Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Trīs spēles "Betsafe/Liepājā" nospēlējušais Blaus dodas uz Ukrainu

Emils Ozerinskis

Trīs spēles "Betsafe/Liepājā" nospēlējušais Blaus dodas uz Ukrainu
Lauris Blaus
Foto: Ģirts Gersons/F64

Latviešu centra spēlētājs Lauris Blaus, kurš pēc komandas bankrota Polijā, pievienojās vietējai komandai "Betsafe/Liepāja", karjeru turpinās Ukrainas čempionāta komandā BC "Odessa", informē basketbolistu pārstāvošā aģentūra.

27 gadus vecais Lauris Blaus sezonu sāka Polijā, pārstāvot Slupskas "Energa Czarni". Tomēr komanda janvāra otrajā pusē paziņoja par finansiālām problēmām, kādēļ "Energa Czarni" izstājās no tālākas dalības Polijas čempionātā. Tikmēr Lauris Blaus, tāpat kā citi bez kluba palikušie Latvijas basketbola leģionāri, formas uzturēšanas nolūkos pievienojās "Betsafe/Liepāja" komandai.

Kopumā 205 cm garais centra spēlētājs piedalījās trīs mačos liepājnieku sastāvā. Baltijas līgas regulārās sezonas pēdējā mačā visa liepājnieku komanda aizvadīja mazrezultātīvu spēli pret baltkrieviem, centram gūstot četrus punktus un izcīnot septiņas bumbas zem groziem. Savukārt Latvijas līgā Blaus deva komandai daudz nozīmīgāku pienesumu. Spēlē pret turnīra tabulas līderi "Ventspili" Blaus guva desmit punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem. Savukārt pagājušajā nedēļā ar 17 punktiem un sešām izcīnītām bumbām Blaus palīdzēja kaldināt liepājniekiem svarīgu uzvaru spēlē pret "Jēkabpili".

Karjeras turpinājumam Blaus izvēlējies Ukrainas čempionāta komandu BC "Odessa", kas ar bilanci 8-13 šobrīd ieņem sesto vietu vietējā čempionāta astoņu komandu konkurencē. Karjeras laikā 27 gadus vecais basketbolists savā CV ierakstījis spēlēšanu "Ķeizermežā", "Ventspilī", Rīgas VEF, "Liepājā", "Valmierā", Igaunijas komandā "Valga", lietuviešu "Pieno Žvaigždes" un poļu "Energa Czarni".

"Betsafe/Liepāja" komandas sastāvs šogad mainījies vairāk kā jebkurai citai Latvijas čempionāta komandai. Sezonas laikā pārbaudīta virkne ar leģionāriem, kuri nav atbilduši komandas prasībām. Tāpat "Betsafe/Liepāja" devusi iespēju komandā spēlēt basketbolistiem ar atvērtajiem līgumiem, kas labāka piedāvājuma gadījumā ļauj spēlētājam pārcelties uz citu komandu. Pēc spēlēšanas liepājā uz Lietuvu devās Kārlis Apsītis (šobrīd jau spēlē Vācijā), Andrejs Šeļakovs atrada klubu Polijā un Lauris Blaus karjeru turpinās Ukrainā. No sezonu Kurzemes komandā sākušajiem spēlētājiem Toms Leimanis pārcēlies uz Igaunijas un Latvijas robežpilsētu kopprojektu "Valka/Valga", savukārt Ģirta Lediņa ceļs vedis uz Itālijas zemākās līgas komandu.

     [+] [-]

, 2018-02-13 12:45, pirms 6 gadiem
Atkal? Cik var?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 13:00, pirms 6 gadiem
Ka tik Liepājai pa visu sezonu kopā nesavācas kādi 25 spēlētāji, kuri kaut 1 spēli aizvadījuši šajā klubā?

