Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bagatskis zaudē "Budivelnik", Strēlniekam 16 punkti pret Roulendu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bagatskis zaudē "Budivelnik", Strēlniekam 16 punkti pret Roulendu
Jānis Strēlnieks un "Brose Baskets" basketbolisti 12. septembrī piedalījās komandas prezentācijā
Foto: Brose Baskets

Latvijas basketbolistu un treneru pārstāvētie klubi svētdien, 14. septembrī, ar mainīgām sekmēm piedalījās pārbaudes spēlēs. "Nizhny Novgorod" zaudēja Ukrainas čempioniem "Budivelnik", savukārt Bambergas "Brose Baskets" pārliecinoši pieveica Ērla Roulenda pārstāvēto Turcijas klubu "Banvit".

Vācija

Bambergas “Brose Baskets” svētdien uzvarēja Turcijas regulārā čempionāta uzvarētājus Bandirmas “Banvit” ar rezultātu 97:76 (21:20, 27:25, 22:17, 27:14). Pēc nospēlētas pusstundas Vācijas klubs atradās vadībā ar 70:62, taču pēdējā ceturtdaļā spēja pārsvaru gandrīz trīskāršot.

Jānis Strēlnieks kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju un precīzāko tālmetēju bavāriešu sastāvā. Saspēles vadītājs 24:06 minūtēs guva 16 punktus (2p 3/6, 3p 3/5, 1p 1/2), izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un izcīnīja divas bumbas zem groziem.

Strēlnieka kolēģis Breds Vanameikers 33:47 minūtēs izcēlās ar 22 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Eliass Hariss pievienoja 15 punktus, bet Danielam Teisam 13 punkti. Sāncenšu rindās Ērlam Roulendam 14 punkti, sešas bumbas un četras piespēles.

Lietuva

Kauņas “Žalgiris” izcīnīja pirmo vietu trešajā Stepa Butauta piemiņas turnīrā, kas 12. un 13. septembrī risinājās vēsturiskajā Kauņas sporta hallē (uzbūvēta 1939. gadā trešo Eiropas meistarsacīkšu sarīkošanai).

Pusfinālā “zaļie” uzvarēja Volgogradas “Krasnij Oktjabr” komandu no Krievijas ar rezultātu 84:65 (26:9, 15:23, 26:16, 17:17). Artūrs Gudaitis un Džeimss Andersons mājinieku labā guva 11 punktus katrs, savukārt Roberta Javtoka rēķinā deviņi punkti.

Izšķirošajā cīņā par kausu “Žalgiris” pieveica Baltkrievijas čempionus “Cmoki Minsk” – 72:64 (14:14, 18:11, 16:29, 24:10). Džeimss Andersons sameta 17 punktus un tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Kaspars Vecvagars turpina atjaunoties pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma un laukumā atgriezīsies sezonas gaitā.

Nākamajā nedēļā, 16.-21. septembrī, “Žalgiris” aizvadīs piecas spēles Vlada Garasta kausa izcīņā. Otrdien komanda spēlēs pret Dņipropetrovskas “Dņipro” (Ukraina), trešdien pret deviņkārtējiem Latvijas čempioniem “Ventspils”, ceturtdien pret Lietuvas vicečempioniem Klaipēdas “Neptūnas”.

Krievija

Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētais klubs “Nizhny Novgorod” svētdien pārbaudes spēlē Klaipēdā zaudēja Ukrainas čempioniem “Budivelnik” ar rezultātu 79:81.

Teilors Ročestijs iemeta 9 no 11 metieniem no spēles, pabeidzot cīņu ar 26 punktiem (2p 5/6, 3p 4/5, 1p 4/4), septiņām izprovocētām piezīmēm un divām pārķertām bumbām. Tomkinss pievienoja 13 punktus, savukārt Parahovskis un Antonovs guva 10 punktus katrs.

Kijevas “Budivelnik” Bagatska vadībā 2013. un 2014. gadā uzvarēja Ukrainas Superlīgā, šoziem izcīnīja Ukrainas kausu un debitēja “Turkish Airlines” Eirolīgā. Šosezon Ukrainas čempioni starptautiskajos turnīros nepiedalās, savukārt “Nizhny Novgorod” gaida Eirolīgas debija.

Pirms spēles Bagatskis metienu konkursā pieveica "Budivelnik" spēlētāju Tišenko.

Izmantotie resursi:
Баскетбольный клуб "Нижний Новгород"
bczalgiris.lt

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-14 22:53, pirms 10 gadiem
Es neko vairs nesaprotu. Budivelnik uzvar Eirolīgas Klubu, bet tas pats Budivelnik tikai ar pretinieka kļūdu palīdzību izglābjas no zaudējuma pret Liepāja/Triobet uzvarot ar +1! Dnipro uzvar Zenit, bet Zenit "iz..." Prienai ar +24! VEF knapi pieveic Lietkabeli, Ventspils bez variantiem zaudē Liepāja/Triobet, utt. Līmenis izlīdzinājis vai kas?

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 22:58, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: Es neko vairs nesaprotu. Budivelnik uzvar Eirolīgas Klubu, bet tas pats Budivelnik tikai ar pretinieka kļūdu palīdzību izglābjas no zaudējuma pret Liepāja/Triobet uzvarot ar +1! Dnipro uzvar Zenit, bet Zenit "iz..." Prienai ar +24! VEF knapi pieveic Lietkabeli, Ventspils bez variantiem zaudē Liepāja/Triobet, utt. Līmenis izlīdzinājis vai kas?
Pārāk maz info, lai spriestu! Mošk NN rezervistiem daudz deva spēlēt, vispār pārbaudes spēles nav pārāk nopietni ņemamas

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 23:00, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: Es neko vairs nesaprotu. Budivelnik uzvar Eirolīgas Klubu, bet tas pats Budivelnik tikai ar pretinieka kļūdu palīdzību izglābjas no zaudējuma pret Liepāja/Triobet uzvarot ar +1! Dnipro uzvar Zenit, bet Zenit "iz..." Prienai ar +24! VEF knapi pieveic Lietkabeli, Ventspils bez variantiem zaudē Liepāja/Triobet, utt. Līmenis izlīdzinājis vai kas?
vasaraa bijushajam eiroliigas klubam ir pagruuti koncentreeties pret LV vidusmeera Liepaaju, savukaart liepaajniekiem deg acis sasist budivelniku, jo redz, iespeejams, pamaniis, panjems uz paarbaudeem..reg. sezona gan jau paraadiis, kas=kas, bet tas, ka vpils arii sezonaa pagruudiis ij lietkabelim, ij liepaajai ar visu "noskanjoshanos"