Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ventspils pieliek roku Freimaņa trenera atlaišanā

Ventspils pieliek roku Freimaņa trenera atlaišanā
Rolands Freimanis
Foto: championsleague.basketball

Rolanda Freimaņa pārstāvētais Turcijas basketbola klubs "Gaziantep" pēc zaudējumiem pret Ventspili un Trabzonu paziņojis par galvenā trenera Stefanos Dedasa atlaišanu, svētdien, 12. novembrī, ziņo pazīstamais žurnālists Deivids Piks (David Pick).

“Gaziantep” trešdien savā laukumā piedzīvoja sagrāvi pret BK “Ventspils” ar 74:99 un Čempionu līgas B grupā ar bilanci 2-3 noslīdēja uz sesto vietu. Turcijas līgas mājas spēlē sestdien tika atzīts “Trabzonspor” pārākums ar 84:95 un kopvērtējumā dalīta 14.-16. vieta ar Ušaku un Izmiru (1-5).

Pērn “Gaziantep” ar bilanci 16-14 nacionālā čempionāta kopvērtējumā izcīnīja septīto vietu un otro gadu pēc kārtas kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Vēl gadu iepriekš Gaziantepa ar uzvaru un zaudējumu attiecību 15-15 finišēja astotajā vietā.

Stefanos Dedass klubā nostrādāja piecus gadus, taču neveiksmīgais sezonas sākums neapmierināja vadību tik ļoti, ka trenerim tika parādītas izejas durvis. Svētdienas pēcpusdienā Dedass atvadījās no komandas. “Laikmeta beigas Gaziantepā! Esmu lepns, ka piecus gadus biju daļa no šī kluba! Atdevu tam visus savus spēkus un sirdi! Antepas fani, ardievu!”

Rolands Freimanis spēlē pret Trabzonu 26:18 minūtēs guva 16 punktus (2p 4/8, 3p 2/3, 1p 2/4), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas aizsardzībā, divas reizes kļūdījās un saņēma trīs personiskās piezīmes. Klubs līdz piektdienai, 10. novembrim, vēl nebija oficiāli atļāvis uzbrucējam doties pārstāvēt Latvijas valstsvienību.


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".