  +4 [+] [-]

, 2018-02-13 13:03, pirms 6 gadiem
Kaut kāda caurstaigājamā sēta. Vnk smiekli nāk par Liepājas basketbolu

  -1 [+] [-]

, 2018-02-13 13:10, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ka tik Liepājai pa visu sezonu kopā nesavācas kādi 25 spēlētāji, kuri kaut 1 spēli aizvadījuši šajā klubā?
Balaua nav un Leimanis ar prom....Ka tik PO neiet gar degunu? Tomēr nopietns zaudējums.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 13:16, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Balaua nav un Leimanis ar prom....Ka tik PO neiet gar degunu? Tomēr nopietns zaudējums.
Jā, es arī nemaz neesmu pārliecināts, ka šie tur tiks.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 13:19, pirms 6 gadiem
Kolegi, ko es teicu pirms Blaus pievienojas? Smiekli nak Teicu,ka nospeles dazas speles un nozudis! Liepajas basketbols ir parodija, tapat ka Koselevs un vina gvarde!! un Real Rebel_ PO ies secen,ka jau teicu! Zino, ka Liepaja algas esot visszemakas, kadas vispar var but! Lasmanis vairak nopelna 3x3 neka kluba! Diez gan nabadzigi! un skumji.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-13 13:21, pirms 6 gadiem
Klubam šobrīd nav daudz naudas, aģenti (galvenokārt PRIME Athlete Management) piespēlē savus klientus uz dažām spēlēm.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-13 13:27, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Kolegi, ko es teicu pirms Blaus pievienojas? Smiekli nak Teicu,ka nospeles dazas speles un nozudis! Liepajas basketbols ir parodija, tapat ka Koselevs un vina gvarde!! un Real Rebel_ PO ies secen,ka jau teicu! Zino, ka Liepaja algas esot visszemakas, kadas vispar var but! Lasmanis vairak nopelna 3x3 neka kluba! Diez gan nabadzigi! un skumji.
Ja šādas naudas problēmas turpināsies, tad es labāk redzu LAT - EST kopēju līgu, kur šādu klubu mazāk būtu. Tas jau paliek vienkārši nenopietni. Viens maina spēlētājus ik pēc pāris spēlēm, citam parādi vēl no iepriekšējās sezonas līdzi velkas kā melna nāve...

  +2 [+] [-]

, 2018-02-13 14:03, pirms 6 gadiem
Par LATEST ligu,nebutu slikts variants. bet nu,tadiem nabagiem ka liepaja vel lidz tai igaunijai jatiek! dizelis Latvija paliekot dargaks, cik dzirdets

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 14:05, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Par LATEST ligu,nebutu slikts variants. bet nu,tadiem nabagiem ka liepaja vel lidz tai igaunijai jatiek! dizelis Latvija paliekot dargaks, cik dzirdets
Doma jau ir tā, ka tādu komandu tur nebūtu...Vismaz man šķiet, ka kādas 5-6 komandas no katras valsts būtu pietiekoši, vai vismaz finansiāli stabilas.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 14:54, pirms 6 gadiem
Odesa pavasarī- jauka vieta

     [+] [-]

, 2018-02-13 15:09, pirms 6 gadiem
Nē,vecīt-tieši tās 13-14 komanadas būtu ideāli tiešs piemers no vakardienas,par VEF,nu cmon,kurš ticēja,ka VEF uzvilks apgabalniekus?? tātad,pastarīši var uzvilkt čempiona pretendentus. vot,tas turnīram piešķir odziņu. Tā,ka ideja nav slikta,vienkārš LBS jāsāk kaut ko domāt- igauņiem tāpat. Jo cik zinu,tas viņu čempis arī nav tik populārs! Par LT nevar but ne runas-tas priekš LV baša ir kosmoss.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 16:10, pirms 6 gadiem
Liepājai kabatas cauras, ko var gribēt.....

     [+] [-]

, 2018-02-13 17:01, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Nē,vecīt-tieši tās 13-14 komanadas būtu ideāli tiešs piemers no vakardienas,par VEF,nu cmon,kurš ticēja,ka VEF uzvilks apgabalniekus?? tātad,pastarīši var uzvilkt čempiona pretendentus. vot,tas turnīram piešķir odziņu. Tā,ka ideja nav slikta,vienkārš LBS jāsāk kaut ko domāt- igauņiem tāpat. Jo cik zinu,tas viņu čempis arī nav tik populārs! Par LT nevar but ne runas-tas priekš LV baša ir kosmoss.
Piekrītu, bet nu ne jau kā Liepāja un Valmiera, kuras knapi velk dzīvību

     [+] [-]

, 2018-02-13 19:54, pirms 6 gadiem
Māte Odesa, atver dāsno klēpi! Lauris brauc... Nu, vide tur izsenis interesanta bijusi, kā Odesā ar basketbolu - grūti spriest. Cik var saprast, tad Liepājā puikas par vēdera tiesu spēlē un uzkož lokālpatriotismu launagā. Bet Blaus grib arī naudu nopelnīt, tad jāmeklē citur.