Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šķēle: "Basketbols Latvijā ir nacionālais sports"

Laura Briņķe
Laura Briņķe

Šķēle: "Basketbols Latvijā ir nacionālais sports"
Aigars Šķēle. Foto: Sharks-antibes.com

26 gadus vecais Francijas komandas "Antibes Sharks" spēlētājs Aigars Šķēle intervijā žurnālam "Soir de Match" paudis pārliecību, ka basketbols Latvijā ir nacionālais sporta veids.

-Aigar, kā Jūs nonācāt šeit – Antibā?
"Juliens sazinājās ar mani un teica, ka viņš meklē mana profila spēlētāju. Es piekritu šai lieliskajai iespējai, lai varētu spēlēt Francijā."

-Kādi bija Jūsu pirmie iespaidi, kad šeit ieradāties?
"Mans pirmais iespaids bija ļoti labs, šeit viss ir jauki. Pilsēta ir skaista un komanda ļoti patīkama."

-Kā Jūs sākāt spēlēt basketbolu?
"Mana māte un mans brālis spēlēja basketbolu, tāpēc ģimenei bija skaidrs, ka arī man jāsāk spēlēt un man nav nekādas lielas izvēles. Basketbolu sāku spēlēt 6 gadu vecumā."

-Vai basketbols Jūsu valstī, Latvijā, ir populārs sporta veids?
"Basketbols ir populārākais sporta veids Latvijā. Hokejs arī ir diezgan populārs, bet basketbols ir īsts nacionālais sporta veids."

-Jūs bijāt ļoti jauns, kad sākāt trenēties Spānijā. Pastāstiet mums nedaudz par to.
"Es izmantoju iespēju trenēties Spānijā, jo tā ir labākā vieta, kur jaunieši var trenēties. Es spēlēju labā Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas komandā, ar kuru sazinājās spāņu klubs, kurā es pēc tam spēlēju divus gadus. Tad atgriezos atpakaļ Latvijā. Par pieredzi Spānijā man ir ļoti labas atmiņas, kaut gan sākotnēji bija ļoti grūti. Tā bija pirmā reize, kad atstāju savu ģimeni, lai dotos uz ārzemēm. Pamazām apguvu valodu, man bija pirmās algas un satiku jaunus cilvēkus. Pieredze bija ļoti grūta, toties ļoti vērtīga."

-Kā nokļuvāt Latvijas izlasē?
"Ja esi spēlējis izlasē, Tavs CV ir ļoti labs. Tu pārstāvi savu valsti un tā ir visskaistākā lieta, ko vari paveikt, nodarbojoties ar sportu. It īpaši tāpēc, ka atlase ir ļoti grūta. Tev ir jābūt reālam cīnītājam, lai Tevi izvēlētos."

-Uz laukuma Jūs esat aktīvs spēlētājs, bet ārpus basketbola ļoti noslēgts. Raksturojiet savu personību.
'Kad spēlēju, esmu ļoti emocionāls, un tā ir taisnība, ka vairāk izrādu savas emocijas laukumā. Ārpus laukuma sākumā liekas, ka esmu kautrīgs, bet patiesībā tā nav."

-Kādas ir Jūsu īpašības kā spēlētājam?
"Domāju, ka esmu ļoti daudzpusīgs spēlētājs. Varu uzņemt piespēles un varu arī iemest, kā arī vienmēr mēģinu atrast labākos risinājumus."

-Ko Jūs vēlētos uzlabot savā spēlē?
"Vienmēr kaut ko var uzlabot. Vēlos virzīties uz priekšu visās jomās, jo neuzskatu, ka esmu augšgalā. Basketbolisti spēlē basketbolu līdz vismaz 35 gadu vecumam un mēs varam virzīties uz priekšu līdz mūsu karjeras beigām."

-Ko Jums patīk darīt ārpus basketbola?
"Man ļoti patīk spēlēt tenisu. Vasarā man patīk doties uz pludmali un peldbaseinu. Patīk pavadīt laiku kopā ar savu ģimeni un spēlēt videospēles ar saviem komandas biedriem."

Izmantotie resursi:
Skele: « En Lettonie, le basket est...

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-14 05:20, pirms 5 gadiem
Pozitīva intervija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-14 16:23, pirms 5 gadiem
Piekritu. Tagad lielākā problēma nav vairsbasketbola fani vai apmeklētība, bet LBS vadība un treneris, kas norok spēli, gan neļaujot pirmajā mačā pret Spāniju savas minutes nospelet Dairim, gan otrajā 40 minūtes nokausējot Strelnieku, kad bija gan Skele, gan Lomazs, kas var tai numurā spēlēt, liels daudzpunkts un vilshanās.