arsenāls Iļjinam varētu būt plašāks nekā Pasečņikam, piemēram, Viktoram ir stabils pustālais metiens, kāda nav Anžejam.
, 2018-08-16 21:05, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Rozītis jau dažas spēles bija aizvadījis izlasē un pret Gortatu un Kornavski toreiz neslikti izskatījās un noderētu aizsardzībā kā klasiskais centrs īpaši ja Pasečņiks nakamajā sabraukuma nebūs.
Kkā neizskatās, ka Vecvagars pat skatītos Rozīša virzienā šobrīd. Un viņam jau 30 gandrīz...
, 2018-08-16 22:41, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Tā nu gluži nevar teikt. Kopumā basketbola tehniskais arsenāls Iļjinam varētu būt plašāks nekā Pasečņikam, piemēram, Viktoram ir stabils pustālais metiens, kāda nav Anžejam.
Piedošanu, bet tikai stipri neadekvāts fanāts vai atbalstītājs var nosaukt Iļjinu par labāku, kā Anžeju, sevišķi pasakot, ka bagātāks arsenāls. Tas ir kaut kas tik greizs, ka nespēju iedomāties, ko uz šo var atbildēt tikpat absurdu
, 2018-08-16 22:55, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Piedošanu, bet tikai stipri neadekvāts fanāts vai atbalstītājs var nosaukt Iļjinu par labāku, kā Anžeju, sevišķi pasakot, ka bagātāks arsenāls. Tas ir kaut kas tik greizs, ka nespēju iedomāties, ko uz šo var atbildēt tikpat absurdu
Posta spēle varbūt tomēr Iļjinam būtu labāka kaut nav atlētiskāks bet tomēr fiziski stiprāks viņš ir.
, 2018-08-17 00:53, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Šis laikam apliecina sen zināmo patiesību - sporta skolas Latvijā ir labas, bet klubos jauniešu attīstīšana nav starp prioritātēm.
Tas viss ir naudas jautājums! Klubi ir nabadzīgi, vajag naudu, meklē sponsorus, bet sponsoriem gribas rezultātu, uzvaras uzreiz, un ar jaunajiem kalnus negāzīsi... apburtais loks. Valmiera pagājušogad bija spiesta mainīt stratēģiju, kļūstot par izteiktu jauno spēlētāju kalvi (starp citu, 3 no viņiem uzkāra kaklā Eiropas U18 sudrabu), bet kāds bija rezultāts LBL?
, 2018-08-17 21:14, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Posta spēle varbūt tomēr Iļjinam būtu labāka kaut nav atlētiskāks bet tomēr fiziski stiprāks viņš ir.
bože, nu kur var šitādus viedokļus cept? kāda posta spēle Iļjinam, kur labāka? Vienīgais, kas tiešām ir labāks, tas ir fiziskais, bet visā pārējā Iļjins ir totāls koka gabals. POsta spēle tavā izpratnē labāka tam, kurš vienkārši stiprāks? man tas liekas ļoti primitīvs posta spēles novērtējums. Ja kāds ir skatījies Anžeju nopietnāk, tad būtu pamanījis, ka Anžejam ir ļoti labs arsenāls postā, sākot ar labu pozīcijas izvēli, kuru viņš vienmēr perfekti prot atrast, bet viņam ir arī ļoti labs kustību arsenāls, āķis uz abām pusēm, ir tikai divas mazas nianses, ļoti trūkst pārliecība par saviem spēkiem, kā arī ļoti trūkst fiziskais, iespējams, ka arī pēc rakstura Anžejs nav ļoti agresīvs, tas viss summā arī veido to, kas šobrīd ir vērojams ar Anžeja karjeru
"Kangoeroes Basket" atbalstītāji Beļģijas kausa finālā. Foto: Kangoeroes Basket

Paula Strautmane sasniedz Beļģijas finālu, Kristīne Vītola skolo "Panathinaikos"

Latvijas basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja priekšpēdējās kārtas spēles Spānijas un Itālijas čempionātos. Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket" svētdien, 14. aprīlī, sasniedza Beļģijas finālu. Kristīne Vītola tajā pašā dienā svinēja uzvaru Grieķijas fināla pirmajā spēlē.
Kristers Zoriks ar komandas biedriem. Foto: Aliağa Petkimspor
2

Zorikam neveicas metienos, amerikāņi kaldina uzvaru pār "Darüşşafaka"

Turcijas basketbola Superlīgas izslēgšanas turnīram tuvojas Izmiras "Petkim Spor" vienība, kura Stambulā ar 83:72 pārspēja "Darüşşafaka".
Kārlis Šiliņš. Foto: BG Göttingen

Šiliņš ar 16 punktiem rezultatīvākais, Šmitam uzvara līderu cīņā

Svētdienas vakarā Eiropas basketbola līgās spēles aizvadījušas virkne latviešu pārstāvēto komandu. Lietuvā "Žalgira" un "Rytas" duelī Rolands Šmits iemeta deviņus punktus, Vācijas Bundeslīgā 16 punkti Kārlim Šiliņam, bet Polijā Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa duets garantēja "Ostrow" uzvaru pagarinājumā.