Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Dāvis Rozītis pagarina līgumu ar "Ourense" un turpinās spēlēt Spānijā

Dāvis Rozītis pagarina līgumu ar "Ourense" un turpinās spēlēt Spānijā
Dāvis Rozītis
Foto: Rio Ourense

Latviešu basketbolists Dāvis Rozītis vienojies par jauna līguma noslēgšanu ar Spānijas klubu "Rio Ourense" un nākamajā sezonā turpinās spēlēt Spānijas pēc spēka otrajā līgā, vēstī spēlētāju pārstāvošā aģentūra "Prime Athlete".

28 gadus vecais Rozītis pagājušajā sezonā gatavošanos izgāja Grieķijas otrās līgas klubā "Doxa Lefkadas", taču jau sezonas ievadā atgriezās dzimtenē. Aptuveni mēnesi Rozītis bija "VEF Rīga" spēlētājs, bet novembrī devās uz Spāniju, pievienojoties otrās līgas vienībai "Forca Lleida", ar ko tika noslēgts īstermiņa līgums.

Labi sevi apliecinājis "Forca Lleida" rindās, decembra vidū, kad beidzās līgums ar "Forca Lleida", Rozītis parakstīja līgumu līdz sezonas beigām ar citu otrās līgas klubu "Rio Ourense", kur jau spēlēja cits latviešu basketbolists Verners Kohs.

Ja bez Rozīša komanda bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru pirmajās 13 sezonas spēlēs, tad drīz pēc latviešu centra atnākšanas sekoja divas uzvaru sērijas - pieci un seši panākumi pēc kārtas. Sezonā kopumā "Ourense" izcīnīja 13 uzvaras un palika 12. vietā 18 komandu konkurencē, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

215 centimetrus garais Rozītis "Ourense" rindās aizvadīja 20 mačus, vidēji 25 minūtēs gūstot 11,2 punktus, izcīnot 8,0 atlēkušās bumbas, bloķējot 1,3 metienus, atdodot 1,1 rezultatīvu piespēli un nopelnot +16,9 efektivitātes indeksa punktus.

Dāvis Rozitis basketbolista pirmās gaitas spēra dzimtās pilsētas komandā BK "Cēsis", kuras sastāvā debitēja Latvijas Basketbola līgā. Pēc vidusskolas slaidais basketbolists devās uz Ameriku, lai iegūtu izglītību un spēlētu NCAA studentu līgā. Pēc neveiksmīgas pirmās pieredzes Dienvidkalifornijas Universitātē, Rozītis savus spilgtākos gadus pavadīja Havaju Universitātē.

Latvijā basketbolists atgriezās dzimtajā pusē, pievienojoties Vidzemes komandai BK "Valmiera". 2016. gadā ar "Valmieru/Ordo" centrs kļuva par Latvijas čempionu. Pērnajā sezonā Rozītis pārstāvēja divas Latvijas čempionāta komandas "Liepāja/Triobet" un "Barons kvartāls", noslēdzot sezonu ar godam izcīnītu bronzas medaļu LBL turnīrā.


, 2018-06-13 09:07, pirms 6 gadiem
Domāju izlases kandidātos varēja iekļaut redzot ka trūkst kārtīgu centru.
, 2018-06-13 09:47, pirms 6 gadiem
Mārtiņš Meiers lieliski aizpilda centra vietu ja treneris uzticas viņam + Anžejs!
, 2018-06-13 10:33, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Domāju izlases kandidātos varēja iekļaut redzot ka trūkst kārtīgu centru.
Es par to pašu, vismaz paskatīties kāds līmenis viņam ir.
Kāds vispār līmenis ir Spanījas 2.līgai? Apmēram tāds pats kā LBL vai augstāks?
, 2018-06-13 11:18, pirms 6 gadiem
Nagzzz rakstīja: Es par to pašu, vismaz paskatīties kāds līmenis viņam ir.
Kāds vispār līmenis ir Spanījas 2.līgai? Apmēram tāds pats kā LBL vai augstāks?
Par kādu LBL līmeni tu runā!!? Par to kurā studenti tiek play off un komandas kurās daži speele bezmaksas? LBL līmenis atbilst Spanijas 3 līgai labāka gadījumā,nebūtu mums Vefs un Ventspils tad vispār skumji būtu!
, 2018-06-13 17:13, pirms 6 gadiem
busix rakstīja: Par kādu LBL līmeni tu runā!!? Par to kurā studenti tiek play off un komandas kurās daži speele bezmaksas? LBL līmenis atbilst Spanijas 3 līgai labāka gadījumā,nebūtu mums Vefs un Ventspils tad vispār skumji būtu!
Jūrmala,Ogre,Vef,Ventspils mierīgi un ar labiem panakumiem var spēlēt Spānijas 2līgā..
"Kangoeroes Basket" atbalstītāji Beļģijas kausa finālā. Foto: Kangoeroes Basket

Paula Strautmane sasniedz Beļģijas finālu, Kristīne Vītola skolo "Panathinaikos"

Latvijas basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja priekšpēdējās kārtas spēles Spānijas un Itālijas čempionātos. Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket" svētdien, 14. aprīlī, sasniedza Beļģijas finālu. Kristīne Vītola tajā pašā dienā svinēja uzvaru Grieķijas fināla pirmajā spēlē.
Kristers Zoriks ar komandas biedriem. Foto: Aliağa Petkimspor
2

Zorikam neveicas metienos, amerikāņi kaldina uzvaru pār "Darüşşafaka"

Turcijas basketbola Superlīgas izslēgšanas turnīram tuvojas Izmiras "Petkim Spor" vienība, kura Stambulā ar 83:72 pārspēja "Darüşşafaka".
Kārlis Šiliņš. Foto: BG Göttingen

Šiliņš ar 16 punktiem rezultatīvākais, Šmitam uzvara līderu cīņā

Svētdienas vakarā Eiropas basketbola līgās spēles aizvadījušas virkne latviešu pārstāvēto komandu. Lietuvā "Žalgira" un "Rytas" duelī Rolands Šmits iemeta deviņus punktus, Vācijas Bundeslīgā 16 punkti Kārlim Šiliņam, bet Polijā Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa duets garantēja "Ostrow" uzvaru pagarinājumā.