Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Neptūnas" apsver bankrota pasludināšanu un cer uz pašvaldības atbalstu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Neptūnas" apsver bankrota pasludināšanu un cer uz pašvaldības atbalstu
Sandis Buškevics. Foto: bcneptunas.lt

Lietuva basketbola klubs Klaipēdas “Neptūnas”, kurā trenera asistenta pienākumus pilda bijušais Latvijas izlases spēlētājs Sandis Buškevics, apsver iespēju pasludināt bankrotu, liecina ziņu portāla delfi.lt rīcībā esošā informācija.

Delfi.lt ziņo, ka “Neptūnas” vadība šajā nedēļā vairākas reizes tikusies ar Klaipēdas pašvaldības pārstāvjiem, taču iegūt oficiālu informāciju par to, kas šajās tikšanās reizēs ir spriests, pagaidām nav izdevies. No neoficiāliem avotiem portālam gan kļuvis zināms, ka šis basketbola klubs varētu izsludināt bankrotu, bet darbību turpināt jau kā cita juridiska persona.

Vismaz daļu no parādiem pašreizējā “Neptūtas” vadība mantoja no saviem priekšgājējiem, jo iepriekšējais kluba prezidents Artūrs Žaļis 2017. gadā paziņoja, ka parādu summa ir 1,1 miljons eiro. Klaipēdas klubs parādu pamazām dzēš, jo pērn pāri bija palikuši 800 000. Pašreizējais prezidents Sigits Ambraževičs delfi.lt nekomentēja šī brīža situāciju, vien norādīja, ka pilda savus darba pienākumus, tāpēc sarunām vienkārši neesot laika.

Sasteigt ar komentāriem par “Neptūnas” nākotnes izredzēm nevēlas arī Klaipēdas mērs Vitauts Grubļausks. “Pagaidām es nevēlos runāt skaļās frāzēs un, piemēram, paziņot par kluba bankrotu. Nepieciešams iepazīties ar detalizētu informāciju par pašreizējo finansiālo stāvokli, gribu dzirdēt, kādi ir īpašnieku un vadības plāni. Droši vien šobrīd Lietuvā nevienam nav viegli,” Grubļausku citē delfi.lt.

“Neptūnas” šīs sezonas budžets bija 1,5 miljoni eiro, bet tā veiksmīgu apgūšanu, protams, ietekmēja koronavīrusa pandēmija un visu sporta pasākuma atcelšana. Klaipēdas pašvaldības klubam piešķīra 620 000 eiro, bet pagājušajā sezonā ieguldījums bija vēl ievērojamāks – vispirms tie bija 795 000 eiro, bet pēc tam papildus vēl 244 000. Jāpiebilst, ka Klaipēdas pašvaldība ir trešā dāsnākā Lietuvā, jo vairāk basketbolam pēdējās divās sezonās atvēlējušas tikai abas lielākās pilsētas. Kauņas pilsēta divos gados piešķīrusi ar 4,3 miljonus, bet Viļņa atbalstījusi ar 2,4 miljoniem.

Grubļausks uzsver, ka pašvaldība ir izpildījusi savas saistības un turpinās to darīt, taču arī atgādina, ka “Neptūnas” ir ambīcijas arī sieviešu basketbola un futbola attīstīšanā, ko arī vajadzētu izvērtēt sarunās ar kluba īpašniekiem.

Sandis Buškevics “Neptūnas” treneru kolektīvam pievienojās pagājušajā vasarā, bet pirms tam par galvenā trenera asistentu strādājis arī “Lietkabelis” un “Lietuvos rytas” komandās, bet par galveno treneri – “Valka/Valga” un “Jēkabpilī”.

Izmantotie resursi:
DELFI Žinios - Pagrindinis naujienų portalas...