Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks iekļūst Karaļa kausa pusfinālā, Timmam 17 punkti un zaudējums galotnē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pasečņiks iekļūst Karaļa kausa pusfinālā, Timmam 17 punkti un zaudējums galotnē
Rolands Šmits un Anžejs Pasečņiks
Foto: Emilio Cobos / Baloncesto Fuenlabrada SAD

Spānijas Karaļa kausa pusfinālā iekļuva Anžeja Pasečņika "Gran Canaria", kas savā laukumā ar 107:92 sakāva Rolanda Šmita "Fuenlabrada" un sestdienas vakarā tiksies ar "Barcelona", kas pārspēja Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa "Baskonia" (94:90). Tikmēr Itālijas kausa ceturtdaļfināla slieksni nav izdevies pārvarēt Daira Bertāna pārstāvētajai Milānas "Olimpia", kas ar 87:105 atzina Kantu "Red October" pārākumu.

Spānijas kauss

Karaļa kausam kvalificējās septiņas labākās komandas pēc pirmā apļa, kā arī mājiniece "Gran Canaria", kura bija devītajā pozīcijā. Vakar pusfinālā iekļuva "Tenerife" un Madrides "Real", kuras apspēlēja attiecīgi "Valencia" (79:72) un Malagas "Unicaja" (89:84), bet šā vakara pirmajā ceturtdaļfinālā tikās laukuma saimniece "Gran Canaria" un "Fuenlabrada".

"Gran Canaria" lielāko daļu pirmās ceturtdaļas bija iedzinējas lomā, taču tās izskaņā ar astoņiem punktiem pēc kārtas pietuvojās līdz mīnus divi (22:24) un otrajā ceturksnī jau ieguva septiņu punktu pārsvaru (44:37). Viesi gan atguva vadību (51:50), taču puslaiku pārtraukumā "Gran Canaria" devās ar rezultatīvu 58:52. Pēc pārtraukuma mājinieki starpību palielināja līdz 15 punktiem (79:64) un svinēja uzvaru ar 107:92.

Uzvarētāju starta pieciniekā devās Anžejs Pasečņiks, kurš 18 minūtēs un 42 sekundēs tika pie deviņiem punktiem (2p. 3/7, 1p. 3/4), deviņām atlēkušajām bumbām, tostarp četrām uzbrukumā, divām pārtvertām bumbām un vienas kļūdas. Savukārt sāncenšu sākumsastāvā izgāja Rolands Šmits, kurš 27 minūtēs un 29 sekundēs sakrāja astoņus punktus (2p. 1/3, 3p. 2/5) un četras atlēkušās bumbas un vienreiz kļūdījās. Mājiniekiem pa 18 punktiem sameta čehs Ondržejs Balvīns un Pablo Agilars, bet "Fuenlabrada" sastāvā 20 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bijušajam VEF saspēles vadītājam Pako Krusam.

Otrā duelī "Barcelona" bez Rodiona Kuruca apspēlēja "Baskonia" (94:90). Timma pirmās ceturtdaļas sākumā panāca sešu punktu pārsvaru (10:4), vēlāk pēc pārkāpuma tālmetienā iemeta visus trīs soda metienus (17:13), tomēr katalāņi labāk aizvadīja pirmās ceturtdaļas (28:22) un pirmā puslaika beigas, iegūstot arī desmit punktu vadību (50:40). Baski jau otrā puslaika sākumā atjaunoja līdzsvaru (54:54), tomēr "Barcelona" atkal atrāvās (70:59).

"Baskonia" arī šoreiz izdevās atjaunot intrigu, un Rodrigs Bobuā trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām no tālās distances panāca izlīdzinājumu (82:82). Saspringtā galotnē Johannesa Foigtmana kļūda piespēlē un Bobuā neveiksmīgs caurgājiens šķietami nosvēra svaru kausus par labu "Barcelona", tomēr "Baskonia" tika pie glābšanas riņķa. Bobuā presings pēc Tornikas Šengelijas soda metieniem (90:93) izprovocēja Tomā Ertela kļūdu, un baski tika pie auta pretinieku pusē un liela uzbrukuma laika. Foigtmans gan izpildīja pāragru, sasteigtu tālmetienu ar lielu pretestību.

Jānis Timma un Rinalds Mālmanis izgāja "Baskonia" sākumpieciniekā. Timma 30 minūtēs un deviņās sekundēs guva 17 punktus (2p. 1/3, 3p. 3/8, 1p. 6/7), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pārtvēra vienu bumbu. Savukārt Mālmanis nospēlēja tikai 148 sekundes, pa grozu nemetot. Rezultatīvākie komandā bija Šengelija, kurš iemeta 30 punktus (1p. 15/17), un Bobuā (22p), bet uzvarētājiem 20 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Tomā Ertelam.

"Gran Canaria" un "Barcelona" pusfināls sestdienas vakarā sāksies plkst. 22:30 pēc Latvijas laika.

Itālijas kauss

Milānas "Olimpia" komandu pirmajā puslaikā iegāza katastrofāla spēle aizsardzībā - 20 minūšu laikā milānieši savā grozā pamanījās ielaist 57 punktus, kamēr paši pretinieku grozā salidināja 38. Līdz ar to mača liktenis bija praktiski izšķirts. Arī otrajā puslaikā Milānas komanda nespēja apturēt "Red October" vienības centienus uzbrukumā, tā rezultātā beigās piedzīvojot zaudējumu ar 87:105.

Zaudētāju komandas rindās 17 minūtes laukumā pavadīja Dairis Bertāns, kurš šajā laikā spēja gūt sešus punktus (0/3 - 2p., 2/5 - 3p.), savākt vienu atlēkušo bumbu, iedot vienu rezultatīvu piespēli, kā arī trīs reizes pārkāpt noteikumus. Latviešu basketbolists savā komandā bija vienīgais, kurš nopelnīja negatīvu efektivitātes rādītāju (-2). Uzvarētāju labā ar 23 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un astoņām izprovocētām piezīmēm izcēlās amerikāņu basketbolists Haime Smits. "Olimpia" sastāvā tikpat punktus guva Endrjū Gudloks.

Polijas kauss

Polijas kausa ceturtdaļfinālā sakāvi piedzīvoja Varšavas "Legia", kas ar 63:109 kapitulēja valsts čempionei "Zielona Gora". Andrejs Šeļakovs nāca uz maiņu, laukumā bija 12 minūtes un 13 sekundes, guva divus punktus (2p. 1/3) un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
ACB
FIBA LiveStats
ACB

  +1 [+] [-]

, 2018-02-17 00:48, pirms 6 gadiem
Domāju pēc šīs spēles Voitmens dodas uz Ņujorku,kur Knicks viņam piedāvās daudzmiljonu līgumu uz vairākiem gadiem. Domāju viņš tur jutīsies kā mājās idiotu pulciņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-17 18:45, pirms 6 gadiem
Eh...butu Timmam iekrituši vēl paris 3nieki speles beigaas...