Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

''Reggio Emilia'' atrod aizstājēju Blūmam

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Reggio Emilia'' atrod aizstājēju Blūmam
Peteri Koponens. Foto: Imago Images/BBL

Itālijas A sērijas basketbola komanda ''Reggio Emilia'', kura decembrī pēc abpusējas vienošanās šķīrās no pieredzējušā latviešu basketbolista Jāņa Blūma, noslēgusi līgumu ar 32 gadus veco Somijas izlases aizsargu Peteri Koponenu, kurš, līdzīgi kā Blūms, ir augsta līmeņa snaiperis.

Peteri Koponens iepriekšējās piecās sezonās bija stabila ULEB Eirolīgas vērtība, pārstāvot Maskavas apgabala ''Khimki'', ''Barcelona'' un Minhenes ''Bayern'' komandas. 2019./2020. gada sezonā somu aizsargs Bavārijas kluba rindās aizvadīja 24 spēles ULEB Eirolīgas ietvaros, kurās izcēlās ar 6,8 punktiem vidēji mačā, trāpot 50% izpildīto tālmetienu. ''Reggio Emilia'' būs otrais itāļu klubs Koponena karjerā. 2008. gadā Peteri Koponens pārcēlās uz Boloņas ''Virtus'', kur aizvadīja četras sezonas.

''Pirmkārt, esmu priecīgs atgriezties basketbola laukumā pēc piespiedu pauzes, kādu savā karjerā vēl nebiju pieredzējis. Mans mērķis šobrīd ir pēc iespējas ātrāk atgriezties spēļu ritmā un palīdzēt komandai. Ticu, ka Redžo komandā ir visi priekšnoteikumi, lai mēs spētu aizvadīt lielisku sezonas otro pusi. Esmu priecīgs atgriezties Itālijā, ar kuru saistu lieliskas atmiņas. Ceru, ka koronavīrusa pandēmija turpmāko mēnešu laikā samazināsies un es varēšu izbaudīt šīs valsts skaistumu,'' pievienošanos ''Reggio Emilia'' komandai komentēja Peteri Koponens.

''Reggio Emilia'' komandā šosezon spēlē arī Džošs Bostiks, kurš 2016. gadā Rīgas VEF komandas sastāvā izcīnīja Latvijas Basketbola līgas sudraba medaļas. Redžo Emīlijas pilsētā bāzētā komanda patlaban Itālijas A sērijā ieņem devīto vietu ar sešiem panākumiem 14 mačos. Nākamais mačs ''Reggio Emilia'' basketbolistiem paredzēts svētdien, kad izbraukumā Milānā jātiekās ar spēcīgo ''Olimpia Milano''.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fiba/f...

     [+] [-]

, 2021-01-15 19:02, pirms 3 gadiem
Janku cienu visvairāk no visiem, neskaitot veco paudzi, Helmani, Bagiju utt Beet LV vienīgi atkal VEF varētu par mazāku summu.. Bet vispār nerunājot par zemāku līmeni, grūti iedomāties kur Janka varētu darbu atrast, lai arī ļoti vel novēlu... Negribētos lai tā nesmuki beidz..kā daudziem ir sanācis